Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 11:30

Garfie 20 let, to už je úctyhodná dáma! 

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 13:32

Garfie je to smutne, ale tento vek je krasny a urcite mala u vas dobry zivot. Taky dlhy vek u kocicky je az taky trochu japonsky. 

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 13:45

Manžel se mi smál, když jsem koupila velkou dřevěnou dvoupatrovou klec pro morčata, kde mají různé domečky a prolejzačky. Prý stejně nepochopí, k čemu to je. No měl pravdu. Dneska přišel dům pro kočku, velký, dvoupatrový dřevěný s terasou a zábradlíčkem...a já vsadím boty, že ten náš blboun do toho ani nevleze. Jo na krámy pro zvěř jsme experti.

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 14:19

Janulik03 No ona vlastně zhruba rok v Japonsku dokonce strávila, takže možná tu dlouhověkost nějak nasákla :-)

Vůbec říkal veterinář, že teď je těch starších zvířat čím dál víc, jak se z nich stávají "mazlíčci", lidé jim kupují kvalitní krmivo a celkově se tak nějak víc starají, takže za chvilku už takový věk asi nebude úplně výjimečný. 

Allania  tak to je hodně cool! 

Offline Potrefenáhusa
38528 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 14:38

Garfie kamarádka měla kočičku asi 23 let, viděla jsem ji chvíli před koncem, byla sice už taková hodně vetchá bezzubá stařenka, ale na stůl to kvůli tuňákovýmu salátu ještě zvládla. Ale taky už měla ke konci hodně těch stařeckých neduhů, včetně teda mírný dezorientace a zřejmě i demence. Ale byla dobrá, chvilku vypadala, že by mě i ráda kousla, kdyby ještě měla čím

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 14:44

Garfie To je hezký, to, co říkal váš veterinář. 

Já jsme si tuhle říkala, že se to musí zlepšovat i tím, jak je čím dál víc psů a koček i doma. Člověk je s nimi tak mnohem víc v kontaktu a spíš si všimne nějakýho (zatím drobnýho) neduhu, kterej, když se začne řešit, tak ani v nic většího nepřeroste. 

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 15:12

Potrefenáhusa jj, pamatuju si, jak jsi o ní říkala, to je krásný. Já se obávám, že ta naše už to tak daleko nedotáhne, i když ještě před půl rokem bych v tom neviděla problém :-(

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:00

Garfie 

Je to frajerka 

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:05

Garfie Myslim na tebe 

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:26

Damy, ja sedim v aute a bulim jako zelva  Zprava o kocce me uplne rozhodila. Vcera vecer jsem malem prisla o Chica. Podavala jsem priteli jeho prasky, byl uz v posteli a zapomnel si je vzit. No a jeden mu vypadl z dlane na koberec. Chico vystartoval a okamzite ho spolkl - 10 mg antipsychotika na takovyho malyho pejska  Nasledoval kolotoc telefonatu; zjistila jsem, ze v celem okrese neni zadny veterinar, ktery by mel pohotovost. Nakonec jsem utratila nekrestanskou sumu za telefonat na Animal Poison Control, kde me spojili s veterinarem on-line, ktery doporucil nalit peroxid vodiku do tlamicky a vyvolat zvraceni. Samozrejme doma zadny peroxid! Lekarna je od nas pomerne blizko, ale problem byl, ze ja jsem v sobe mela skoro celou flasku brusinkoveho vina a pritel uz vzal ty prasky, takze ani jeden z nas nebyl moc zpusobily k rizeni. Nastesti byla doma kamaradka, ktera bydli ve vedlejsim baraku, a mela peroxid. Chico se ochotne vyblil temer okamzite po podani, ale ja jsem vysilovala, ze nez jsme to zrealizovali, uz bylo pozde a latka se vstrebala. Veterinar me uklidnoval, ze i kdyby se ta latka dostala do krevniho obehu, tak to psika ani nezabije, ani nezpusobi trvale nasledky, jen bude psik mit nejakou dobu ruzne priznaky.

