U nas je to ruzne, podle nalady. Nekdy staci pohled, tlesknout a kocour se uz klidi. No a jsou dny, kdy nezabere nic...

U nas je to ruzne, podle nalady. Nekdy staci pohled, tlesknout a kocour se uz klidi. No a jsou dny, kdy nezabere nic...
vanilka My jsem kočku naučili aportování, prošení a sedni a lehni
. Jsem zvědavá, jestli to byla náhoda a nebo se nám to povede i u druhé. Ty zákazy tím, že jsem pleskla, na kočku zasyčela a sundala ji. Netrvalo to nijak dlouho, ale reagovala tak jen na mě, protože kluci a manžel ji akorát sundali. Zase věřím tomu, že mít možnost a být v kuchyni sama, tak po té lince courá
.
Já kočky miluju, ale i domácí kočka, která ležela ve spodní části kávovaru na lince u kamarádky, mě od toho kafe odradila.
vanilka kočka musí vědět že jí to absolutně neprojde, nikdy. stačí jednou a už usoudí že to je v poho. přesně jak píše Renu. psa můžeš cvičit tak, že něco dělá a postupně se to odnaučí/naučí dělat jinak, kočka jak si jednou něco navykne, nenaděláš nic nebo jen fakt hoodně hodně obtížně
Ten je dobrej, jak ladí s výzdobou!
vanilka haha.. Naše fena je naučená, že nesmí do ložnice. Ani když jí tam v zápalu hry utekla hračka, tak si nedovolila tam jít. Ale před nějakou dobou jsem po návratu z práce zjistila, že mám v peřině vytlačený důlek. A občas tam je i nějaké smetí, písek nebo kousek trávy. Takže madam si tam chodí když nejsme doma schrupnout. Ale jsem hodná, tvářím se jako že nic. :)
Zina Když jsi v práci, tak je ten pes doma taky sám, ne? (Teda vím, že zrovna Ty děláš z domu, ale myslím to obecně.) U nás je pořád někdo doma, venku jsme od jara do podzimu pořád, v zimě se snažíme chodit víc na procházky. Nemám pocit, že by psice strádala.
brrr No já bych si třeba psa do situace, kdy by měl být doma 8-9 hodin sám, nepořídila, právě proto že mi to přijde nefér. V tom režimu, že je někdo pořád na zahradě, si to ještě představit umím, protože v tom v tom fungovala moje máma, která se před důchodem odstěhovala na statek a fakt od rozednění do tmy byla na dvoře a na zahradě, ale stejně chodila se psem každý den 2hodinovou vycházku a pes bydlel s nima v domě.
A v období listopad až dejme tomu únor moc lidi venku čas netráví, tak i když ho vezmou na dvě hodiny ven a věnujou se mu, tak pořád ještě zbývá 22, který tam je sám. To mi přijde, že je hodně, a radost z toho může mít tak leda pastevec, kterej v ochraně pozemku vidí svoje poslání a je k tomu šlechtěnej. Zbytek psů by preferoval něco jinýho, ale holt si na to zvykne, když to ani nezná jinak. Stejně jako si zvyknou psi, co se s nima jde ráno na 15 minut ven a pak se od nich očekává, že budou dalších 9 hodin spát, když předtím prospali celou noc, ale to neznamená, že je to pro ně nějak extra dobrý.
Když se vrátíš z práce ![]()

Zina Nas pes byval na zahrade sam i vic nez 12hodin, nez jsme se vratili z prace, a proste to prospal. Ted jsem trvale doma a jeho denni rezim se vubec nezmenil. Umi otevirat vsechny dvere (a rozhodne se neboji), ale vetsinu dne prospi na terase nebo si otevre na chodbu. V obyvacim pokoji vydrzi max hodinu, protoze jeho teplotni optimum je tak do deseti stupnu, idealne pak pod nulou. Kdyz chce pomazlit nebo neco dobreho, prijde sam. Kdyz to porovnam s retrivrem zavislakem rodicu, je to naprosty opak, ten jde s clovekem i na zachod.
Ani nevim, co jsem chtela prispevkem rict...snad jen, ze ne vsichni psi trpi venku a chteji byt s panickem 24/7. Ale presne z toho duvodu, ze ja od podzimu venku moc nejsem, tak ma pes pristup do domu. A to chudak uz ani nema pelisek, neb vsechny zlikvidoval (dokonce jsme mu koupili lidskou matraci, aby se pohodne vesel i natazeny) a toleruje jen koberec. Navic nekdy inza treskutych mrazu spi venku
. Na prochazce je nejradsi, kdyz po nem nic moc nechci (aportovani leda do vody) a potka co nejvic obdivovatelu (spojeno s vykriky medved, muzeme si ho pohladit). On je vlastne uplne uzasnej, sebevedomi z nej jen tryska, nic a nikdo ho nerozhazi.
Zina Myslela jsem si, že když teď budu na mateřský (a to ještě není dítě na světě), náš pes-závislák bude nadšenej, že je s ním někdo pořád doma. Manžel teda pracuje tak polovinu dnů z domu, já teď pokryju ten zbytek. No a naše madam dokonale využívá toho, že máme dvě patra, chodí si během dne vždycky lehnout do toho druhého, kde nejsem - asi má už po pár dnech ponorku
Čímž nechci říct, že bych si dala psa na zahradu, i z vlastního pocitu bych chtěla mít psa vždycky u sebe, takže doma, spíš jenom že mě to dost překvapilo, jak je nakonec zvyklá na svůj klídek přes den.
Tri roky. Ani netusite jak moc se celou dobu na tenhle den tesim :D a skutecnost predcila me ocekavani. Za posledni mesic a pul se nas blazen a pubertak zmenil v dospelyho pana psa. Doufam, ze jsem to ted nezakrikla ![]()

ice
Už na fotce je vidět, že ho osvítilo ![]()
ice Krásná fotka a krasnej pes ![]()
Unavenej

Mi přijde, že je tvůj kocour hrozně obrovskej. Je to tak nebo je to jen optický klam? Víš třeba, kolik váží? Jen sonduju, do jakých rozměrů nám ty naše můžou narůst
.
vanilka No je ho docela kus, váží skoro 6 kilo
Potrefenáhusa Tak to je pěkný! Měla jsem pocit, že náš Felix byl hodně velký kocour, ale ten měl necelých 5.
Ti naši benjamínci teda žerou o 106, hlavně Hugo, ten nemá furt dost, žere i Kvídovi. Ale vychytrale - přestože dostane každý svojí misku, nejdřív jde žrát ke Kvídovi a až to spolu vyprázdní, přejde si ke svojí misce
. Manžel jim před 3 dny udělal otvor ve dveřích do sousední místnosti a včera už Hugo v díře trochu drhnul!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.