Dám sem fotku odkvetajicich dekadentně barokních pivonek. Cítíte, jak voní?
Ty jsou krásné a obrovské! Takhle velké je nikdy nemám.
Dám sem fotku odkvetajicich dekadentně barokních pivonek. Cítíte, jak voní?
Ty jsou krásné a obrovské! Takhle velké je nikdy nemám.
notna Jedovatý je, vůni si nevybavuju. Zítra ho očichám.
brrr Opatrně! Ať tě nemám na svědomí ![]()
notna Můžeš prozradit, jak udržíš ty konvalinky v bezplevelném a beztravním stavu??? Jinak obojí krásné.
Mha Pivoňka nádherná - to je Sarah Bernhardt?
crazydaisy Konvalinky na zahradě už byly, když jsme dům koupili. Rostou tak hustě, že mezi nimi prorazí máloco. Asi jsou tam už dlouho. Na fotce vlevo je vidět pár listů pýru, občas se tam ještě dere máta. Vypichnu to tak 2xrocne. Ponicim u toho teda i kořeny konvalinek okolo, ale těm to nevadí.
crazydaisy Jasně, že je. Omlouvám se za mystifikaci, lýkovec jsme v tom místě vždycky mívali.
notna Můžeš prozradit, jak udržíš ty konvalinky v bezplevelném a beztravním stavu??? Jinak obojí krásné.
presne to zaujima aj mna a este teda ze vidno kvety
Janulik03 Tráva viz odpověď pro crazydaisy. A květy nevim, vůbec žádnou péči tomu nevěnuji.
brrr cichej opatrně, už to ti muze udělat zle.
Právě začínají kvést tyhle narcisky (?), asi. Květy jsou maličké, stonky vysoké a tenké jak špagety, stejně tak listy. Máte je někdo? Vždycky kvetou tak pozdě? Vůbec nevím, kde se tu vzaly ![]()

Dotaz, mám na balkóně (asi) keříkový rajčata, ty se taky zaštipujou? Díky..

Ounz já jsem je zaštipovala (přečetla jsem si to v knize Balkonová zahrada, tak mě nenapadlo o tom pochybovat :-))
Ounz Jestli myslíš ty boční výhony, tak ty jsem u keříkových rajčat nevyštipovala, u těch mých odrůd to bylo ostatně i napsaný, že se to vyštipovat nemá a naopak je žádoucí, aby se všelijak dle libosti rozkošatěly. Ale v průběhu sezóny jsem je párkrát lehce ošmikala, aby zas nebyly nahusto moc, hlavně vespod, a nedala se mi do nich plíseň...
Letos mám keříkový jen úplně trpasličí odrůdy, tak tam to asi taky nebude mít význam.
crazydaisy Nevím, jestli je to Sarah, každopádně tak vypadá. ![]()
Ale protože na tom místě je ten keř asi od dob vystupování té dámy, je možné, že je to i něco jiného. Na výšku asi 1,80. Nevíš, jak stará je to odrůda?
Není to moje zahrada, ale je celá velmi stará, včetně původních druhů jabloní a třešní
Ja jsem občasná zahradní výpomoc. Takhle jsem se dostala do spousty zahrad, včetně nemocničních a klášterních.
Ounz zastipujou se vsechny! pravila dcera a onipala mi divoky, ktery se fakt nezastipujou
Mha Odrůda je myslím stará víc jak 100let.
moora jejda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.