Garfie Vítej na rodné hroudě!
Kytičky aneb zelené prsty...
Garfie velká nádhera ![]()
Sweet Potato Děkuju!
Garfie to je krásně zdivočelá zahrádka ![]()
Zeptám se tu, třeba někoho něco napadne - prosím o tip na keř. Zrušila jsem psí víno (teda doufám, na pařezy musím ještě použít nějaký dryják) a jak bylo těžké, trochu nám natáhlo a uvolnilo drátěný plot. Jsou na něm namontované dřevěné panely a když fouká, ta část plotu se vlivem té dlouholeté zátěže trochu vlní. Zrušem vína tam vzniklo místo, takže bych chtěla k plotu zasadit keř. Nějaký spíš vzpřímený, "samonosný", co nepotřebuje oporu a nebude se moc valit na ten uvolněný plot, ale naopak se ten plot bude moci o ten keř trochu opřít. Takže typ třeba jako ibišek. A nebo klidně mohutnější, ale aby dobře snášel i radikální řez, potřebujeme ho v dolní části udržet v mezích, protože kolem vede vodicí drát pro robosekačku. Může být opadavý, měl by krásně kvést a měl by to být druh, který ještě nemám.
Bude na konci řady muchovník-ibišky-sibiřský jilm-zlatice.
Napadá vás něco? Uvažuji o trojpuku, mám sice už dva, ale kultivarů je spousta. Užila bych i ještě jednu komuli, ale bojím se, abych nenatrefila na takový ten řídký kultivar, který má sem tam sotva olistěný klacík - v okolí jsem pár takových viděla a moc se mi to nelíbí.
ja bych sla do te komule. Chvili ji trva, nez poradne zakoreni, ale pak to rozjede. Ta nase kazdy rok vyroste tak do 3metru a to ji pravidelne serezavame.
Pinot Noir mě napadl šeřík, ale nevím, jestli není už moc velký. Já to beru jako keř
Pinot Noir Komule mi nepřijde jako keř, o který by se mohl opřít plot.
Sweet Potato o naši komuli úplně klidně, za má kmeny jak moje ruka, má jich tak deset a je to fakt monstrum. Ale právě že často vídám takové vyčouhlé řídké tenké proutky, tak se obávám, abych nekoupila takovou.
Moc děkuju všem za tipy. Tavolník beru spíš jako kytku, ten mi nepřipadá jako moc pevný keř. Šeřík, aspoň se domnívám, roste dost pomalu. Mrknu na kdoulovec, svídu a ten tip od Kan - ještě jednou díky!
Pinot Noir bobkovišeň (pardon, nešlo odolat ;)
A nebo thujku, co?
Pinot Noir jeden regál z Lidlu![]()

Pinot Noir a jedna bobkovisen
Už k nám není z ulice vidět![]()
Vilemina krásný.
Obojí. ![]()
Co jsou ty růžové kytky v dolních policích?
Vilemina to je fakt nádhera, nikdy som nemala rada fuksie ale ty a Pinot Noir ich mate nádherné. A ta vejarovka ![]()
Pinot Noir moora Vilemina my mame tujky, aj bobkovisnu
.
Ale teraz ma napadlo ze som objavila asi ameriku. Az tento týždeň som videla nádherný pajazmin vencovy. To je uzasna vôňa, veľké biele kvety a ker primeranej velkosti. To by mohlo byť pekné, a hlavne kvitne teraz.

Pinot Noir jak píše janulik, vějířovka.
Vilemina Ten je!
Vilemina Tie ružové guľaté kvietky sa ako volajú?
Na tých spodných poličkách?
Biely kvet Vějířovka, prý balkónovka r2022
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my