Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:03

LadyMary moora a moc krásná!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:56

LadyMary mate ocasatou nebo bezocasou verzi? :) 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 27. května 2021 13:27

Chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost, zda vykastrovaná kočka zajímá kocoury? Jedna z našich mívá vytrhanou srst, mj. za krkem, je odrbaná nad ocasem a nevím, co jí to dělá. Sázela bych na kocoura, ale neviděla jsem nic. Druhá je v pořádku.

Offline Magráta
8132 příspěvků moje polička 27. května 2021 15:03

LadyMary ta je fakt krásná

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 27. května 2021 15:41

rasaNori Ocasatou :-)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 27. května 2021 15:57

LadyMary na plný úväzok? Krásna je, verím, že aj šikovná.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 27. května 2021 16:37

LadyMary Věřím, že dohlíží na dodržování pracovní doby a řádné dodržování přestávek, aby ses moc nepřepínala a měla dost sil na venčení.

Offline Zu
2781 příspěvků moje polička 27. května 2021 19:21

Majitelé fenek, potřebovala bych zkušenost. Je šance, že se falešky věkem mohou zlepšit? 
Na veterině jsou pro kastraci co nejdříve, byla jsem s ní na sonu, je zatím v pořádku, jen dostala léky na zastavení laktace a když vezmu, že hárala na začátku března a od té doby s ní nic není a za chvíli bude hárat zase, tak se k té kastraci začínám přiklánět také. Hárání jako takové mi nevadí vůbec, ale na tu fenu to působí hrozně, v pohodě je jen při "práci", jinak je to hroznej oukropek, nechce jíst, spavá, taková bez života. Uchovňovat nebudeme, max si dáme ještě nějakou výstavu jen tak pro chovatelku a pro radost, ale štěňata nechceme.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. května 2021 19:37

Zu vlastní zkušenost nemám, kamarádova fena (8 let) má falešku téměř po každém hárání, již několikrát dokonce museli zastavovat i laktaci, ale vykastrovat ji prostě nenechá, protože "by se povahově změnila a byli by problémy s inkontitnencí" . Věkem se to zatím nelepší. Já osobně jsem zastánce kastrace, a to ideálně mezi prvním a druhým hraním, kdy je fena již vyvinuta a návív výrazně klesá pravděpodobnost nádoru na mléčné liště (asi na 0,5 %) v pozdějším věku. Pokud tu svoji nakonec nebudu uchovnovat, půjde na kastraci před 2. háráním. 

Offline Zu
2781 příspěvků moje polička 27. května 2021 20:21

Krehutka To jsem také četla, ale naše hárala po druhé v roce a 1 měsíci a byla ještě dost štěněcí. Já se vlastně asi tady chci utvrdit v tom názoru, že není moc na co čekat a je to zdravotní důvod, protože když to tak počítám, moc by kvůli těmhle problémům z toho života neměla. Jasně, inkontinence hrozí, ale mít trvale skleslýho psa, kterýmu dvakrát ročně zastavuju laktaci asi fakt nechci...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. května 2021 20:38

Zu já s tebou naprosto souhlasím a podle mě tady zdravotní důvod rozhodně je. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 27. května 2021 20:48

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2021 06:32

Bowle Klapouchý pes.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2021 07:14

Čápí hnízdo Mladé Buky.

Článek

Kamera

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 28. května 2021 08:24

Tak jsem tu a hlásím, že rady zabraly, díky! :) Zařídila jsem i druhý záchod a od té doby nejen, že nedošlo k žádné "nehodě", ale klouček začal používat i ten původně nabízený a teď to dokonce vypadá, že ho bude preferovat. Většinu času už se kolem nás motá, spí s námi v posteli a hodně se mazlí. 

Jinak jsem se chtěla zeptat, jestli tu někdo máte ochranné sítě v oknech a co přesně byste kdyžtak doporučili. Já to nikdy neřešila, bývalý kočičák sice koukal z okna rád, ale takovým celkem pasivním způsobem, nějaké vydávání se na parapet nebo dokonce skákání ven ho ani nenapadlo. Lenci je o dost živější a my nebydlíme zrovna nízko, tak se bojím. 

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 28. května 2021 09:07

Hwi Je úžasné, že Ti robí radosť, je to krásny kocúrik

Ja mám okná aj celý balkón zasieťovaný pletivom na zajace - králiky. Je to pevné, obyčajná sieťka na hmyz nestačila. Mám to už 9 rokov a drží to, je to veľmi bezpečné, aj keď sa mi tam mačka zavesí a lezie cez to. Udrží to. 

Navyše to bolo aj super lacné riešenie, kúpili sme vtedy celý taký bal toho pletiva za cca 24e. Minuli sme z toho asi polovicu. Chce to zručného chlapa, s drevenými doskami je to po okrajoch uchytené.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 28. května 2021 09:09

Bledule to je krásna rodinka

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2021 09:15

Hwi To je krasavec!

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 28. května 2021 09:19

HwiTo je fešák! Vypadá tak vznešeně ďábelsky

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 28. května 2021 09:22

Zu co si pamatuju ruzne fenky v rodine, tak se falesna brezost nezlepsovala, ve dvou pripadech spis mela tendenci se zhorsovat. Obe fenky nakonec pribuzni nechali vykastrovat, jedne museli nechat odstranit i mlecne zlazy, takze to byla velka operace.