Hanka H Mám už dvě.
Kytičky aneb zelené prsty...
Kan Tak je namnož a rozjeď byznys
!
Žumen je moje oblíbená pokojovka, úplně nenáročná a krásná. Přežije úplně všechno a hlavně jí nevadí tma. Exemplář co mám přes 10 let jsem letos konečně radikálně ostříhala a namnožila a hodlám v tom pokračovat.![]()
Jé, mockrát děkuji za identifikaci žumenu. Nikdy jsem nevěděla, jak se ta kytka, kterou má máma už víc než 40 let, jmenuje. Teď si ji budu muset pořídit. ![]()
Už vím, já ji znala jako cissus!
Pinot Noir klidně ti stříhnu odnož![]()
Hanka H Ne, díky. Ale kdybys chtěla řízek panašované monstery, tak na www.kytkasem.cz je aktuálně nějakej k mání.
Len Tak kdybys měla přebytky, ráda bych adoptovala.
Kan Díky - dobrý odkaz!
Vilemina děkuju, to by bylo super!
Hanka H Řízky jsou nejlepší. Nemusíš si nutně kupovat krávu, když máš chuť na mlíko.
Kan
Jenom si říkám, co by s květinou udělal transport. Před lety jsem takhle koupila medvědí česnek, a katastrofa....
Nemeli byste tip na stredne velkou rostlinu (aspon 40 cm), ktere nevadi pruvan? Moje oblibene jsou fikus lyrata, zamioculcas, sanseviera, yucca, monstera; ale ani jednu si netroufam postavit do pruvanu a cekat, jestli prezije![]()
ankou lopatkovec? Jinak bych se nebála toho zamia.
Dekuji! Lopatkovec zkusim poridit. Zamio jsem chvili mela na jinem miste, kam trochu tahlo, a zacaly se mu delat cerne fleky
ankou Ještě si říkám, že by ten průvan mohl dát zelenec a poděnka. Zelenece mám dva a je to nesmrtelný šáší. Poděnku potkávám v čekárnách na oknech, tak by taky mohla něco ustát, líbí se mi ta s těma fialkovýma listama.
ankou Lopatkovce jsem takto zlikvidovala už dva - u občas otevřeného okénka v koupelně. To, že nekvetl, bych mu ještě odpustila, ale pak začal žloutnout, listy mu vyrůstaly takové zparchantělé. Zamio nevím, ale zelenec je superodolný - roste mi i u stropu (ve výšce nad tři metry). Ještě mě napadl scindapsus.
ankou průvan a to i studený dobře znasi araukárie. Dokonce ji prospívá.
Sweet Potato Teď zrovna nemám, tak moc jsem sloníka vychvalovala, až mi žádný nezbyl. Ale časem zase naostřím nůžky a ozvu se ti.![]()
Kan pravda, zelenec je dobrý nápad, ten přežije všechno a umí se rychle vzpamatovat, když je něco špatně; zkusím ho tam přidat.
Hanka H scindapsus jsem vůbec neznala, a líbí se mi! Vypadá, že má tlustý listy, mám ráda tučnolisté kytky ![]()
continuity arokarii se u mě nelíbilo. Dělala jsem jí pomyšlení, a stejně opadala :-(
Všem děkuji za tipy! Postupně vyzkouším.
Ještě mě napadl břečťan, doma jsem ho nikdy neměla, ale myslím, že by to mohl zvládnout...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my