rasaNori My kdysi na návštěvě
.... majitel hračky a pelíšku byl v práci...
Chlpáči a iné

Už jsou doma...a je po klidu...
Nemáte tip na pelech pro psa, ze kterého by šly dobře dolů krátké chlupy? Máme tento ale nejen, že ho ten darebák rozkousal, ale je plný chlupů i po vyprání. Sušičku nemáme.
notna vy máte vyžlu, co? ![]()
Tip nemám. Povrchovou úpravu jste myslím zvolili dobře (jestli je to takový pevný šusťák, nebo jak to popsat). Obecně jsou lepší pelíšky jednoduché a rovné, bez těch zdvizenych krajů (ale zase méně pohodlné). Trochu pomůže, když přes to dáte nějaký potah (tenkou deku, prostěradlo, něco, co se snadněji a lépe pere). Ale to zas mají tendenci shrabavat pod sebe a ty chlupy stejně projdou i skrz. Taky záleží na konkrétním psovi, kamaradova vyzla má jemnější chlupy a líná míň, můj pes má trochu jako podsadu a líná prakticky celý rok stejně (jako hodně). Jinak prát častěji a aspoň 2 dlouhé cykly (peru na 60, doporučení vyrobce ignoruju), něco se dá vytřepat venku, použít lepící válečky... Ale upřímně, chlupů se prostě nezbavis.
Krehutka Jj, vizslu. S tím praním jsem to teď trochu vzdala, když vidím, že je to k ničemu. Ze začátku jsem prala jednou týdně. Teď tak za 3 týdny. A teď už je to vlastně měsíc, ale to jsem se na to vykašlala schválně, protože pelech půjde do popelnice, je rozkousanej.
Deku na pelech znamená, že pes má radost až na půdu a lítá jak smyslů zbavený s tou dekou po celém domě a chlupy lítají ještě víc :-D Ale zkusím to prostěradlo. Mám tu nějaká nevyužitá po dítěti z postýlky, ta by na to mohla být i rozměrově OK. Díky!
Dadoo Růžence teda kouká čertík z očí ![]()
Dadoo
vvidea na instagramu mě baví ![]()
Pískle (naše chatová kočka)
Magráta Ale ta je luxusní ![]()
Ignis je
ještě je tu jedna (Čičma), ale ta je fakt divoká a vyfotit se nedá
Hádanka: Terk má jeden lék za 3000 na měsíc, jeden za 1000, jeden za 1800 a jeden za 60 korun. Hádejte, který máme vysadit :-D.
Jinak doufám, že se všem zdejším chlupáčům daří! U nás to asi i díky té léčbě docela jde, navíc karanténní stav, kdy jsme oba doma, se našim pouštěčům chlupů vyloženě líbí, nevím, nevím, co řeknou na to, až se muž jednou vrátí do práce.
Rufik byl po mesici na kontrole se srdcem a nezhorsilo se to, což je asi dobra zprava. Bude brát už celozivotne leky
Potrefenáhusa tak to ale JE dobrá zpráva.. ![]()
Potrefenáhusa To bych brala jako dobrou zprávu
.
My máme na Terka respektive na jeho léky takovej ten důchodcovskej rozdělovník, já si ho teda původně koupila pro sebe, ale hrozně špatně to na mě působilo, že něco takovýho potřebuju a mám používat, tak to zdědil on a máme co dělat, abysme to do těch šuflíčků všechno nacpali.
Potrefenáhusa to je určitě dobrá zpráva ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje