Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 20:39

Mohu sem s netopýrem?

Navštívil mě dneska v noci a dalo mi hodně velkou práci ho vyhnat.

A díky všem za každodenní dávku roztomilosti!

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 20:41

Sweet Potato To je hrozný. Hlavně, že to dobře dopadlo...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:08

Sweet Potato Ještě, že to dobře dopadlo, oni dokáží být šikovní a taky nešikovní. Naše Daki umí třeba pouštět vodu v koupelně. Vana nepřeteče, ale špunt ve dřezu by váhou klidně ucpala a mohl by přetéct. Takže s tou linkou to úplně chápu. Každou chvíli tam stojí něco horkého, vařím na plynu a nejsem zvědavá na hořící ocas nebo chlupy na lince. Tam jsem teda fakt pes. A i když kočky miluju, tak kočka, která se nedávno válela v kávovaru u kamarádky, mě úplně od kávy odradila. 

Fiction Naše kočky kupodivu asi vycítí, když o ně návštěva nestojí a dekují se pryč. Na ten stůl je nepouštím u jídla, takže to nedělají ani u návštěvy. Nebo tak, Bonnie dřív to nedělala, Daki to nedělá a Viga zatím každá návštěva pořád chovala, tak se na stůl neměl šanci dostat. A já mam stejně naučeno před jídlem stůl utřít a mezitím ho utírá 50x manžel.

Hanka H Tak netopýra tady asi nikdo nemá

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:30

Renusatko Naše kočky taky vycítí, když o ně návštěva nestojí. Ty současné i ty minulé. A přesně těmhle návštěvám věnují svou pozornost. Takže alergikovi se cpe na klín i ta, z které jiní sotva zahlídnou špičku ocásku.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 23:05

Sweet Potato Jsem těžký kočkoalergik a všechny kočky mých přátel a příbuzných mě milují a stojí o tělesný kontakt (ale jestli ono to spíš nebude dáno tím, že nikdy nechodím s prázdnou ).

Renusatko U kamarádky jsem kdysi dostala kafe s několika plovoucími kočičími chlupy na hladině. Nedala jsem to ....

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 23:55

Já jsem dneska na trávníku pod oknem viděla ježka

Online Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 05:09

Fiction já jsem to pro sebe zhodnotila tak, ze pokud mi vadí kocka na lince, tak takovej respekt mi je k nicemu, pokud tam leze v moji nepřítomnosti - a vetsina jich tam leze. 
ale cizi kočky na našem stole mi vadej, Golias má výjimku :-)

Offline Magráta
8132 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 09:03

Fiction teď mě napadlo - dávala jsi sem někdy fotku vašich koček? já si to nějak nevybavuju ...? :-)

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 10:04

Říkal tady někdo kočka na stole???

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 10:27

Catherinne To je kočka domácí, u té by mi to taky tolik nevadilo. (Ono je to vlastně zvláštní - mazlím je, ňuchňám je, do postele můžou, ale stůl mi vadí)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 10:47

U nás kočky nesmějí na stůl, pokud tam jíme, mimo jim vyhrazenou zónu u okna. Když jsem u jídelního stolu o lockdownu pracovala, tak se kocour často stulil na (jeho) prostírání vedle mne, tak to jsem ho nechala. Na linku teda nesmějí, což vědí, a kocour tam leze jen když nás chce nas..t. Taky nám v noci zapínal sporák, nenechávám tam žádné hrnce. A nikde nikdy nesmí zůstat žádné jídlo, ani suchý rohlík. Naučil nás uklízet To kočka je zlatá, ta jestli někde čmuchá, tak o tom vůbec nevíme.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 14:22

Já vyháním ze stolu i z linky, takže nájezdy jsou ne moc časté a v naší nepřítomnosti. Když jsme měli jednu kočičku hodně nemocnou, začala na stole hledat útočiště před kocourem, který ji rád proháněl. Bylo to zvláštní. 

Offline Magráta
8132 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 14:48
Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 17:45

U nás kočky stůl ani linka moc nezajímají. Venouš teda chodí na linku kontrolovat jestli správně krájím její maso, ale když normálně vařím, nechodí tam. Stůl slouží jen jako schod k oknu do kuchyně. Z linky vyhazuju, ze stolu (poku se na něm nechystám jíst) ne. Utřít pak musím stejně, protože na bílém stole jsou černobílý chlupy dost vidět.
Zrzavej na lince za mé přítomnosti ještě nikdy nebyl, nic tam nenechávám a jak je trochu bojácnej, tak si dává dost pozor.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 19:34

Já teda kočku nemám, ale když tak na tím přemýšlím ze svojí převážně psí praxe, tak mi z hlediska dopadu přijde rozdíl, když někam to zvíře leze jen na tajno a v nepřítomnosti majitele a když je tam pečený vařený. Třeba z hlediska nanošení prachu, písku, větviček a listí na gauč ty dva mody dávají dost odlišný výstupy :-D.

Offline Fiction
1646 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 23:08
Reakce na Zina:

Já teda kočku nemám, ale když tak na tím přemýšlím ze svojí převážně psí praxe, tak mi z hlediska dopadu přijde rozdíl, když někam to zvíře leze jen na tajno a v nepřítomnosti majitele a když je tam pečený vařený. Třeba z hlediska nanošení prachu, písku, větviček a listí na gauč ty dva mody dávají dost odlišný výstupy :-D.

Potrefenáhusa 

​S touhle citací bych se asi ztotožnila. Samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby kočky ctily moje mantinely, ale asi se mi nepodaří je dokonale vychovat. Teď jsem si přečetla nějaké knihy o chování koček....a skoro se divím, že jsem sebrala odvahu si takové svéhlavé šelmy pustit do života :-)  Ne, kecám, je to s nima boží!!

@Magráta dávala jsem pár fotek na straně 2399, když byly čerstvý, teď sice občas něco blejsknu, ale docela to zanedbávám, ony totiž vůbec nepostojí :-))

Mohučanka hele to je přesný, co píšeš "naučili nás uklízet"

Offline Magráta
8132 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 06:53

Fiction jo, už koukám

Online Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:11

Zina Bohužel u toho kuchani gauče to vyjde v dlouhodobým horizontu uplne nastejno, jestli ho rasí jen když u toho nejsem

Online Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:12

Je to holota!!!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. zaří 2021 07:43

Fiction vždycky žasnu, když má Potrefenáhusa  na jídelním stole celý plech s koláčem nebo bábovku náš kocour nám oblízal i meloun