Chlpáči a iné
LadyMary mate ocasatou nebo bezocasou verzi? :)
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost, zda vykastrovaná kočka zajímá kocoury? Jedna z našich mívá vytrhanou srst, mj. za krkem, je odrbaná nad ocasem a nevím, co jí to dělá. Sázela bych na kocoura, ale neviděla jsem nic. Druhá je v pořádku.
LadyMary ta je fakt krásná ![]()
rasaNori Ocasatou :-)
LadyMary na plný úväzok? Krásna je, verím, že aj šikovná.
LadyMary Věřím, že dohlíží na dodržování pracovní doby a řádné dodržování přestávek, aby ses moc nepřepínala a měla dost sil na venčení.
![]()
Majitelé fenek, potřebovala bych zkušenost. Je šance, že se falešky věkem mohou zlepšit?
Na veterině jsou pro kastraci co nejdříve, byla jsem s ní na sonu, je zatím v pořádku, jen dostala léky na zastavení laktace a když vezmu, že hárala na začátku března a od té doby s ní nic není a za chvíli bude hárat zase, tak se k té kastraci začínám přiklánět také. Hárání jako takové mi nevadí vůbec, ale na tu fenu to působí hrozně, v pohodě je jen při "práci", jinak je to hroznej oukropek, nechce jíst, spavá, taková bez života. Uchovňovat nebudeme, max si dáme ještě nějakou výstavu jen tak pro chovatelku a pro radost, ale štěňata nechceme.
Zu vlastní zkušenost nemám, kamarádova fena (8 let) má falešku téměř po každém hárání, již několikrát dokonce museli zastavovat i laktaci, ale vykastrovat ji prostě nenechá, protože "by se povahově změnila a byli by problémy s inkontitnencí"
. Věkem se to zatím nelepší. Já osobně jsem zastánce kastrace, a to ideálně mezi prvním a druhým hraním, kdy je fena již vyvinuta a návív výrazně klesá pravděpodobnost nádoru na mléčné liště (asi na 0,5 %) v pozdějším věku. Pokud tu svoji nakonec nebudu uchovnovat, půjde na kastraci před 2. háráním.
Krehutka To jsem také četla, ale naše hárala po druhé v roce a 1 měsíci a byla ještě dost štěněcí. Já se vlastně asi tady chci utvrdit v tom názoru, že není moc na co čekat a je to zdravotní důvod, protože když to tak počítám, moc by kvůli těmhle problémům z toho života neměla. Jasně, inkontinence hrozí, ale mít trvale skleslýho psa, kterýmu dvakrát ročně zastavuju laktaci asi fakt nechci...
Zu já s tebou naprosto souhlasím a podle mě tady zdravotní důvod rozhodně je.

Bowle Klapouchý pes. ![]()
Tak jsem tu a hlásím, že rady zabraly, díky! :) Zařídila jsem i druhý záchod a od té doby nejen, že nedošlo k žádné "nehodě", ale klouček začal používat i ten původně nabízený a teď to dokonce vypadá, že ho bude preferovat. Většinu času už se kolem nás motá, spí s námi v posteli a hodně se mazlí.
Jinak jsem se chtěla zeptat, jestli tu někdo máte ochranné sítě v oknech a co přesně byste kdyžtak doporučili. Já to nikdy neřešila, bývalý kočičák sice koukal z okna rád, ale takovým celkem pasivním způsobem, nějaké vydávání se na parapet nebo dokonce skákání ven ho ani nenapadlo. Lenci je o dost živější a my nebydlíme zrovna nízko, tak se bojím.

Hwi Je úžasné, že Ti robí radosť, je to krásny kocúrik![]()
Ja mám okná aj celý balkón zasieťovaný pletivom na zajace - králiky. Je to pevné, obyčajná sieťka na hmyz nestačila. Mám to už 9 rokov a drží to, je to veľmi bezpečné, aj keď sa mi tam mačka zavesí a lezie cez to. Udrží to.
Navyše to bolo aj super lacné riešenie, kúpili sme vtedy celý taký bal toho pletiva za cca 24e. Minuli sme z toho asi polovicu. Chce to zručného chlapa, s drevenými doskami je to po okrajoch uchytené.
Bledule to je krásna rodinka![]()
Hwi To je krasavec! ![]()
HwiTo je fešák! Vypadá tak vznešeně ďábelsky ![]()
Zu co si pamatuju ruzne fenky v rodine, tak se falesna brezost nezlepsovala, ve dvou pripadech spis mela tendenci se zhorsovat. Obe fenky nakonec pribuzni nechali vykastrovat, jedne museli nechat odstranit i mlecne zlazy, takze to byla velka operace.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.