Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:36

Potrefenáhusa V Praze je povinný psy čipovat a bez čipu, resp. myslím, že i bar kód jsem jim k tomu dávala, ti psa podle mě ani nepřihlásí. A ten čip je platnej až po nahlášení do národního registru pokud si pamatuju správně. Já známku novou vyzvednu, ale na obojek už mu jí nedám, taky mi vadí že cinká jak ovce...jméno mu tam už vůbec nepověsim, to leda kdyby měl ňáký sofistikovaný což bohužel

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:38

Mutziputzi no já psa čipovanýho mám, ale ani nevim, jestli někdo kontroloval, jestli je i přihlášenej v registru, stačila nálepka s čárovým kodem v očkováku

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:40

Mutziputzi jen tim chci říct, že i když má čip, může trvat sakra dlouho, než se k tobě pes vrátí a může to dost limitně snížit ochotu lidí nějak zasahovat, když má na obojku telefon, je to nejjednodušší cesta k návratu domu. Pokud si teda někdo rovnou neřekne, že takovej libovej buldoček by se mu dost hodil...

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:43

ice na jozífka jsme si vzpomněli o víkendu na výletě

Offline RoSa
10193 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:45

paktofonika

já mám pocit, že už nějakou dobu v Praze nečipovanýho psa ani nepřihlásíš = je to podmínka

Ronny je čipovanej, plus má na obojku evidenční známku od MČ a ještě jsem mu nechala vyrobit známku s jeho jménem a mým tel.č. ... někde jsem ale četla názor, že to jméno psa se tam nemá dávat, aby si ho nálezce nechtěl "osvojit"...

Offline barbucha blogger
35936 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:48

Potrefenáhusa 

Otík přišel s čipem (dali mu ho ty lidi z frbulu), ale normálně jsem ho přeregistrovala na mě. Žádnej problém, měli by mě najít hned. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:49

Potrefenáhusa hlavne to asi človeku ušetrí dosť nervov... kamoške sa zabehnutá fena vrátila do polhodiny vďaka tomu, že mala známku a pani, čo ju našla, okamžite volala. Bez známky by to trvalo ktovie ako dlho...

Počula som aj o prípadpch, kedy čip psovi nemohli nájsť, nejak sa samovoľne premiestnil alebo čo. 

Offline barbucha blogger
35936 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:50

Mutziputzi 

Mu tam na cedulku napiš Francesco třeba 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:52

barbucha Francesco von Bahnhof

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:53

barbucha francesco 

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:56

Wanda von Dunajew 

Prý za to může růst, že se během něj ten čip v podkoží posune. Proto má Bonnie pro jistotu známku s čísly na nás oba, a cinkání beru jako bonus, jde slyšet už z dálky. Ale už se mi stalo, že Bonnie považovali za ztracenou, jak má velký ten akční rádius, a volali mi z lesoparku asi 100 metrů ode mne na druhou stranu a nechtěli mi věřit, že ji můžou normálně pustit, že mne najde. A já už jednou taky takto volala, majitelce družného labradora, který se k nám na procházce přidal a šel by s námi i domů  Takže číslo na známce funguje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. července 2018 11:57

já jsem předvčírem v noci dělala charitu, že jako s pupkem jen tak vyběhnu, aby se ještě vyčural.

bylo po dešti, všude bylo mokro a bahno.

ten had zmerčil asi kunu. jak bylo mokro, nedokázala jsem ho na trávě udržet, protože to klouzalo, ale protože mám vodítko vždycky napevno na ruce, tak mi podrazil nohy a protáhl mě lesem roští a kopřiv. jsem totálně doprlená, všechno od bahna, ale co hůř, při pádu mi nějak dost divně křuplo za krkem. ráno se to zdálo ok, ale jak se to postupně rozleželo, tak včera večer jsem si lehla na zem při cvičení jógy, a zjistila jsem, že nezvednu hlavu ani sebe, prostě svaly na krku úplně mimo.

já ho přerazím. dneska to bolí jak sviň.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:00

Jiná Realita Hehe, toto mi spravila naša boxerka. Všade ľad, ona niečo zbadala a už som letela :D

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:05

Potrefenáhusa tak to je dobra smecka!

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 12:40

ice no snad 15 jich bylo a jak na nás řvali za plotem, tak se občas servali i mezi sebou. Ale krásní a už fakt smečka.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 24. července 2018 13:27

Potrefenáhusa 15 se divim, že nemají rozhrabanou zahradu, sousedův strejda jich chová 6 a každý den po příchodu z práce jede druhou šichtu na zahradě s lopatou. Josef taky miluje hrabání.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 24. července 2018 13:31

ice von ten pozemek byl takovej hodně velkej a dost členitej, nebylo z něj všechno vidět, my šli podél po cestě a oni to různě obíhali a dobíhali (stodolu, obytnej dům), Rufíček se šel podívat trochu blíž a jeden ten vlčak vypadal, že se možná procedí dírou v plotě, tak to v nás všech byla malá dušička, R. přitisknutej úplně k zemi a couval.

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 24. července 2018 14:15

Potrefenáhusa ti jsou krásní

ice Josef

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 24. července 2018 19:10

Jiná Realita jejda, soucítím.  ať to není nic vážného a brzy se to spraví.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. července 2018 19:43

Nejlepší je fakt telefon na obojku, to je pak fakt vyřešený hned, bohužel žádnej z psů, co jsme někde našli, na sobě telefon neměl a 2 neměli ani obojek.

Nespárovaných čipů je docela dost, protože to je krok, kterej už některý lidi prostě neudělají, občas se ten čip posune, jak tu padlo, občas policajtům nefunguje čtečka, mobil to jistí. Jestli by si chtěl někdo Cida mechat, si nejsme teda úplně jistá, každopádně na obojku má jméno Terk, protože jsem se ještě nedokopal k tomu nechat mu vyrobit vlastní a u Terka je šanc,e že se někde zaběhne, už hodně, hodně malá.