Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 22:58
Reakce na Janulik03:

Ja ked vas tu tak citam o krmeni psov, tak som rada ze toto som necitala ked sme priniesli steniatko. By som ho hned vratila. 

MP Marge prosim ta nie je to jaderna veda. Za jeden den hladovky sa mu nic nestane. Pije vodu? Vyprazdnuje sa normalne? Tak pravdepofobne mu nic nie je. On si zvykne na to co mu budete davat, mozno vas skusa.

​Vodu pije    A pil by i kafe a vino 

Jo, ale kdyz uz je rec o vyprazdnovani - nejak ted moc nechodi; vypada to, ze se mu nelibi curat a kakat ve snehu, je to mozne? 

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:02

MP Marge

když není příjem, není ani výdej .... ale jo, je to pro něj asi nový - zvykne si!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:02

Janulik03 Do puntíku souhlasím.. 

MP Marge Když si představím, že jsme měli tři psy a takhle bychom kvůli každému bláznili..

Pes bude jíst to, co mu dáš. Buď bude po tvém, nebo po jeho. Ale poslouchat by měl pes pána, ne naopak 

Dej mu jídlo, když ho nesní, schovej, dej mu zase příště. Jeden z vás to prostě vyhraje a upřímně tě varuju, aby to byl pes. Nad plnou miskou hlady neumře. OPRAVDU! Prostě ho hlad donutí sníst to, co mu dáš. Na to si musí zvyknout. pak mu, samozřejmě, přilepšovat můžeš, ale to rozhoduješ zase ty. A dobrotky dostává pes za odměnu.

Já naše psy miluju, snažíme se jim dělat pomyšlení, ale.. vocamcaď pocamcaď. 

Krmila bych dvakrát denně a navykla bych ho na pravidelné dávky. Když nechce, at nejí. Nestresuj se. 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:03

MP Marge

Co můžu ale fakt jen doporučit a můžete to Chicovi přidat do granulí, konzerv, masa či jogurtu, zkrátka do jakékoliv stravy, je kelpa, u vás nejspíše kelp. Hnědá mořská řasa v prášku, působí preventivně proti tvorbě zubního plaku a kamene, nějaké látky z ní mají pejskové ve slinach, čili stále v tlamě, je to fakt lepší než nějaké dentasticks apod. sračky. S kamenem mívají pejskové, hlavně starší, velké potíže, tak je asi lepší se pokusit tomu předejít. Taky je fajn, když pes často hloda nějaké ty tvrdší kosti, tím si plak taky odstraňuje, ale kelp při pravidelném přísunu má fakt až zázračné preventivní účinky.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:06

Je fakt, ze dneska mit psa je skoro veda - ja kdyz si vzpomenu na ty chudaky psy u babicky na vesnici, kdyz jsem byla dite  Uvazani na retezu a k zradlu to, co zbylo v kuchyni. Dodnes si ty blivajzy pamatuju: Smetanova omacka smichana s polevkou, ve ktere plavaly sunkofleky, kureci kosti, zbytky buchet (!), no navaluje se mi, jen na to myslim.

U babicky se ale pro psa denne varilo. Ale co  Kolinka, kazdy den kolinka, nebo jine (lacine) testoviny, a v tom pokrajeny nejaky levny salam, parek, nebo uzeny. 

A to jeste jejich pes mel v ramci vesnice ohromnou kliku. Dedecek totiz, jakmile dorazil z prace, popadl svacinu a psa, a slo se do lesa/poli. A tam byli az do vecera. Pes se vylital do sytosti, coz se o jeho vesnickych kolezich rozhodne nedalo rict...

Zle jazyky (vcetne me) tvrdi, ze dedecek se castym pobytem v prirode pokousel zabranit bud rozvodu, nebo vrazde vlastni manzelky 

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:08

MP Marge pokial je vonku zima, Elza musi dostat rozkaz, aby isla von. Tvari sa ze ani nepotrebuje cikat . 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:09

MP Marge Jogurty super (bílé), kysaná smetana, tvaroh, všechno můžou. nejdřív zkus trošku, vždycky dávej nejdřív na zkoušku.

