Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Sweet Potato
40462 příspěvků moje polička 29. května 2021 20:41

Kočky chováme dlouhé roky. Mám je moc ráda. Nevyčištěný záchod prostě smrdí. My máme kočičí toalety ve sklepě, příchod domů je někdy rána přes nos. 
Nájemníkům zvířata nezakazuju, nezakazovala bych, ani kdybych mohla. Ale už jsem zažila situace, kdy jsem kvůli psím potížím smlouvu neprodloužila.

A záměrné nedodržování dohod by bylo důvodem také.

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 29. května 2021 20:44

Dalia neplašte, taky nemáte každý den stejnou chuť k jídlu. Kočička si ještě piřád zvyká. Já občas dám bílý jogurt, tvaroh, 12% smetanu. Pokud máte, zkuste ten jogurt. Máte info od původních majitelů, co vše byla zvyklá žrát? 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 29. května 2021 20:45

Dalia neplašte, taky nemáte každý den stejnou chuť k jídlu. Kočička si ještě piřád zvyká. Já občas dám bílý jogurt, tvaroh, 12% smetanu. Pokud máte, zkuste ten jogurt. Máte info od původních majitelů, co vše byla zvyklá žrát? 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 29. května 2021 20:45

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 29. května 2021 21:07

dynda No moc časté to není, veškeré kočky, co jsme potkala, naopak po kastraci značkovat  přestaly.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. května 2021 21:35

Estara 

Ono asi dost záleží, jak staré jsou, když jdou na kastraci. A ty venkovní si teritorium asi chtějí značkovat ze zvyku dál. Další dvě naše kočky neznačkovaly, ale tihle dva venku značkují běžně.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:07
Reakce na dynda:

​Mám kastrovanou kočku a kocoura, značkují oba... Nesmrdí to, ale po venku pravidelně značkují a nemyslím si, že by byli nějaká výjimka. Kocour to jednou před námi postříkal i doma a tuhle si označkoval manžela. Zároveň mám zkušenost s pobytem kočky, která do skupiny nezapadla a zkušenost je to taková, že trochu binec doma byl. Načůráno na dobře ukrytých místech jsem nacházela ještě nějakou dobu. Ono jak to není cítit, tak se to hůř hledá. 

Já kočky miluju, ale zvlášť jestli někdo bere do dočasné péče nová a nová zvířata, nevěřím tomu, že se to neodrazí na vybavení, podlahách, zdech. 

​no přesně. naši teda neznačkují, ale za to škrábou dřevěné dveře a trhají plastová těsnění v nich, včetně těsnění z vestavěných skříní. v případě stresu nebo nemoci se taky nějaká nečistota může přihodit. jako štve mě to, ale jsou to naše kočky, který jsme si pořídili dobrovolně. kdyby mi to udělal někdo tajně naschvál, byla bych hodně naštvaná. @daridari moje děti třeba nemalovaly po zdech ani neničily nábytek, i když vím že hodně dětí to dělá, přece jen bych raději pronajala byt rodině s dětma než se zvěřincem

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:15

viktorka_od splavu 

Tak nějak. A to jsem komplet zapomněla na blitíčka, velké téma. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:21

dynda :-)) jsem zjistila, že neblijou akorát když je krmím barfem. to se totiž nedá zhltat a přežrat se . je to teda pracný, no dávám k tomu i granule aby si mohli zobnout, ale nesmí vyhládnout, jak se to stane a ty granule vybagrujou, je to jasná věc

zas takovej kuřecí krk vysušenej zapomenutej pod pohovkou

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:27

Dalia Naozaj sa nemusíš znepokojovať zatiaľ. Jeden z mojich kocúrov napr vykoná veľkú potrebu ráno a potom až na druhý deň večer alebo v noci. Takže to je nábeh na dva dni. 

Ostatné dve mačky raz za deň takmer v rovnaký čas. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. května 2021 11:19

Samart Daridari Povedlo se, už k mé velké radosti vyrobila, co měla. A v noci zase s chutí žrala.

Co se týče krmení, tak paní mi k ní dala granule Friskies a kapsičky Gourmet a Shebu. Já jsem jí koupila granule Taste of the Wild a kapsičky zooplus Bio

A včera jsem jí do kapsičky přidala uvařené kuřecí srdíčko.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. května 2021 11:31

Zina Zu přidávám se, taky raději venčím za počasí, kdy je většina lidí doma. Akorát nevím co s rukama, v zimě je mám věčně zmrzlé a mokré (nemám psa na volno).