Priznaky chudak pejsek opravdu mel a ma! Byl uplne jako ozralej, motal se po byte, pak usnul tak tvrde, ze nesel vubec probudit. Probudil se cas od casu jen na to, aby blil. K ranu usnul tak nejak normalne. Rano sel ven, ale bylo videt, ze neni ve forme. Vypil pul misky vody a sezral pul steneci konzervy. Vzali jsme ho s sebou k zubari, kde mel pritel prohlidku, aby nebyl doma sam. Nacez dostal v aute prujem 

Tak jsem uklidila, co se dalo, a ted tady sedime v aute, smrad ze by jeden pad, a cekame na pritele, a na me se to nejak sype. Ta predstava, ze by se Chicovi neco stalo, a jeste nasi vinou, je pro me proste uplne strasna. Protoze je to tak, ze Chico mel byt emotionally supportive dog pro pritele, ale ve skutecnosti je spis pro me. Zejmena kdyz se uvazi, ze o pritele mozna taky brzy prijdu

Ale to uz nepatri do zvireciho vlakna...

No a ted ta kocka!!! 

Online Garfie
28246 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:32

MP Marge Prosím tě, to je strašný...:-( a kdo pomůže psycholožce, co? :-(

Hele drž se, Chico se z toho jasně dostane, to už je teď jistý...ještě z toho budeš mít za pár let veselou hisorku. 

Držím pěsti a posílám objetí! 

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:34
Reakce na Garfie:

MP Marge Prosím tě, to je strašný...:-( a kdo pomůže psycholožce, co? :-(

​Terapeutka potrebuje terapii jako sul, obavam se 

A dekuju 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 17:38

MP Marge Dobře to dopadlo, dobře to dopadlo, dobře to dopadlo! Je to tak, stáváš se navždy zodpovědným...

Drž se. A najdi terapeuta.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:06

MP Marge 

Takový věci se holt můžou stát, je to prostě nehoda, život je jich plný. Dopadlo to dobře, pejsek se z toho vyspí.  §ervis pro zvířata nikdy nebude jako pro lidi - nemocnice s pohotovostí atd. Ale reagovala jsi skvěle. Fakt máš doma dvě děti plus krabí farmu, spadlas do toho celkem rychle. Většina zdejších prvorodiček by potvrdila, že výskyt jednoho dítěte do rodiny s 2 dospělými je hrozná prda, tak ty to máš v jistém smyslu ještě náročnější, ale zvládáš to dobře. Ty nehody, co se ti dějou, to je vedlejší a řešitelné. 

Doufám, že o toho přítele se nechystáš přijít vlastní rukou  Sorryjako, to není k smíchu, já vím, ale na tvém místě bych měla kolikrát hodně práce se udržet. Neříkají ti Matka Tereza?

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:36
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Dobře to dopadlo, dobře to dopadlo, dobře to dopadlo! Je to tak, stáváš se navždy zodpovědným...

Drž se. A najdi terapeuta.

​Dekuju, a uz se na tom pracuje 

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:55
Reakce na dynda:

MP Marge 

Takový věci se holt můžou stát, je to prostě nehoda, život je jich plný. Dopadlo to dobře, pejsek se z toho vyspí.  §ervis pro zvířata nikdy nebude jako pro lidi - nemocnice s pohotovostí atd. Ale reagovala jsi skvěle. Fakt máš doma dvě děti plus krabí farmu, spadlas do toho celkem rychle. Většina zdejších prvorodiček by potvrdila, že výskyt jednoho dítěte do rodiny s 2 dospělými je hrozná prda, tak ty to máš v jistém smyslu ještě náročnější, ale zvládáš to dobře. Ty nehody, co se ti dějou, to je vedlejší a řešitelné. 

Doufám, že o toho přítele se nechystáš přijít vlastní rukou  Sorryjako, to není k smíchu, já vím, ale na tvém místě bych měla kolikrát hodně práce se udržet. Neříkají ti Matka Tereza?

​Nastesti jsem velice povrchni a marniva, a rada utracim za hadry i sminky, coz muj mesiassky komplex znacne kompenzuje 

Ale likvidaci pritele vlastni rukou momentalne nevylucuju!!!

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:57

Ten pes ma s odpustenim sracku, to jste nevideli!!! Uplne to z nej tece  A samozrejme v loznici na koberci, kam vnikl, nez jsme ho stacili zastavit...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:58

MP Marge 

Každopádně se drž!

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 18:58

dynda Dekuju 

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 20:48

MP Marge dievca zlate  ty uz potrebujes pretrhnut snuru smoly. Posielam ti kus stastia