Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 17. února 2021 08:59
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:07

Ignis Naše předchozí s námi spala, ale zásadně v nohách a na peřině. To mi vadilo. Nedalo se otočit a deka přitáhnout. Tahle je mazel, tak spí mezi námi a tulí se. Zase tam už nespí denně, takže třeba dneska jsem byla i ráda, že tam byla zase celou noc. V klidu se otočím a ona se přitulí na  záda. Jen teda manželovi to nevadí, že to dělá i jemu, ale má strach, že na ni lehne.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 17. února 2021 10:21

Renusatko No přesně takhle jsem si to vždycky představovala. Přítulená kočička

Závidím

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 17. února 2021 13:27

milacka krasna a svetricek ji moc slusi

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. února 2021 16:31

Už z toho sněhu moc nezbývá ;-( 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. února 2021 16:46

Jinak jsme potkali kolegu labradora a vypadal proti Cidovi tak dvoutřetinově. Mně to nepřijde, ale on je fakt asi docela vellke :-D.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. února 2021 18:35

LadyMary ta ma certy v ocich na tyhle fotce!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 17. února 2021 20:04

clothilde ❤️inak malá demolátorka, ešteže som nekúpila nový gauč a myslím, že aj poduškám odzvonilo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 20:20

Ach jo. Mám teda blbej den a završila to Daki. Asi nějaká alergie na vepřové maso. Strašně se pos.... Jenže já tady seděla zrovna potmě a tak než jsem zaregistrovala smrad, tak měla proběhnutý celý byt a hlavně naši světlou sedačku. Teď je umytá, v bytě vytřeno, sedačka vyčištěná co to šlo a já to furt cítím

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 17. února 2021 20:40

Renusatko Jestli máš možnost, použij katalytickou lampu nebo aspoň aromalampu nebo svíčku, ten zápach ve vzduchu to pomáhá odstranit. Na podlahu to chce použít něco jako Sanytol nebo Savo, vyčistí to líp než běžný prostředek na podlahu a taky neutralizuje ten zápach. A pro podobné případy na věci, které se nedají prát, jsem pro jistotu koupila Savo Pet, ale doufám, že nebude (moc často) potřeba.  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 20:52

Emi Mám pořád pocit, že nejvíc je to pořád cítit z kočky. Ona vůbec nemá snahu se nějak kompletně dočistit. V každém případě na Savo Pet se podívám. Naší předchozí kočce se to nikdy nestalo, tak to vůbec neznám. Tahle měla malý problém minule, ale jen jsem to poznala v záchodě. To jsem to s masem nespojovala, dnes už teda podruhé, tak je to jasné a už jí to nikdy nedám. Ještě, že nezvládla prolítnout žádnou postel. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:05

Renusatko To je možné, že je to citit i z ní, ještě pořád je koťátko, tak se asi ještě neumí pořádně umýt, k tomu ty dlouhé chlupy... Asi bude potřebovat trošku pomoc od vás. Na podzim jsem zachraňovala naše venkovní koťata a jednomu jsem taky musela pomáhat s dočistěním srsti (a uklidit po něm, naštěstí jen v koupelně). Ale nejhorší bylo, když měla naše kočka průjem a byla v místnosti s robotickým vysavačem. Ve velké místnosti 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 21:39

Emi Jako promiň, ale robotický vysavač. Moje dnešní akce proti tomu bude asi nic. 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:01

Renusatko omlouvám se za nevyžádanou radu, ale vepřové maso se kočičkám dávat nemá. Obsahuje nějakou, pro ně nevhodnou, látku. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:09

Samart Látku ne. Šlo o to, že může obsahovat bakterii způsobujíci  Aujeszkyho chorobou. Něco jako vzteklina, ale jelikož se v EU nevyskytuje, tak není důvod. Výživově je dokonce lepší než kuřecí. Dřív se to nedoporučovalo a zůstalo to hodně v podvědomí.

EDIT je ale větší alergen než drůbeží. Tak vyzkoušeno a nikdy víc.

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:38

Renusatko Ohledně Aujezskyho choroby - neplatí 100%, že se v EU nevyskytuje. Tuším předloni na podzim nebo na začátku loňského roku (už si to nepamatuju přesně) se jí nakazilo několik psů na Zlínsku, kteří se dostali na honu k divočákovi. Jakože jasně, v chovech domácích prasat je to riziko asi fakt minimální, ale stejně.

Osobně mi přijde syrové vepřové jako zbytečné riziko

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:53

Zina u nás to roztálo za 24 hodin, včera jsem měla trochu mokrý nohy a dneska bahno ke kolenům  

Je to fešák! Kolik má v kohoutku?

včera a dnes:

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. února 2021 22:54

Estara Divočáka ji nedávám, tam by riziko mohlo být. Teď už nebudu ani vepřové, ale důvod není tento, protože u těch domácích prasat to není. Minimálně za těch 12 let, kdy máme kočku, to nikdo v kočičích skupinách neřešil a krmí se s ním běžně. Já jsem se řídila radami chovatelky a veterináře a ti to naopak oba doporučují

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 17. února 2021 23:10

Renusatko no to vědět, tak jsem za ty roky mohla dost ušetřit. Jezdím jim jak blbec pro hovězí do Globusu

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. února 2021 11:15

Když máš karanténu a kočku a chceš se na něco dívat :)