Zina ja se pres to neprenesu taky, na tech zidlich se u nas sedi dost a toto je prvni vec, ktera me zajima.
Chlpáči a iné
Potrefenáhusa My jsme měli i s takovým míň klasickým opěradlem (ta vpravo) a ty byly na to sezení lepší.
Biely kvet continuity Myslím, že právě dost záleží, na co se ta židle používá. Když se na ní maximálně sní oběd, tak ej to asi jedno, když je předpoklad, že se na ní bude víc kempovat, tak je to opírání důležitý.
U nás se na jídleních židlích sedí u hraní DnD a deskovek, to znamená i 3-4 hodiny, a to bych na klasický tonetce odsedět nechtěla.
Jinak je ale mám moc ráda a líbí se mi, něco jsem se jich v dětství našmirglovala a naopalovala :-).
Zina já mám tu vpravo, ale jenom jednu, sedí se na ní dobře
Na návštěvě byla moc hodná, stačil k tomu koberec ![]()

Zina Tyhle jsou fajn, ale ty klasické jsou vážně dost za trest.
Zu Ježiš, tá je krásna!!! ![]()
Sweet Potato Guth tuším někde píše, že kabelku si dáma má dát za sebe, kde má pro tyto účely dost místa, protože se zásadně co? Neopírá :-)
Zu doma nema koberec, co?
baltik nemá, nemá, jen vetbed. jako tenhle chlupatej bych domů nechtěla, ale ona byla zcela fascinována, nohy hodila dozadu a skoro předla jak kočka a nakonec usnula, což se jí večer nestává :)
Dadoo ja prave nemam s vychovou psa zkusenost zadnou. jestli se k psovi nakonec dokopu, budu muset hodne zmenit i svy nastaveni, protoze vim, ze pro me bude psychicky hodne narocny bejt na zvire dusledna a trochu tvrda. ja jsem ten typ, kterymu kdyby pes rozkousal drahy boty, tak misto, abych mu jednu placla a dala mu najevo, ze to fakt nesmi, tak bych si proti nemu sedla a zacala mu to vysvetlovat
..
Z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze to ale fakt nefunguje ![]()
Nam se blizi s Chicem vyroci, a pokud jsem se za ten rok neco naucila, tak to, ze nastaveni (moje) se meni spatne!!! Velkeho psa, ktery potrebuje vycvik, bych si v budoucnu fakt asi porizovat nemela...
Dadoo Máme stafbulíka v barvách Jacka Russela :) První dva měsíce, co jsme ho měli, jsme ho taky úspěšně za JRT vydávali před okolím :D
No a obě maminky (mamka i tchýně) se mohly zbláznit, že jako takovou strašnou potvoru domů si pořizujem, všechny to pokouše, zabije... že prý jejich práh to nesmí překročit atd. atd.
U jedné to trvalo asi dva dny, u druhé týden, než se zamilovaly <3 A teď se hádají, která hobude kdy hlídat, ani vracet nám ho nechtějí ;-)
Největší miláček celé širé rodiny, tady dokonce vystupoval v naší pozvánce na hody :D https://www.youtube.com/watch?v=WfnEBNfIbeE

JanieB Mně přijde stafbulík super, akorát teda trochu tank a neřízená střela imo potřebuje dost zaměstnast. Cid má stafbulickou kámošku a je fakt zlatá, ale už jsme kvůli ní byli na veterině, protože jak se na něj pořád vrhá a dje mu po hlavě, tak mu rozeskla víčko zvenku a trochu i zevnitř. Říkali nám na veterině, že měl docela velký štěstí.
JanieB Ta posledni fotka je uzasna!![]()
Zina Mně přijde, že jak který. Vinínkova matka je odjakživa naprostý kliďas a flegmoš, znali jsme ji už dřív, proto jsme si na její štěně troufli. Na cvičáku byla jedna stafbulka šílený poděs, pak nás Vinny pohodář a ještě jeden stafbul hrozně líný, ten se nechtěl hýbat vůbec :D
Taky asi hraje roli výcvik. My jsme měli strach, že to nezvládnem, tak hned druhý den po pořízení psíka jsme zavolali privátní trenérku na pár hodin. Jako první jsme pracovali na tom, aby neskákal a nekousal lidi. Pochopil to hrozně rychle a protože jsme byli v tomto ohledu hodně přísní a striktní, tak na nikoho neskáče.
Asi bych se podívala na rodiče, jací jsou :) (My jsme otce znali z videí na FB - Vinny je celý on, maminka byla celá hnědá).
A co ještě na stafíkách oceňuji, je jejich velikost/váha. Je to tak akorát, aby si s nima člověk zaběhal, zablbnul, ale zároveň vím, že i já, padesátikilová drobná žena, nad ním mám fyzickou převahu a utáhnu a ovládnu ho (on má 17 kg). Když měl něco s nohou a museli jsme ho nosit do schodů, jsem byla hoooodně ráda, že nemá víc. Hlavně když jsem viděla starý pár, jak spolu na veterinu sotva nesou obřího psa, co měl min. 60 kg.
Ale musím k našemu případu poznamenat ještě to, že přítel dělá v rodinné firmě a smí si tam brát psíka. Pro lidi, kteří jsou oba celé dny v práci a pes je 10 hodin sám doma, to ideálka není. Možná proto je Vinda tak hodný, protože na něj obzvlášť ze začátku dával pořád někdo pozor a usměrňoval a sekýroval :D
JanieB Hele kazde plemeno/velikost ma neco sveho. Mela jsem za to, ze stafici a jim podobna plemena miluji lidi, deti...ale jine psy nesnesou (cizi myslim). Teda aspon znami maji jednoho, co se porad (i s kosikem) snazi zakousnout naseho fundlaka, coz mi prijde trochu sebevrazedne (az to skusi na moskevaka, tak z nej budou dva). Pro zacatecnika mi prijde nejlepsi labrador/retrivr, jsou chytri, hodni, cvicitelni a obcas pekni lenosi. A navic klasicky krasny pes to je.
JanieB Ta naše kámoška skáče hodně, mám od ní vždycky nohy samou modřinu, teda měla jsem, protože od toho průšvihu s okem se s ní bojím venčit. Jinak souhlasím, že povaha rodičů je důležitá, ale hodně je to určitě i vaše zásluha, bo jste si jednak vzali trenérku a jednak jste jí přepodkládám i poslouchali a cvičili sami :-).
Jos Souhlasím, že jsou chytří a většinou hodní a dobře se cvičí. Ale lenocha žádnýho krom psů 12+ neznám, naopak se u nich zapomíná na to, že jsou to pořád pracovní plemena s pracovní zkouškou a velkou tohou pracovat a že se musí zaměstnat jak tělo, tak hlava, jinak jsou nešťastný obě strany.
Taky jsou pro potřeby Razorblade už dost velcí a těžcí, milují vodu a vlezou do každý louže, nemluvě o tom, že bez řádnýho výcviku by se její pracovní mítinky v lese změnily v nahánění čokla tamtéž :-D.
Mně se teď hrozně líbí velšpringršpaněl, známým vybrala chovatelka klidné štěně a proti našemu flatovi a kamarádovic tollerovi je to takový mírný miláček. Ale taky bude chtít dost pohybu, no.
![]()
Zina Mne se libej i kokri, u nás měl kdysi pan výstavní fenu modryho bělouše, ona byla úplně skvělá
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.