Jos je to jiný druh motýlího, komule střídavolistá. Nestříhá se na jaře nad zemí jako Davidova, takže kvete dřív.
Kytičky aneb zelené prsty...
Mam blby dotaz. Asi pred mesicem jsem presadila nekolik pokojovych kytek a do hliny pridala hnojivo. Jsou to takove male kulicky, ktere se maji nejak postupne uvolnovat a vydrzet celou sezonu, na baleni pisou, ze prehnojeni nehrozi. Jenze ja se prekoukla pri davkovani a misto cajovych lzicek dala polevkove lzice. Cajova lzicka ma byt cca 5 g a polevkova 25 g. Kytky zatim zijou a vypadaji celkem normalne, rozhodne nechcipaji. Mam je znova presadit nebo by to byl pro ne zbytecny stres? Zase toho hnojiva je tam cca 5x vic
, tak aby mi pak treba pres zimu nezasly.
Friga nejdřív si to zvaž na váze, pokud máš kde. Protože polévková lžíce tekutiny není určitě 5x tolik než čajová.
Ale tohle hnojivo spíš nedělá nic, já mám v některých květináčích ty kuličky i dva roky.
Friga Tak rok bych teď nehnojila. Jestliže se tedy jedná o hnojivo s řízeným uvolňováním živin. Každá kulička je obalena polopryskyřicí, která když je správné vlhko a teplo, propustí živiny do půdy. I bych asi i se zálivkou byla opatrná.
continuity Kan diky, takze jestli to chapu dobre, tak se hnojivo uvolnuje po zaliti, kdyz je vlhka hlina? Ted jsem koukala na tu vahu a ta polevkova lzice je cca 15 g, takze je toho "jen" trikrat vic.
Friga Ano a ještě když je vlhko v chladu, tak se uvolňuje pomaleji, jak ve vlhku a teplu.
Kan diky moc. A jak poznam, ze je kytka prehnojena? Jedna z obeti me nepozornosti je monstera, trosku se ji jakoby rolujou listy. Muze to byt tim?
Friga Myslíš jako stáčí dozadu? Něco jako na fotce? Tak to chce zalít. Z přehnojení to bude spíš spálené, listy budou mít hnědé okraje nebo budou odpadávat. 
Kan jo, jsou takhle stocene. Zalivala jsem ji prave a stoceni nezmizelo ani druhy den, tak jsem zacala dumat, jestli to neni prehnojenim. Umisteni by snad melo byt v pohode, je to svetle misto, ale prime slunce tam moc neprazi.
Friga Možno polievaš priveľa. ![]()
Ani vlastne pomaly nemám kde, ale som ho tam nemohla nechať. ![]()

Milujem tie farby

Ten cesnak ma cez 1,20 m.

A prvý clematis kvitne ![]()
Janulik03 Krásné! Veronicu spicatu mám taky. ![]()
Kan ja ju milujem. Nenáročná, krásna a dlho kvitne. Proste krása.
Biely kvet snad ne, ale vyzkousim, co udela, kdyz ji budu zalivat min.
Janulik03 ta tvoje zahrada je vazne hrozne krasna ![]()
Friga ďakujem ![]()
Janulik03 kdybys videla nasi "vrbicku"... ta tvoje je usedle mladatko!
Pinot Noir ty ruze jsou prekrasne!
Friga monstera by se nemela zalevat moc casto. Mela by mit i propustny substrat, ktery nezadrzuje moc vody, aby ji neuhnivaly koreny. Ja ji nechavam vzdycky castecne proschnout substrat a pak ji davam sprchu. Poradne proleju substrat, osprchuju listy, a necham pak tak hodinu ve vane okapat a vytect prebytecnou vodu ze zeminy, az pak vracim do obalu, aby nestala ve vode. A ted, kdyz netopime a neni doma tak suchy vzduch, to staci jednou za tri tydny.
A tim poradnym prolitim substratu, kdy voda pak odteka pryc, by si teoreticky mohla to hnojivo driv vyplachnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my