Že se jim ve sněhu moc nechce, může být. je to jak kdy. jednu procházku bobkovala Dadoo třeba 5x, jinou jednou a hned chtěla domů. je to jako s lidmi, někdy se jim líbí, jindy ne. Když pršelo, nebo bylo hnusně,  Dadoo nepotřebovala na záchod i víc než 12 hodin.

Hlavně je potřeba, aby se vyběhal a rozpohyboval střeva. A krmit až po procházce.

Zvyknete si na sebe vzájemně a naučíte se znát svoje zvyky. Neboj se, to pude 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:10

Jo, s tím vyprazdňováním to je časté, že psi za nějakého počasí to prostě neradi a radši by snad praskli, než jít ven. U nás je to v létě, když je víc jak 28 stupňů 

A taky není úplně raritní, že pes fakt žere málo a jen to, co má rád. Nemusíš ho nutit do granulí, když mu konzervy nebo maso pojedou líp, a z masa jen dva druhy. Však to poznáš, kdyby moc hubl a byl apaticky apod. z toho, jak by nezral.

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:11

dzizisketa vidis to je pravda s tou kelpou. Co mk pripomina, ze uz mame doma na dne. Idem objednat. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:15

dzizisketa pupek by šel klidně ven, i kdyby venku pršela kyselina sírová nebo se chystala sluenční supernova. strašně bych si přála zhýčkaného psa  aspoň trošku.

Offline RoSa
10058 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:17

Jiná Realita Ronýska jsem dneska večer přemlouvala asi tři hodiny, aby šel ven - zabalenej v dece dělal, že ani nedejchá, jen aby tomu uniknul

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:37

RoSa 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:44

MP Marge kosti môžeš s úplne kľudným svedomím dávať ale pozor - nevarené. Keď ich varíš, tak sa mení ich tvrdosť (či skôr krehkosť?) a štiepia sa na ostré úlomky. Surové kosti sú úplne v pohode (dávam hydinové trupy/hlavy/beháky/stehná/krídla a tiež bravčové, napr. chvosty a hovädzie - to už podľa ponuky, veľké kĺbové, kus harfy ak bol pes poslušný a tak). Pri kostiach hlavne treba odhadnúť množstvo, ak ich dáš veľa, pes má akoby až práškovú, drobivú stolicu a ak ich dávaš málo, bude veľmi riedka.

Inak ešte ma napadá, že môj pes nemá rád králika, neviem prečo, hocčo iné zožerie, na králika ho musím vyhladovať a ešte mu to dávať z ruky .

A hladovka psovi fakt nič nespraví, ja som raz môjho terajšieho hladovala 2 dni, lebo skúšal, či musí žrať mletého lososa z barfshopu. Ako po 2 dňoch ho zožral, síce mne z ruky, ale zožral (tu teda bola chyba asi aj na strane barfshopu, neviem čo do toho pomleli, ale s celou rybou napr. z LIDL obchodu nikdy problém nemal, za rybami sa ide utĺcť). A môj starý pes bol mamou rozmaznaný tak, že som ho musela držať o hlade 3 dni kým zožral suché granule (ml chudák odtučňovací pobyt kým boli naši preč).

Možno má Chico len veľa žrádla, to by som ozaj, ako radila Potrefenáhusa, vzala z dosahu všetko žrádlo, nekŕmila žiadnym jedlom - ani ovocím a zeleninou - a ponúkla žrádlo vždy ráno v určitú hodinu a večer v určitú hodinu. ak nezožerie, misku by som po 10-15 minútach zas vzala a skúsila za ráno/večer.

