Hanka H Tak super!
Kytičky aneb zelené prsty...
Kan Tady se člověk dozví všechno!![]()
Začala jsem sázet cibuloviny. Asi je brzo, ale nemůžu riskovat, že v ten správný čas onemocní děti a udělám prd. Tak snad mi ty narcisy a tulipány nevykvetou na Vánoce.
Vilemina slíbila jsem ti kosatce, ale načetla jsem si, že odkopky by se měly oddělit nejdřív po třech letech. A já mám kosatce teprve druhý rok, některé dokonce jen od loňského podzimu. Takže se moc omlouvám, ale radši to vykopávat nebudu, ať to nezničím všechno. Když tak teda za rok. ![]()
Pinot Noir za rok se přihlásím ![]()
Pinot Noir ja si myslím, že tulipány ok. tchýně kytky umí a uz to sazela minulý týden.
Ty bily a ruzovy sasanky jak jste sem davaly jsou fakt krasny!!
Hanka H Tyjo! Krasna, je to v kytce nebo ti to roste nekde, nepoznam z fotky.
Dre to!!! Ale je tam
0zero7 Vyfotila to kamarádka v jedné pizzerii na zahrádce, prý přezimovává venku v závětří.
Hanka H aha, super. Je moc hezka!
Mečíky už vyndat a uskladnit? Nebo je ještě brzo?
Takové ty miniaturní nové cibuličky vyhazujete nebo je necháte v zemi?
Mha Netuším, mečíky neumím.
Mha Taky nemám mečíky.
Cože? Jsem šokována! A já vás beru jako zelené autority na slovo vzaté!![]()
Možná že někdo jiný bude vědět.
Mha zrovna jsem se dnes ptala na to samé mamky a prý tam ještě klidně 3 týdny vydrží. a mamka meciky umí 
Mha No to já určitě nejsem. A zastávám názor, že kvítko který musím na podzim vykopat, aby nezmrzlo, si můj čas nezaslouží. Mám problém zazimovat Oleandr, kanu, cykas a to jsou v kětináči!
Kan Já dnes stěhovala kytky dovnitř. Letněné pokojovky - hlavně klívie, ibišky, rýmovníky, přes léto nějak nakynuly. A první vlnu balkónovek, které bych chtěla udržet při životě. Lantany, mandevilly, plumbago. Muškáty venku ještě chvíli vydrží. Docela jsem se nadřela.
Pokusím se vyndat a uskladnit jiřiny, ale když to neklapne, brečet nebudu.
Mha Já jsem spíš znalec teoretik.
No, v devět večer mi docvaklo, že už asi popáté dnes čtu cosi o stěhování kytek a ukončení letnění, tak jsem koukla do předpovědi, řádně se vyděsila a začala v pyžamu s baterkou lítat po zahradě a sbírat, co se dalo. Doma z toho začali lézt škvoři, stínky a pavouci a na chodbě se na stropě usadili nějací létající zmetci. Abych nevzbudila děti mlácením té havěti, postříkala jsem ty na stropě Biolitem, čímž se spustil protipožární poplach. ![]()
Muž tu pak trousil cosi o zasr***ch kytkách.
Sweet Potato mandevilly a lantany stříháš, nebo je necháš tak? Někde čtu stříhat na podzim, někde až na jaře...
Sweet Potato Pinot Noir Taky mě to trklo před chvílí a stěhovali jsme. Ale já měla venku letnit jen dva velké benjaminy, tak to bylo hned.
Mha Mečíky mám letos poprvé a ještě kvetou,vtak je ještě nechám v zemi. Jsem zvědavá, jestli na ně nezapomenu.
AprilTwelve A musí se mečíky opravdu vytáhnout ze země? Nebo je to jak s tulipány? To taky všude píšou. Ale já je tam nechávám a dobrý. Rostou a kvetou i další rok.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my