Když jsem tu nedávno přemýšlela, co na ten západní balkon, tak jsem tam nakonec dala šalvěj, verbenu a zvonky a je to fajn![]()

Když jsem tu nedávno přemýšlela, co na ten západní balkon, tak jsem tam nakonec dala šalvěj, verbenu a zvonky a je to fajn![]()

monis Krásné
monis krásne

monis krásné
Pinot Noir a ta tvoje zahrada ![]()
Nemám zahradu, takže slimáci mě naštěstí netrápí... ale ti škůdci na pokojovkách jsou letos taky zlo. Jednoho se zbavím a zase mi do bytu naletí další. Teď se aktuálně zbavuju třásněnek, které si pochodovaly po kytce stojící na parapetu u otevřeného okna, naštěstí jen černí dospělci, tak to snad byl čerstvý nálet a mospilan si s nima poradí. Do toho jsem na balkoně zjistila, že na tlustici jsou svilušky. Jahody pořád obírám od mšic a stříkám rock effektem.Jak letníte pokojovky, aby nebylo třeba nakoupit zásoby chemie na všechny breberky? Nebo větráte? Nebo je to prostě daň za bydlení v zeleni? Že kdybych bydlela někde v centru s okny na magistrálu, tak nemaj ty potvory odkud naletět
Zuzuli jo, taky jsem zjistila, že balkon s kytkama je pro potvory žravý savý něco jako pozvánka na bohatý raut ![]()
Zuzuli stříkám těmi bio přípravky. Zrovna u těch mšic to funguje celkem dobre i když někdy si myslím, že bych spíš měla vzít biolitem ty mravence, kteří je tam pořád nosí.
Jinak slivusky se mi natáhnou na kytky ve chvíli, kdy jsou nejak oslabene, typicky v lete nedostatečnou zálivkou během horkých dnů na dovolené. To je přímo jistota, že je tam najdu.
Zuzuli mám taky balkon v zeleni. Během posledních cca 5 let jsem postupně prestavala pěstovat rostliny, na které se mšice a housenky vrhaly a nahrazovala jsem je trvalkama. Takže ve finále mi zůstaly jen ty a letos poprvé je klid. A asi se mi to I takto víc líbí, je to takové divočejší a navíc letošní investice do balkonu byla diky nim zcela minimální. Mezi nimi teda ještě letním tlustice, fikusy a další bez újmy. Tak snad se tady nenakazí :)
brrr Ty jsou krásný!
A voni?
eM Jo! Většina je teda od sousedů, paní sousedka je nadšenec.
letolet continuity SunEclipse ja vetsinou kytky doma pravidelne kontroluju a oplachuju a mimo nejake skudce, co jsem si prinesla s kytkou z obchodu, se mi zatim breberky vyhybaly. V tomhle byte jsme ctvrte leto, rezim stale stejny, pokojovky taky, a letos to je jeden skudce za druhym. Msice na jahodach na balkone se daji celkem dobre udrzet tim rock efektem a pravidelnym obiranim, ale letos je to uplne strasny s temi potvorami na pokojovkach. Staci otevrene okno a trasnenky jsou doma. Uz mi pomalu dochazeji mistnosti na karantenu. Vystrcim neco na balkon a za par dni se na to neco nastehuje... Asi zkusim objednat nimbovy olej a budu davat preventivni davky
Zuzuli letos je to úplně strašný se všemi škůdci. Mšice jsou na všem, úplně na všem, i na rostlinách, o kterých si celý život myslím, že je mšice nenapadají. Mám na zahradě spoustu všelijakých zmetků, o kterých jsem dosud neměla ani zdání. ![]()
Posledné príspevky som akože nečítala. ![]()
Preskocim radšej rovno ku kvetom
Plamienky, ruže ![]()

Z procházky

Janulik03 ten plaminek na zabradli je top
Garfie nestourej se mi v otevreny rane! Z kalokvetu mam uz 2 mesice nesmele tri spicky a pavoucich lilii jeden ocasek
jokohama versus praha ![]()

Uz na ty exoticky cibuloviny kaslu. Aspon, ze tyhle lilie se povedly

Cenu za nejzabavnejsi kytku mesice vyhrava pupalka. mezi pul devatou a devatou otevira kvety a to tak rychle, ze je to normalne videt

Garfie tie kalokvety
. Aaach to vobec u nás nejde a také su krásne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.