Pinot Noir asi jo, vypadá to tak... díky!
Kytičky aneb zelené prsty...
Vysla som do zahrady a stala sa z nej dzungla ![]()
regulovat neregulovat kopat nekopat ? No pockam a hadam nas to nevytlaci. A este mi zostava 5 sadenic rudbekii. ![]()
Dzungla

Ta trava sa hrozne rozrasta aj ked je krasna
kosatce v jazierku este potrebuju par dni

Pokusy o ohranicenie

Dalsi rododendron zacina

Janulik03 ty mas tak krasnou zahradu ![]()
A cesnaky s pivonkami startuju tiez hned je to krajsie zas o kusok

Ruzovy jasmin co by nemal vonku prezit dokazuje ze je zdatny a pomaly ovlada susedov plot

A mini orgovan spolu s laliovkou utlacane papradou. Ta pojde asi inam.
Pardon za zavalenie fotkami ale ked uz som to fotila a vonia to tu neskutocne tak zelam krasne rano ![]()
moora a veeelku
Janulik03 to si vzdycky vzpomenu na citat z betty mcdonaldovy ve vejci a ja, jak zili v tech horach, kde furt prselo a na jare vsechno rostlo jak vztekly: "a vsechno bylo zelene a zelene, az mi to hybalo zluci" ![]()
To stavnaty jaro je nadherny, zelena je tak svezi
moora presne tiez milujem betty vo vsetkych jej knizkach. A ta zelena ked zacne zeleniet ......
Janulik03 To je krása ![]()
Janulik03 ta džungle je prave geniální! Mnohem lepší než záhonky sama hlína a par opuštěných květu.
eM tak ona ta džungle ale jako hlína a sem tam rostlina začít musí
Mně se nelíbí ty štěrkové záhony, ba připadají mi přímo jako zlo.
Jo a mam otazku ohladom trampoliny. Mate ju niekto zapustenu v zemi? Rada by som ju zapustila a su tu nejake kecy ze asi to nejde. Tak to neveriiim.
Janulik03 úžasné
. Ale chápu, něco se občas zkrotit musí, některé rostliny jsou pořádně rozpínavé.
Pinot Noir presne zacnes s par rastlinkami a o tri roky regulujes a regulujes.
pred tromi rokmi a teraz

Strk sme teraz dali pri skleniku k bylinkam lebo uz mi ta burina liezla na nervy. Tak uvidime.

ty mas uzasny prehlad o rastlinach a krasne vsetko opecovavane, vzdy sa kocham ![]()
Ja uz jsem si jednou transformaci prosla, puvodne to byly jabloně na hline, zalozila jsem travniky a vysazela skalnicky, pak to preslo do faze anglicka zahrada, pak do faze dzungle. Loni jsem dzungli vyklucila a jedem druhy kolo :) na travniky teda kašlu, na skalnicky taky, podporuju, co tak nejak samo pritahlo, jako treba lesni jahody, zalozila jsem nejaky uzitkovy zahony, (ktery jsem pred lety pracne rusila ehm) a snazim se vyvarovat chyb minulych a drzet dostatecne rozestupy, to mi teda slo dobre zkraje, ale uz zas zahustuju, zahustuju...
po vykluceni dzungle jsem objevila některé rostliny, o kterych jsem se domnivala, ze uz tam davno nejsou. To bylo radostne shledani, jak kdyz potkas stary znamy ![]()
Jo a mam otazku ohladom trampoliny. Mate ju niekto zapustenu v zemi? Rada by som ju zapustila a su tu nejake kecy ze asi to nejde. Tak to neveriiim.
Prodávají se trampolíny, které jsou konstrukčně určené právě k zapuštění do země. Na zabudování normální trampolíny bys potřebovala díru mnohem hlubší. Když porovnáš konstrukce, tak uvidíš výšku konstrukce, na které je to uchycené. A při zabudování normální trampolíny je ještě potřeba vyřešit otvory pro výfuk vzduchu zpod trampolíny.
Řešila jsem to cca před třemi roky. Nám při díře pro zabudování normální trampolíny už nastupovala voda. Trampolína pro zapuštění je zase tak 3x dražší. Nakonec z toho sešlo.
https://www.skakaci-trampoliny.cz/zapustene-trampoliny-zeme/
A tady je článek o jedné zapuštěné normální trampolíně
http://www.vysnenazahrada.cz/2016/09/jak-jsme-si-zakopali-trampolinu.html
Když si pomyslím, kolikrát u nás někdo po saltu nebo jiném akrobatictejsim kousků skončil v síti, tak bych do zapuštění nesla ( síť name druhou a obě jsou už sešívané). Protože u zapuštěné trampoliny by skončil na zemi.
notna tjo to je dobry!
viktorka_od splavuZapuštěná trampolína se mi taky líbí. My ještě na ní máme na zahradě super místo. Ale bylo to víc prání moje než dcery. Tak se to vzhledem k ceně nerealizovalo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje