Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 06. listopadu 2021 22:37

Dadoo bydlíme u centra (všude teda zvířata a i ty srnky potkáváme několikrát týdně) a pes je lovečák s hodně silným loveckým pudem, zatím ani se syrovým masem jsme se nestali centrem pozornosti, když zavětří... 

ne, denně se navolno proběhne, ale procházky a v lese je na vodítku. Ještě loni to šlo, ale jak dospěla, měla několik špatných zkušeností se psy, začaly jí vadit skejťáci, tak to nejde. A popravdě mě to teda nelimituje.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 07:55

milacka barzoj se mi líbí moc, ale ten se v lese a na loukách moc pustit nedá a já ráda venčím s rukama v kapse :-) i s tou vlkodavkou to byla hrozná dřina, než jsme zvládly přivolání od zvěře. Určitě nepomohlo, že jsem se k ní dostala jako k dospělé, ale nedělám si iluze, že to bylo jenom tím.

Jinak jak tu padlo, že vlkodavové mají mindrák z velikosti, tak to moc není pravda, ono většina psů je pro ně prostě malá a tak nějak pod jejich rozlišovací schopnosti ????. Když se potkají s někým dostatečně vysokým, tak je toho zájmu dost.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 08:01

Dadoo Hele, tohle se nedá moc srovnávat, sinej loveckej pud je silnej protivník. Zu tu psala, že psice zdrhla a byla pryč třeba taky hodinu, jestli si dobře pamatuju. Takovýho psa navolno pustit nemůžeš, on vůbec nemusí zvěř vidět, ani slyšet, skloní čumák k zemi, chytne stopu a bye, bye.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:19

Zina no, měla jsem víc psů, i foxinu a tam je lovecký pud bez diskuze. Taky bez vodítka v přírodě. Občas chytla stopu, ale stačilo jen počkat na místě a pískat. Vracela se sama, lokalitu znala dobře a i když neznala, vracela se po stopě. . A my se nebáli. 

Vím, že lovecký půd je silný, zvlášť u těchto plemen, ale o to víc se musí cvičit přivolání a poslušnost. Jinak je pak pes fakt odsouzený k celoživotním pobytu na vodítku.

Nekritizuji, je to věc každého, jak to má, jen je mi těch psů trochu líto, že si neužijí pořádně prolitani.

Miluju, když Růža litá po poli, vrtá se v myších dírách, honí spadana jabka nebo kaštany , které jí házím co nejdal, prostě litá celou procházku úplně svobodně, jen na dohled. Vím, že si to opravdu svobodně užívá.

Chápu, že se někdo boji psa pustit navolno, ale je mi těch psů líto.

Neni to kritika, jen povzdech.

Zu ano, chápu.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:36

Zina Možná někdy ten pes není schopen odhadnout svoji velikost. My máme známé, kde JRT si myslí, že je doga a ohromný pes z útulku (snad kříženec vlkodava s kafkazákem), že je pudl toy :-). Je opravdu moc hodný, ale často něco rozbije, protože neodhadne svoje rozměry. A taky chce sedět člověku na klíně :-).

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:51

999 no většina těch malejch čoklů vůbec netuší, že jsou mrňavý

Dadoo ja se vždycky bojim, ze toho psa někdo zastřelí, nebo vyběhne na silnici, kde způsobí nehodu, pripadne nějakou jinou škodu

naši psi procházky v zazvěřeným terénu teda taky nikdy nedávali na volno bez ztráty kyticky a je to fakt děs, navrch pes každým takovym útěkem sám sebe odmění (rika někdo, kdo se v pátek vracel domu bez tý žlutý čůzy a cekal na ni hodinu doma než doklusala k vratkum, děsný to je!!!)

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 09:58

Potrefenáhusa jo, vrátila se úplně šťastná a spokojená, co? tto znám. Miluš kolikrát, když foukla v lese, vracela se rovnou domů. Čekala na prahu a tvářila se, že jsme se ztratili my.

Taky to bude asi tím, že my v té přírodě bydlíme a tak jsou pro ni ty volne procházky krajinou denním chlebem.

Já ji i posílám vyvenčit samotnou. Do 5 minut se vrátí, nebo pískám a ona doběhne.

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 10:04

Dadoo tak Trnce by to samovenčení taky vyhovovalo, ale odhaduju to tak nejmíň na tu hodinu 

my tu těch lákadel máme teda celkem dost 

Online brrr
12363 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 11:47

S psicí (bavorský barvář) taky chodím po lese na volno, ale ona má nějaký slabší lovecký pud. Připadá mi, že se možná trochu bojí, většinou chodí po cestičce a když náhodou zdrhne, tak max. na 10 min. Teď už to je stará dáma, to už ani moc nezdrhá. Včera se málem srazila se srnou a to byla tak v šoku, že odběhla jen asi 20 m. Teda srna byla v šoku taky, chvíli na sebe zíraly.

Fena před tím byla něco úplně jiného, byla jak vysavač - hrozně hlasitě čmuchala. Ta když teda zdrhla, tak to stálo za to. Vracela se na místo, odkud utekla, takže jednou jsme ji i nechávali na noc bundu. Bývala větsinou na vodítku, oni by stejně měli být.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 13:29

Tak manzel si prosadil psa dle sveho gusta. Dneska budeme ji seznamovat se smeckou, kdyz zrovna hlidame i psy mych rodicu. Dadoo Ja se teda priznam, ze mi pes taky uz parkrat utekl (a vratil se). Ale vzdycky jsem z toho byla na nervy a snazim se tomu predchazet, ale ti lovecti psi jsou jeste o level jinde, nez tvuj nebo muj pes. Ti to nemaji moc v krvi... as to ceka, protoze tahle mala slecna bude pekny podes asi. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 13:58

Jos ale ta je doufám, že přidáte seznamovací fotku!

Psa mám na špagátě. Víc se bojím blbé reakce při potkání pes-pes.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:42

bublifuk Fundlak a jeden retrivr (prisel do rodiny az dospely) jsou ok. Retrivr mazanek rodicu je dost v soku a ani se na ni nechce podivat. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:42

Jos tyjo, co to je? Vypadá to jako slovenský kopov? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:44

Potrefenáhusa Presne. Jak jsi to poznala? Vypada jako jezevcik

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:46

Jos jsem holt dobrá :-D jezevčík mě taky napadnul, ale ty nohy i uši mi přišly moc dlouhý 

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 14:55

Dadoo nam parkrat za zveri zdrhl i stafford, takze zavidim, ze to Ruzenka nedela. Ano, vrati se na misto, ale celou dobu mam strach, ze ho zastreli myslivci. 

Online brrr
12363 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:08

Jos Ono to na první fotce fakt vypadá jak jezevčík, ale když stojí, tak jdou vidět nejezevčíkovitě dlouhé nožky Mi se kopov moc líbí, takže se těším na další foto.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 15:31

Jos nádherná a tie labky

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:44

Jos Toho jsme měli v rodině, boží pes .

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 17:46

Jos ale nununu