Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 10:02

Potrefenáhusa Je v nem neco Cendovityho!

Zina mne se prave zda, ze mam podminky super. Jen je potreba, aby prs rad jezdil autem :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 10:07

razorblade ale zase s csv by se na tebe nikdo ani krive nepodival a i dvoumetrovej chlap by se drzel v uctive vzdalenosti

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 10:30

Bledule Ok, uznávám, asi to jde  Jsem zvědavá co si Razor pořídí nakonec.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 10:59

razorblade Vono teda dokud si to člověk nezkusi, tak neuvěří, ale mít psa v jednom cloveku je docela masakr, za kazdyho počasí musíš několikrát denne ven, rano, vecer, jestli mas chřipku nebo zlomenou nohu, to je jedno. A pak je proste praktičtější, když te nekam vlaci třeba 15 kilovej pes nez 40 kilovej, taky ochota rodiny to hlidat a vencit se tou velikosti dost zmenšuje, pro moji mamu je rufik azaz a když nám tu hlídala Trnku druhá matka, tak Trnka nevylezla 14 dni ze zahrady, je to proste už taky azaz

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:02

razorblade 
myslím, že Rufíkovi Potrefenáhusa bývalo v autě špatně, pamatuju si to dobře? Zvykl si?

o tomhle stvoření v autě ani nevíme:)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:05

Zu Hele úplně zkraje parkrat, ale teď jezdí jsk ostrilenej mazak a rad 

s trnkou když jsem jela poprvy v autě, tak se teda zeblila úplně strasne  ale to prej byla nervózní ze mě a z Ruficka 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:10

Potrefenáhusa Au, malá a chudáci vy to člověk ale nepozná, no, tady záleží na povaze a zkušenostech toho psa podle mě. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:11

Zu Ten postroj vypada paradne

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:16

Unavenej

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:16

razorblade jo a ještě jen taková vlastní trapná zkušenost, já jsem dost nervák, pečovatel a než jsem si zvykla na to štěně, tak to pro mě byl hroznej masakr, úplně zbytečně jsem se o ní furt bála, v noci normálně spala v pelechu, ale občas z něj vypadla a já pak nespala, navíc jsem se stresovala, aby se ona nestresovala, že udělá doma louži, takže jsem furt hlídala a běhala s ní ven, jako težký jsem si to udělala úplně zbytečně, ale i tak si říkám, že pořízení dospělejšího psa má něco do sebe, poznáš už třeba trochu jeho povahu, co má a nemá rád a tak.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:16

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 11:21

Potrefenáhusa Paní měla hodně pádnej argument, viděla psa, kterej měl při nehodě obyč páskový kšíry...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 12:55

Potrefenáhusa Jo, to verim, ale ja bych vsazela na to, ze rodice bydli 5 minut autem ode me, segra s barakem a zahradou asi pul hodiny autem, na tohle mam myslim dobry zazemi.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 13:25

razorblade pak bych šla jednoznačně do stafbulika. Do fenky. A koupila štěně z CHS. Na utulkace nemáš zkušenosti.

Kdyz budete se psem pořád spolu, určitě ho výchovas dobře. Protože ho budeš vychovávat průběžně pořád, ne jen když ti v sobotu zbyde chvilka. 

A garantují ti, že si psa oblíbí kompletně celá rodina. U toho štěněte to nejde jinak. Navíc!! To jsou psi, kteří se pořád smějí! Ty nejde nemilovat.

U nás to bylo s Dadoo podobné. Nejdřív hrůza a výhrůžky ukončením kontaktu a následně bezmezna láska a obdiv

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 17:32

Potrefenáhusa Ten pohled! Úplně se bojím 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 18:31

Když chceš do křesla tak moc, ze ti nevadi, ze v něm už leží pes 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 18:49

razorblade Dobře, tak už přestávám orodovat za něco menšího. Autem se pes jezdit naučí. Některej to umí hned a sám, u některýho to chce trochu práce, ale nevím ve svým širým okolí o žádným, se kterým by se na tom pracovalo a skončilo to neúspěchem.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 19:40

Zina Nevíš prosím, kde bych našla info, jak psa zvyknout na auto? Máme štěně staré 5 měsíců a od první jízdy domů zvrací. Snažíme se trénovat na krátkých trasách, ale zvrací stále a několikrát. I nenakrmeny. Na netu jsem nic moc nenašla.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 20:57

Dcera hlásila válecí víkend a berou to zgruntu, včetně tygříka

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. listopadu 2019 21:20

notna A je to tak, že předtím zrychleně dýchá, nebo se zdá až do toho zvracení relativně v pohodě? To dýchání by ukazovalo na stres, tam bych na to šla přes odvedení pozornosti, u kinetózy bych zkusila zaexperimentovat s umístěním, kufr bude horší než sedačky, plus může to být lepší nebo naopak horší v přepravce (nepamatuju si, co máš za velikost psa) a někdy pomůže zatemnění oken. 

Na netu bohužel nevím, asi bych zkusila prohrabat starý fóra u Desenskýho, jestli se nenajde něco tam.