Daridari Nene, ona sleduje balónek, který shodila z gauče na zem. ![]()
Chlpáči a iné
Daridari no, tak si prosimte porid byt, kterej muzes pronajimat kocicimu utulku, bude to tvoje rozhodnuti. (Chudaci sousedi teda.) Ale majitel bytu tve kamaradky tam kocky nechce, tak ona je tam nema chovat. Tecka.
razorblade Útulok a dočasná starostlivosť sú dve ale že úplne odlišné veci.
A celkom nechápem, prečo by mali byt susedia chudáci. Keby to bol byt plný psov, tak chápem, že tie štekajú a mohli by rušiť. Neviem, ako by mohli mačky rušiť susedov.
Ale veď je to Tvoj názor, na ten nárok máme.
razorblade To mě taky zaujalo, cože to má dělat sousedům, když jsou kočky ve vedlejším bytě?
razorblade hele ja chapu tvoje rozcileni, dohoda je jedna vec, ale neni to tak, ze ze zakona nema majitel bytu pravo zakazat ti chovat tam zvirata?
711990 Ha, když jsme posledně hledali byt, tak jsem měla trochu obavy skrz kočku a rovnou ji hlásila, ať předejdem mrzení na obou stranách a skončili jsme v bytě, jehož majitelka si tajně přála podnájemníky s kočkou.![]()
711990 podle novyho obcanskyho zakoniku ti to zakazat nemuze, ale mne jde hlavne o moralni rovinu. Kdyz tam nekdo zvire nechce, tak si dotycna dama ma najit byt od majitele, kterymu to nevadi, a ne si tam natajnacku delat kocicinec kdyz vi, ze majitel to tak nechce (se mu nedivim, byty, kde je hodne kocek, proste smrdej. Ja jako clovek, kterej kocku nemam, cejtim v byte na navsteve i jednu kocku). A jeste ji tady chvalit, jak je super, kdyz majitele ochcava.
Len jezis ale to je hezky![]()
razorblade jo, souhlasim ze neni fer toho majitele takhle obchazet.
razorblade ja som teda na pachy značne háklivá. Mám doma tri mačky, o nejakom smrade či zápachu nemôže byť ani reč. Samozrejme, normálny človek doma chová zviera vykastrované a vysterilizované, čiže neznačkujúce.
A ak by si náhodou niekedy mala cestu do Bratislavy, úplne vážne Ťa pozývam k sebe na kávu. A dokážem Ti, že mačky nesmrdia ani omylom. To pozvanie platí a myslím to úprimne a vážne![]()
Občanský zákoník - chov zvířete v bytě
Byt pronajímám a zájemců se otevřeně ptám, zda nechovají či si nechtějí pořídit zvíře. Třeba kočky přímo miluju, ale jsem silný alergik, tudíž by mi pobyt v bytě, který dříve obývalo jakékoliv zvíře, působil problémy. Takže si prostě v tomto případě vymiňuji právo veta.
Porušovat jakoukoliv dohodu s pronajímatelem bytu mi připadá velmi nevhodné.
Hanka H no ale podle zakona si to pravo veta vyminit nemuzes ...
Daridari Předpokládám, že ty zachráněné kočky z ulice většinou kastrované nejsou. Souhlasím s razorblade , mě by to taky naštvalo být majitel, prostě něco se domluvilo, tak by to mělo platit.
711990 Můžu - vycházím z formulace, že "chov zvířete v bytě nemá působit pronajímateli obtíže nepřiměřené poměrům v domě". Pokud bych někdy v budoucnu chtěla byt užívat já sama, nemohla bych.
Zatím jsem neřešila situaci, že by některý z podnájemníků si zvíře v době trvání smlouvy pořídil. a doufám, že to tak zůstane.
razorblade Pokud někde smrdí kočka, tak prostě majitel po ní něco neuklidil. Je akorát blbé, že část lidí si z toho navěky odnese dojem, že kočky přece smrdí a jinak to nejde.
brrr Prvá vec pri každej mačke je dať ju kastrovať. Každé jedno OZ, ktoré sa nejakej mačky ujme, dá aj kastrovať. Ak sú to mačiatka, tak je to v adopčnej zmluve, že je nutné vykastrovať, až dosiahne potrebný vek.
Ja sama som dala vonkajšie mačky kastrovať, možno aj 20. Za svoje peniaze. Mám samozrejme na veterine lepšiu cenu pre takéto nájdené.
Vznikla tu plodná sobotňajšia debata, každý má právo na svoj názor, ja nikomu ten môj nevnucujem.
Samozrejme, normálny človek doma chová zviera vykastrované a vysterilizované, čiže neznačkujúce.
Mám kastrovanou kočku a kocoura, značkují oba... Nesmrdí to, ale po venku pravidelně značkují a nemyslím si, že by byli nějaká výjimka. Kocour to jednou před námi postříkal i doma a tuhle si označkoval manžela. Zároveň mám zkušenost s pobytem kočky, která do skupiny nezapadla a zkušenost je to taková, že trochu binec doma byl. Načůráno na dobře ukrytých místech jsem nacházela ještě nějakou dobu. Ono jak to není cítit, tak se to hůř hledá.
Já kočky miluju, ale zvlášť jestli někdo bere do dočasné péče nová a nová zvířata, nevěřím tomu, že se to neodrazí na vybavení, podlahách, zdech.
dynda Nemám takúto skúsenosť ako Ty, ale teda nevylučujem to. Či to nie je pre to, že vonku cítia nejaké pachy po iných mačkách a chcú si to označiť, ktovie.
Moja známa sa ujala vonkajšej mačky, tá žila vonku cca 10-13 rokov, iba vonku, v živote nebola v byte, jediný pobyt vo vnútornom priestore bol jej pobyt na vet klinike, keď bola na sterilizácii a odtiaľ putovala rovno von. No a keď si ju tá známa vzala domov, lebo už ťažko znášala pobyt v zime a na ulici, tak tá mačka začala bez problémov používať svoje wc a stále sa v tom byte tvári, ako by sa tam narodila![]()
Ja fakt nemám zlú skúsenosť, u mňa sa tiež premlelo zopár mačiek a naozaj sa v živote žiadna nevyšpinila inde ako na svoje wc. Či to boli mačiatka alebo dospelé mačky.
V opačnom prípade by to bol dosť problém, neviem si predstaviť mačací moč niekde v parketách.
Daridari Bojím se, že Roxy má zácpu. Naposledy udělala bobek včera dopoledne. Stalo se Ti to u koček někdy?
Dalia Dali, moje dospelé mačky chodia kakať iba raz za deň. Dva krát denne to robili iba asi do jedného roka. A jedia teda stále![]()
Ešte by som sa neznepokojovala, keby to pretrvávalo, že nič z nej nejde, skús je pár kvapiek oleja dať do jedla.
Držím palce, nech nemá Roxy problém![]()
Daridari No právě, dnes a v noci nic. Včera naposledy. Dnes i méně žere. Achjo, začínám být lehce na nervy. Ale pije, viděla jsem ji několikrát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.