paktofonika na novém, to pak jo!
Chlpáči a iné
paktofonika jsi si jista, ze gauc neopousteji 10 minut pred tvym prichodem?
Kokoska To nie. Ja som totiz prišla na to, ze nechcú byť na gauči, keď tam nie sú deky a vankúše. Proste si radsej ľahnú do plechu, kde to majú pohodlnejšie a to i keď som doma. No neverila by som tomu, keby som to nevidela na vlastné oči.
paktofonika pozitkari ![]()
Kokoska Rozmaznanci :)
Avengers nikdy nespí 
Magráta Uzasna kocka i polstar ![]()
Prosím vás o názor na to, jestli fenku kastrovat, nebo ne. Zvažuji to u Jolly, ale nedokážu se rozhodnout. Bojím se toho. Jeden vet mi řekne ano, druhý ne ... ![]()
Dalia Myslím jednoznačně ti to nikdo neřekne...kastrace nese nějaký rizika, u těch fen je to břišní operace, můžou se objevit nějaký problémy typu inkontinence, na druhou stranu většina nekastrovanych fen na ten zánět dělohy, případně nádor na mléčný žláze ve vyšším věku umře....na druhou stranu prej ne všechny nádory mléčný žlázy jsou vyvolaný hormonálně
taky záleží, jestli netrpí na ty falešný březosti a tak...
no, já to fakt jednoznačně nevidím, tak 50:50
edit: ale malou fenu bych asi nechala
Dalia podle toho, jestli má nějaký problémy, jako třeba opakující se falešky. Nebo jaký je důvod, proč o tom uvažuješ? Já zatím jsem naší fenku rozhodnutá nekastrovat (zatím má 10 měsíců), dokud se fakt něco neobjeví a nepřeváží to ta možná rizika. Ale i tak vím, že štěňata mít nikdy nebude, nechci jí nechávat uchovňovat.
Potrefenáhusa malou jo? já se snažila o tom hodně načíst, protože, jak píšu vejš, štěňata nechceme, ale rizika pro malý jsou stejný jako pro velký, ne?
Zu Potrefenáhusa Mívá falešné březosti, kdy je úplně mimo ... nežere, neustále kníká, teče jí mléko, tahá balonek jako štěně. Vždy skoro týden pořádně nespíme. Tak proto jsem o tom začala uvažovat. Ona už je dokonce objednaná na příští úterý. Ale po prvotním odhodlání jsem začala mít strach, abych jí tím nějak neublížila, jak zvládne narkozu, co s ní dělat po narkoze, protože jsem to u psa nezažila ... jak se třeba vyvenčí po tom zákroku? Prostě nevím, co mám dělat a přemýšlím, jestli ten termín memám zrušit.
Zu No ale ty větší feny na tu inkontinenci trpí víc, což mně třeba tohle riziko přijde hodně ke zvážení...
Dalia Tak pokud ty potíže má, kastrovat. My netopýrku nechtěli, ale pak začala hárat po čtvrt roce a to už nám přišlo jsko důvod. Hrozně je to vyčerpává.
Dalia Rizika narkozy by měl posoudit váš veterinář, jinak záleží, většinou je na ne ten první den trochu zalostnej pohled, stejně jako na lidi, je to normální, ale pak už dobrý, jen je potřeba dat pozor, aby se k ty ráně nedostala jazykem
ja to u feny ani kočky neznám, ty rozsahy, co se provádí, i metody jsou různý, to by ti měl rict ten vet
Dalia A jak píše sp, jestli ty potíže má, tak bych to taky řešila...
Dalia Já bych se na preventivní kastraci, když nejsou jiný důvody, vybodla, svojí fenu jsem tomu nevystavila, i když nám to 9 let dost komplikovalo život. Je to poměrně velký zásah do organismu může mít nepřímý negativní vliv, který není jak zjistit. U nás jsem přesvědčená, že jsme vlkodavku dosáhli na 10 let i díky tomu, že jsme ji kastrovat nenechali.
Zu Malou, pokud má problémy
Update - a když ano, tak bych si vybrala veterináře, co má inhalační narkózu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.