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:46

MP Marge hele není to věda, i když to tak asi ted vypada

a ze je barf kontroverzní...to mas jak se stravou kojenců, očkovánim deti a kdovicim, holt si člověk musí něco vybrat, co považuje za dobry

a s kostma, pes je na kousani syrových kosti od přírody postavenej, jen bacha, blby jsou vařený, ty vůbec nesmí dostat, ty se prave stipou a můžou způsobit zranění 

no a jak ti tu všichni psali, za svyho psa rozhodujes holt ty

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 27. listopadu 2018 23:50
Reakce na Jiná Realita:

dzizisketa pupek by šel klidně ven, i kdyby venku pršela kyselina sírová nebo se chystala sluenční supernova. strašně bych si přála zhýčkaného psa  aspoň trošku.

​naši psi to samy, jak Čenda, tak Rufík. Ze by se nekomu kdykoli nechtelo, to vůbec neznam

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:03

Potrefenáhusa Jiná Realita u nás sa tiež chodí von za každého počasia a v každom stave, je schopný ísť na prechádzku hneď ako sa vráti z behu s mužom alebo dlhej prechádzky so mnou. Vlastne on chcel chodiť von aj cez tie 40ky čo boli v lete, to sme boli vonku fakt jediný z celého okolia a pes mi ešte nosil aport  (nehádzala som mu, ale teda ten papek nosil v zuboch každú prechádzku...)...

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:05
Reakce na RoSa:

MP Marge

když není příjem, není ani výdej .... ale jo, je to pro něj asi nový - zvykne si!

​Jako on je venku rad, ale tady jsou ted fakt zaveje a mrzne az prasti, a je to prece jen jeho prvni zima, tak je z toho takovej preslej 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:06
Reakce na Dadoo:

Janulik03 Do puntíku souhlasím.. 

MP Marge Když si představím, že jsme měli tři psy a takhle bychom kvůli každému bláznili..

Pes bude jíst to, co mu dáš. Buď bude po tvém, nebo po jeho. Ale poslouchat by měl pes pána, ne naopak 

Dej mu jídlo, když ho nesní, schovej, dej mu zase příště. Jeden z vás to prostě vyhraje a upřímně tě varuju, aby to byl pes. Nad plnou miskou hlady neumře. OPRAVDU! Prostě ho hlad donutí sníst to, co mu dáš. Na to si musí zvyknout. pak mu, samozřejmě, přilepšovat můžeš, ale to rozhoduješ zase ty. A dobrotky dostává pes za odměnu.

Já naše psy miluju, snažíme se jim dělat pomyšlení, ale.. vocamcaď pocamcaď. 

Krmila bych dvakrát denně a navykla bych ho na pravidelné dávky. Když nechce, at nejí. Nestresuj se. 

​A ted si predstav, kdybych JA mela dite!!! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:07
Reakce na dzizisketa:

MP Marge

Co můžu ale fakt jen doporučit a můžete to Chicovi přidat do granulí, konzerv, masa či jogurtu, zkrátka do jakékoliv stravy, je kelpa, u vás nejspíše kelp. Hnědá mořská řasa v prášku, působí preventivně proti tvorbě zubního plaku a kamene, nějaké látky z ní mají pejskové ve slinach, čili stále v tlamě, je to fakt lepší než nějaké dentasticks apod. sračky. S kamenem mívají pejskové, hlavně starší, velké potíže, tak je asi lepší se pokusit tomu předejít. Taky je fajn, když pes často hloda nějaké ty tvrdší kosti, tím si plak taky odstraňuje, ale kelp při pravidelném přísunu má fakt až zázračné preventivní účinky.

​Kelp mame a dokonce i vim, kde ho sehnat, dekuju  

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. listopadu 2018 00:08
Reakce na Janulik03:

MP Marge pokial je vonku zima, Elza musi dostat rozkaz, aby isla von. Tvari sa ze ani nepotrebuje cikat . 

​Presne!!!