Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. července 2018 19:43

Potrefenáhusa Hele, jsou krásní, ale jít tam se psem, tak mám taky strach. A je mi to povědomý, kdepak jste je potkali?

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 19:44

Zina u Lobendavy, Šluknovský výběžek. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 25. července 2018 08:52

Haha cislo na obojku to byla ta historka jak jsme jeli vratit psa, po tme do totalni prdele, chata otevrena, tel byl hluchy uz tri dny a nikde nikdo dodnes se mi o tom zda..

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:09

Potrefenáhusa Díky, tam jsem ještě nebyli, tak budu muset v paměti pátrat dál.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:10

Zina no ale doporučuju, ten šluknovskej výběžek je nádhernej a turisticky dost neobjevenej

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:12

Včera jsme umíraly vedrem, ale v dobré společnosti

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:31

Potrefenáhusa Píšu, turisticky neobjevený místa jsou por mě ty nejzajímavější. 

dzizisketa Jestli jste v tomhlep iočasí běhali, tak fakt klobouk dolů. A sluší vám to teda!

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 25. července 2018 10:47

dzizisketa irčák 

(Bonnie samozrejme taky)

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 25. července 2018 11:28

Zina 

Už to nikdy nikdy nikdy neudělám!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:55

mám blbý dotaz na krmení.

když se víceméně barfuje, je tam uváděn poměr kostí. jaké kosti kupovat, aby byly bezpečné (aby mu nepoškodily střeva) a současně sežratelné? takovou tu válcovou morkovou nařezanou pupek nerozhryže. aneb s jakým požadavakem jít do řeznictví? zjistila jse, že pes ty kosti nutně potřebuje na dobré trávení.

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:58

Dekoračka

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:00

Jiná Realita ja kupuju hlavne masity kosti jako kureci skelety, kridla, kachni hlavy. na okusovani hovezi morkove, klouby, veprove. veprove jsou mekci, josef je zpracuje cely, hovezi jsou tvrdy a tam okouse kloub pripadne morek a ohryzava. bezpecne jsou kosti syrove vesmes vsechny.

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:08

Jiná Realita 

Dávám jako ice skelety, křídla, letky, pařáty a krky různé drůbeže, pak často vepřové, ty Bonnie taky snadno celé zkřupe, takže Pupíkovi by šly taky snadno, a pak morkové sekané na žužlání a cucání morku, a taky občas srnčí. Jinak jsou vtipné i hovězí lopatky a celé useknuté hovězí ucho, i s chlupama, sice je z něj strašný bordel, ale jednou za čas se to snese. U těch kostí jsou důležité i chrupavky, takže se hodí krmit převážně ty kosti, kde jsou.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:42

dzizisketa ice já mám pořád zřejmě nepodložený strach, že mu koupím nějakou kost, kterou si protrhne střevo  třeba drůbeží kosti se mu bojím dávt všeobecně.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:48

Jiná Realita to vubec nemusis. kosti se lamou tak, ze zviratum neublizi. blbe a nebezpecne se zacnou stepit az po upeceni/uvareni. a kureci kosti jsou pro ne fakt lahudka.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:51

Jiná Realita Ja kupujem väčšinou kuracie chrbáty a krky. Priznám sa že ich krmim, kosti im držím pretože jak sú nenažraný tak majú tendenciu to ani nehrýzť. Ináč ja som o kostiach čítala a psy majú tzv ihlový reflex.

Toto je obranný reflex žaludku a střev psa, který pomáhá vypořádat se s ostrý­mi předměty, které se dostanou do žaludku a střev. A nemusí to být jen kosti, ale i různé cizí předměty. Při dotyku ostrého konce stěna střeva uhne, obejme před­mět z boku a otočí ho tupým koncem vpřed. Pokud jsou ostré oba konce, před­mět se zase otočí a tak pořád dokola, až projde celým trávicím traktem.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:52

Jiná Realita von je na to ten pes udělanej, aby tohle žral. Blbý jsou vařený, který jsou tvrdý a štípou se.

Já slyšela mluvit kdysi v tv veterináře, kterej říkal, že kuře dneska žije tak krátkou dobu, že mu ty kosti už vůbec nestihnout ztvrdnout tak, aby se mohly nějak nebezpečně štípat.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:56

tak já vám teda budu věřit a dnes pupovi nakoupím :)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:58

Jiná Realita já jsem zase žila v domění, že syrový vepřový se nedává nikdy, protože aujeszkyho choroba a neničí se to mrazem, ale ta prej už se u nás v chovech vůbec nevyskytuje, mi někdo říkal. Tak vepřový kosti dávám.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:59

Potrefenáhusa máma mě nutí všechny kosti před krmením mrazit, myslíte, že kuřecí taky?