Po páté ráno teď venčím a je to super

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 30. května 2021 13:20

Dalia To som rada

Dali, granule Friskies sú totálne nevhodné, priam škodlivé, plné obilnín, ja to by som to nedala ani vonkajším mačkám. Tie kapsičky sú v pohode, sú šťavnaté a mačkám chutia. 

Granulky čo si objednala sú ďaleko lepšie ako Ti dala tá pani. Myslím, či vlastne už som presvedčená, že sa u Teba bude mať lepšie

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. května 2021 14:13
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:08

Daridari ja mam kocky /zvirata rada, ale rozhodne teda neschvaluju pocinani te dotycne... navic predpokladam, ze sve podlahy, koberce, futra atd. Si nedonesla... ale o to vubec nejde... meritko, zda by to vadilo mne je dost wtf... navic je to dost na hrane i i pravne, ucel ustanoveni je nemoci zakazat chovani domaci zvirete, ne mit v byte, ktery pronajimam utulek, jakkoliv docasny, pokud s tim pronajimatel nesouhlasi, takze to ani neni o odlisnem nahledu na vec...

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:53

nolita Veď teda predpokladám, že tá téma a následná debata, ktorá tu nechtiac nejako vznikla, nie je o dvoch stranách, kde na jednej sú milovníci mačiek a na druhej odporcovia. 

Pozri, ja som ani predpisy ani zákony neporušila. To, že som nejaký postoj zaujala k danej situácii vyplýva aj z iných skutočností, ktoré som vo vlákne chlpáči rozoberať nechcela ale teda v kocke skúsim. 

Náš dom sa skladá zo 14 tich bytov. Jedného vlastníkom som ja. Asi 11 bytov sa prenajíma, iba v troch bývame majitelia. Konkrétne majiteľ toho bytu mával doteraz v podnájme ľudí hlučných, kašľajúcich zvysoka na nejaké pravidlá napr nočný klud a pod. Ja som vďačná, že tam momentálne býva slečna, hoc aj s mačkami, nikoho neruší, neobmedzuje. 

Pán majiteľ mával na háku, že si tu ľudia sťažovali na jeho nájomníkov. 

Naopak, iný sused, ktorý porušil x pravidiel, z pomerne priestranného bytu si urobil tri samostatné jednotky s wc a kúpeľňami, bez akýchkoľvek povolení, má tiež už po tretí krát v krátkom čase veľmi neprispôsobivých ľudí v nájme. Teoreticky aj prakticky ich tam môže mať až 6 osôb, ak si jednu izbu prenajme pár. Ale vždy ochotne rieši naše sťažnosti , dohovorí im a ak sa to nezlepší, jedoducho ich vyhodí. Občas zavolá, či je všetko v poriadku. 

Takže tak ako majú majitelia bytov rozdielny postoj a prístup, taktiež ho mám aj ja. 

Vieš, ono v živote všetko súvisí so všetkým

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:59

Prosím nemáte někdo zkušenost s kočičkou, která umírá stářím? Nechci naší micině ukrátit život, a taky nechci, aby se trápila. Sotva chodí, pije, poslední cca 4 dny nežere, je evidentně slabá a občas se zamotá. Posedává a hodně spí, to už od loňska. Pořád ale chodí ven a potřebu stále chodí vykonávat na určené místo. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:01

Daridari Promiň, ale nic z toho, co jsi uvedla, neřeší fakt, že majitel povolil v bytě jen jednu kočku a tudíž když jich tam je víc, je to porušení toho, na čem se majitel a nájemce dohodli.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. května 2021 19:03

Daridari Tohle je vsechno sice moc pekne, ale nesouvisi s to s tim, ze majitel bytu ma pravo nechtit ve svem pronajimanem byte kocici utulek. To jaci jsou nebo nejsou ostatni vlastnici/najemnici je celkem nepodstatne. Slecna ma jiste dobre srdce, ale smecka kocek jiste vyprodukuje urcite skody treba na podlahach. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:05

Daridari motáš všechno dohromady a nějakým chováním ospravedlňuješ jiné chování... to, že tobě kočky nevadí, fakt není důležité ...

a bez ohledu na to, co píšeš, co ta nájemkyně dělá, je špatně, to prostě neomluvíš...