Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Magráta
8096 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 11:57
Reakce na jinx:

MP Marge no, jako jsou bozi, ale obcas je jich vsude plno. Co me ale neprestava bavit, jak jsou kazda fakt o 180 stupnu jina. Si nekdy rikam, jak spolu cele ty roky vydrzi 

chico je bozi, krabi jsou pro me trosku z jineho sveta, ale at tak nebo tak, zvirata jsou super, ja si bez nich zivot neumim predstavit. 

​potvrzuji... každá z mých 4 je úplně jiná a občas se nestačím divit :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 12:47

jinx No to je radosti  U nás sa stojí fronta keď vyťahujem teplé deky zo sušičky :D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 12:55

Magráta no to uz musi byt uplna show 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 14:32
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Teda to je luxusní bejvák! A škeble nejsou ošuntělé, mají patinu - prostě krabi s příběhem.

​Hele, dekuju, ale to terarko je pro ne maly  Oni by potrebovali vic vetvi na splhani a rostlinky a mech a vetsi tu nadobu na slanou vodu - a ja to fakt nemam kam dat! Ten zelenej tunel vpravo zabira hrozne moc mista, ale byt tam musi, pac velkej se pod nej schovava a nikam jinam se nevejde. 

A to vubec netusim, kam dam ty nahradni skeble, az konecne nejake sezenu. Oni jich maji mit na vyber snad dvacet - no to v tom terarku fakt nebude k hnuti!!!

Je to svizel...

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 14:33
Reakce na Janulik03:

MP Marge stal sa z teba chovatel pomaly profi. Je to zasujímavé, o kraboch ta čítam s napätím ako pokračujete. 

​Ono to jinak nejde, kdyz clovek nechce, aby chcipli  A dekuju! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 14:35
Reakce na Magráta:

​to je fešák

999 Loki

jinx to je spíš výraz "co tady zas chceš?" :-)

​Dekujeme 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 14:38

MP Marge Aby vás krabi za chvíli nevystěhovali! Větve na šplhání! Tak ať šplhají po těch náhradních ulitách, ne? Sladká voda, slaná voda...živou a mrtvou by nechtěli?

Slanou máš někde poblíž nebo ji taky kupuješ?

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 14:55

Sweet Potato Na to se prodava takovy specialni roztok, zamicha se to do vody a tim vznikne napodobenina vody morske.

No to je prave duvod, proc vetsine lidem krabi do roka chcipnou - jsou na to prostredi fakt narocni. I v prirode. Pitnou vodu pijou, ale v morske se koupou a berou si z ni mineraly. Ziji na sousi, ale maji zabry. Neumi si vytvorit telesne teplo, takze kdyz z nejakeho duvodu klesne teplota, je s nimi amen. Fakt na hlavu 

Jedine, co jim slouzi ke cti je to, ze sezerou vsechno, narozdil od rozmazleneho stenete, a ze jim maso chutna i mirne zahnivajici, takze se jim muze v terarku nechat peknych par dni (pokud ma nekdo moral na to, aby vydrzel ten smrad, coz ja nemam).

A to splhani jim dela dobre jakoze telesna aktivita, no. Oni se snazi splhat na ten domecek, ale tam muze jen jeden, a taky ten domecek je prece jen takovej kluzkej, tak z nej vetsinou spadnou. Proto by to chtelo nejakou vetev, kam muzou poradne zatnout klepitka...

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:06

MP Marge Ty jo a kde berou pitnou vodu ti mrňaví poustevníčci, co potkáváme všude u moře? A když někdy ze dna lovíme mušle a ty, ze kterých nám někdo hrozí klepejtkem, zase házíme zpátky, tak jako neposkytujeme pomoc tonoucím?

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:10

Sweet Potato Ono je jich vic druhu, ja treba mam poustevnicky suchozemske, ale prave existuji i morsti. Tam to bude zase neco jineho.

Taky se pry daji chovat doma 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:14

MP Marge proboha, kde v přírodě maj tyhle podmínky, že ten druh  ještě přežívá? Slanou a sladkou vodu vedle sebe, stálou teplotu, vhodné žrádlo, náhradní ulity, něco pro zábavu, aby se nenudili... teda klobouk dolů, takhle o ně pečovat.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:15

MP Marge Aha, to jsem neveděla, že jsou i suchozemští. (Tak co si poroučej s mořem, frackové rozmazlení)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:18

Venčila jsem psa a říkám si už po několikáté, co si asi na tom kterém drnu nebo křoví ten pes přečte, aby zvolil variantu : vyčurat se a pelášit dál - vyčurat a chvíli hrabat - vyčurat, hrabat a při tom vrčet, případně poštěkávat a různě poskakovat  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 15:24

Žerú vaši psy hlinu? Chýba im niečo alebo je to len zlozvyk a zaháňajú nudu?

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 16:31
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Aha, to jsem neveděla, že jsou i suchozemští. (Tak co si poroučej s mořem, frackové rozmazlení)

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 16:43

Kokoska Můj otec tomu říká, že si čte esemesky :-). A podle toho reaguje.

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 17:05

999 to jsou pesemesky

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 17:37

dneska nám připojili na komín starý litinový kamna, co jsem našla ve vile po prarodičích odstavený na půdě, tak jsem je zrenovovala a ujala se jich - sice tady máme po chlapech ještě trochu bordýlek, ale po zatopení už má Ronny jasno, kde bude pelíšek

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 17:41
Reakce na Kokoska:

MP Marge proboha, kde v přírodě maj tyhle podmínky, že ten druh  ještě přežívá? Slanou a sladkou vodu vedle sebe, stálou teplotu, vhodné žrádlo, náhradní ulity, něco pro zábavu, aby se nenudili... teda klobouk dolů, takhle o ně pečovat.

​Na plazich se zdrojem pitne vody pobliz, aby meli sucho, mokro a vlhko podle potreby 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 17:42
Reakce na Sweet Potato:

​No prave 

Potrebujou tu sul, no. A skeble