Allysa náš i větvičky a perníčky ![]()
Chlpáči a iné
Jos A to je zase novofoundland? A jestli jo, máte druhýho, nebo toho méďu, cos sem dávala, už nemáte? ;-(
Zu On zas asi nebude mít takový ty rychlý starty, který v tom můžou hodně udělat, hlavně když je nečekáš. Třba u nás mnohem horší Cid než vlkodavka, co měla o 8 kilo víc. Ale to asi napíše víc Jos.
Edit: tak už napsala, já dočítám postupně :-)
Zina Medu uz nemame, nasi ho hlidali a utekl jim ze zahrady, umel otevirat branku a zapomneli zamknout. Bohuzel auto...Sel s nim i retrivr nasich a ten je od te doby uplne traumatizovany a nejak se to nelepsi. Vseho se boji. Jeste jsem se s tim nesrovnala, proto jsem o tom sem nepsala. Moc dlouho jsem to bez dalsiho nevydrzela a hlidani uz budu muset resit jinak. Plus jak odroste dostane hned Gpsku. Akorat je jinej a porad je v duchu srovnavam. A jeste jsem asi na par let zrusila svoje narozeniny, protoze jsme meli ve stejny den.
Jos ježiš to je kožíšek! To bych se hned zabořila.
Zu To je nějaký ten teriér od b... ? Je krásnej.
Jos to je mi líto ![]()
Nevím, jestli ta fotka patří do dětí, Vánoc nebo zvířat, ale čím víc se blíží můj termín porodu, tím větší je psice závislák. Asi nejdražší termofor, co jsem kdy měla. Druhou chlupatou kouli jsme jen hlídali, ta je extrémně kontaktní permanentně. 
Jos To je mi moc líto a omlouvám se, že jsem otevřela citlivý téma. Já čtu tak nárazově a vy těch psů máte víc, tak jsem myslela, že je druhý do party, dokud jsi nepoužila ten minulý čas.
Každopádně přeju, ať vám prcek dobře roste a dělá radost. Tomu srovnání se (zvlášť u stejný rasy) člověk úplně nevyhne, ale ta odlišnost může být i plus, a věřím, že až spolu něco zažijete a sžijete se, tak to srovnávání pomalu přestane.
Prosím vás, nás kočičák má zase ten ušní svrab, myslím, že ho bude mít trvale, protože ona se slejza s jinýma kočkama. No tak jste mi tu doporučovali tu antiparazitickou pipetu,že? A tu může dát jen veterinář nebo ji můžu sama? A působí to i na blechy? Teď jsem ji sundala obojek...
A pak další taková otazka, značně teoretická. Je to divná kočka. Když jí byl rok, měla jedny kotata, pak jsme ji vloni nestihli vykastrovat, tak jsme sehnali zájemce o koťata, ale ona žádná neměla, ani jarní ani ta pozdní....kocouři se slejzali v zimě a pak zjara, ale vona jako nic, vždycky šla domů se značným nezajmem. No tak nevím, co letos? Jestli ta kastrace není pro ni akorát zbytečný zasah, nebo jestli si jako jen rok vynechala nebo co to je? Březí nebyla urcite, to bychom poznali
Karja Pipetu zvládneš dať aj sama, treba rozhrnúť rukami srsť a snažiť sa to aplikovať naozaj na kožu. Kam to asi vieš, ideál na krk, medzi lopatky, kde si to nemôže olízať.
Vyložene Ti odporúčat pipetu NexGard Combo, je proti vnútorným aj vonkajším parazitom a práve aj na ušný svrab.
A čo sa týka sterilizácie, určite to zbytočné nie je. Zrejme otehotnela veľmi mladá, mohlo jej to spôsobiť nejaký problém ale to sa môže raz dva zmeniť a zase Ti porodí.
Daridari Díky, díky, já právě nabyla dojmu, že na ten ušní svrab je to nějaká speciální pipeta dostupná jen u veterináře. Děkuji, hodně nám to ulehčí, ten svrab je jak boj s větrnými mlýny. Teď to měla už dobrý a zas.
Jo, tak to mě nenapadlo, to má logiku, ty první koťata měla, když ji byl rok a kousek. Spíš jsem to přisuzovala tomu, že ji děti hodně tahaj a pak možná i tomu, že je až moc ochočená a vymazlena, že o ty koťata ani nestojí!:-D Prostě moderní kočka.
Karja Nemáš vôbec za čo, no keď sa ten svrab vracia, možno by aj bolo dobré to preliečiť.
No veď skús najprv tú pipetu, uvidíš, či sa to zlepší.
Držím palce, nech je micka ok![]()
Daridari A čím myslíš, zase to prelecuje? My jsme zatím měli jen nějaké kapání do uší jedenkrát týdně a to nezabralo nijak výrazně, ono to pak spíš tak přešlo samo a zase se vrátilo a takhle dokola...takže nějakýma tabletkama silnejsima? Asi bych pro to stejně šla až po Vánocích, tak zatím zkusíme tu pipetu.
Karja Neviem Ti poradiť, ale akurát viem, že hlavne vonkajším mačkám často svrab prejde do chronického stavu. Určite na to niečo existuje, to by Ti poradil a naordinoval veterinár.
Ale dala by som veľkú nádej v tú pipetu, keďže je na ušný svrab veľmi účinná.
Prípadne ísť po 4 týždňoch na veterinu, ak by sa Ti tie ušká nezdali.
A ešte daj bacha, kúp 0,9 ml veľkosť, to je pre dospelú mačku.
Tie menšie sú pre mačiatka.
Ja som inak teraz objednávala z netu tie pipety po tri kusy balené, jeden deň som objednala a na druhý som to už aj mala.
Daridari Jj, to uz koupím hned, to je to nejmenší. Tak děkuju, uvidíme co to udělá. Dekuju
Marbuša jojo, border, jen collie jsou známější ![]()
já jim říkám značkovej vořech, protože lidi, co je neznaj se se diví, že jsme za to stvoření dali peníze
(pro mě je to samozřejmě nejkrásnější princezna, ale chápu, že to není vzhled pro každýho). před trimováním vypadá extra vořechovitě ![]()

Zu Je moc a moc a moc krásna! ![]()
![]()
![]()
Biely kvet Týna děkuje
Všichni jsou tu krásní, sem chodím vždycky jako první :)
Karja Prej moderní kočka
Asi si to nechává až jí bude třeba pět ![]()
Jinak, ale nevím, my jsem kromě jedné kočky měli vždycky samý kocoury. Kočku jednu, tu jsme po prvních koťatech nechali vykastrovat. Tak můžeš se zeptat veterináře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.