black cat Ano, Tymián v tymiánu.
Chlpáči a iné
Sweet Potato jj, myslela jsem si správně. Super fotka ![]()
Potrefenáhusa ona na mě ani nekoukne, prostě ignorace absolutní
Renusatko Boj s výběrem správného steliva, a i o zachování kytek, vedu taky. No, lituju tě, taková akce. Místo kytek nastrkuji trávu, ale kytky, zvlášť sloní noha, je pořád hrozně lákají ...
Ad stelivo.. co používáš?
Mně chovatelka doporučila (resp. kočky byly zvyklé na):
https://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/rostlinne/121830
Funguje dobře, ale je to směs větších a menších částic a docela práší, vynášejí ho na tlapkách, prostě moc se nám nelíbilo.
Líbilo se nám moc toto:
https://www.ajaxshop.cz/cat-step-tofu-green-tea-5-4kg
Tak to byl velký problém pro to aroma green tea, viditelně chodily na záchod nerady. Kočka z toho skoro traumatizovaná.
Zkusili jsme ještě toto:
https://www.ajaxshop.cz/cat-step-tofu-original-5-4kg
S tím už byly smířenější, ale stejně žádná radost. Koupili jsme 2. záchod a zkusili jsme toto stelivo v jednom a to úplně původní v druhém....a prostě chtějí to původní. Tak se k němo vracíme, ale moc mě to netěší.
Co používáš ty?
Fiction tak to první je přesně to, které letělo za půl hodiny do popelnice![]()
.
U předchozí kočky jsme používali silagel, ale ten je dost hlučný, u dvou koček už i dost drahý a když na něj šlápneš, tak to dost bolí. Nemůžeme ani nic navoněného, tak zůstávám u hrudkujícího a řešili jsme velikost kousků. Tigerino bylo hodně jemné a vynášelo se do bytu, Biokaťs zase byl hrubý nevynášel se tolik, protékal až na dno, špatně hrudkoval a drolil se, takže brzy smrděl.
Teď ve vzteku běžel manžel do zverimexu u nás, tam měli jen Cozy Cat a to je výborné. Dobře hrudkuje, nedrolí se a není tak jemné, aby bylo všude, nezapáchá. Nevýhoda je to běhání do popelnice, ale zase výhoda čistota v bytě.
Kytek si u nás kočky nevšímají. Já myslím, že si přes květináč chtěl zkrátit cestu a on nevydržel. Jinak co jsou tam kameny, tak ho kytka nezajímala. Mám doma těch kytek asi 200, mininálně.![]()
Renusatko Děkuji. Tak to je teda dobrá náhoda s tím Cats Best
. Na sphynxky se sice nelepí, ale řekla bych, že jak je prašnější, že jim špiní kůži . Ale nechci volit jiné než takové, co se může vyhazovat do WC, protože jejich metabolismus je opravdu zrychlený a jak hodně žerou, tak i hodně vylučujou
, to bychom se do popelnice uběhali. A takový ten spec. koš na odpad z jejich záchodu kupovat nechci, resp. nechci tu mít další krám. Ještě budu experimentovat, třeba to nějak namixuji.
Fiction Mně zase to běhání do popelnice tolik nevadí. Hlavně to vyndávám jednou za den.
U nás je to ještě rozdělené
. Já to většinou vybírám, takže potřebuju, aby se to dobře vyndávalo. Manžel je zase děsně na pořádek a pořád kolem toho uklízí, tak chce, aby se to málo vynášlo. A ty mainy a piliny, to nejde dokupy.
Potrefenáhusa andulka01 jako po (důraznějším) napomenutí toho většinou nechají, ale že si z toho hlavu nedělají, když doma nejsme, vidíme na stavu nové pohovky (takže říkáme, že jsme jim koupili krásné velké škrabadlo) ![]()
jinak jsou to zlatíčka
Fiction já používám Tigerino, ale zdá se mi, že se zhoršilo :-( jako hrudkovatí, není z toho takový nepořádek, ale dřív se mi zdálo, že to tolik nezapáchá, a teď je moč dost cítit
Renusatko a kde mame fotodokumentaci?!![]()
Magráta Mám stejnou zkušenost s tigerinem, a v posledních dvou baleních byly dokonce minihrudky. Ještě tomu dám šanci, ale případně budu hledat jiný kočkolit.
razorblade Blázníš, mám jen dvě ruce
.
Ale dnes mám pěkně vypečený štrůdl. Hlavně, že na stůl se nesmí.

To Tigerino je ale jílový, takže není do WC, co ...
Štrúdl výbornej !!
Já jsem si dala předsevzetí, že kočky nebudou smět na jídelní stůl a na kuchyň. Kuchyň je zatím v pohodě, protože je docela vysoká, hladká a zatím na ni nedoskočí ze země. Ale už teda proběhly úspěšné pokusy z náhodně položené krabice nebo posunuté židle.
To sundávání ze stolu je ale hrozně otravný, chtějí na stůl pořád, takže je neustále napomínáme. No nevím, jak toto dopadne. Někdy si říkám, zda to nevzdáme, kočky jsou čisté, jsou naše
, stolujeme z talířů a před případnou návštěvou můžeme demonstrovat utření stolu
. Jak to hrotíte vy?
Fiction ad stelivo -pouzivam cats best ze stejneho duvodu jako ty - vyhozeni do wc. binec me stve. nenadelam nic![]()
stul, linka.. dtto, na nase kocury staci tlesknout, takze nechodi - pred nami. jinak kolikrat jdu dolu a jak stoupnu na prvni schod (vrzou) slysim dole "zuch" jak kocka skoci z linky nebo stolu dole:-)) nenechavam tam teda nic co by je lakalo, ale stejne tam lezou. nicmene takto mi to uplne staci, ze me respektuji:-P predstava ze se kocka/pes/dite..etc otoci a kouka posmesne, kdyz dela neco zakazanyho a ja pokrcim rameny a necham to byt je pro me neprijatelna
Fiction Já to docela hrotím, protože na stole bývá často jídlo, které by rády čmajzly. A je snazší ho uhlídat, když kočka ví, že nesmí nahoru, a aspoň malinko nad tím přemýšlí, než tam zkusí skočit. Mluvím samozřejmě o situacích, kdy u toho jsme. Bez dozoru nezaváhá a obslouží se.
A kdybych neřešila kočky, asi by se neostýchal ani pes (přes židli) a to už je o úraz.
Stolek u gauče neřeším.
Renusatko tie ušká má ukážkové. A zaujala ma taška "maso není k smíchu", tak preto ten vážny kukuč![]()
Nedávno se návštěva smála, že máme pelech pro vlčáka, psice tam ležela v klubíčku. A ona by přitom snesla i větší ![]()

Renusatko Krásnej závin, akorát jste trefili barvu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.