Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:30

Zu a je lekavá? Otec od bývalého mel právě borderterierku a když s ní šel na zkoušky nebo tak něco a vystřelil z kulovnice tak se strachy po...

Ale potvrzují vořechový vzhledale takový plyšoidni.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:33

moonlight Řekla bych, že veterinář poradí vždy vykastrovat, abych mu ty kotata pak nehodila do ordinace:-D. Jako ta kočka je fakt divná, ona si normálně značkuje jako kocour venku. To jsem u kočky nikdy neviděla, přijde mi to trochu neobyklé:-D

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 22:53

Karja Hm, to je asi pravda. Tak to asi přestane i značkovat

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 07:32

Zu Neměl ho ten zvěrolékař Herriot? Je moc pěkná!

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 07:33

Karja Hele a není ona na holky?

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 08:07

Marbuša Podle mě má klasickej ten kockovej syndrom, že si už nemyslí, že je kocka a na nějaký pudy přírody kašle. 

Offline Tyana
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:43

Karja vy máte asi na mysli pipetu Stronghold/Stronghold Plus. Tak je k dostání jen u veta. Z mé skušenosti je lepší, má širší pole působení na vnitřní parazity. A podařilo se nám ušního svrabu zbavit teda až díky ní. Jinak když je nutné ty uši čistit každý den - nakapat do zvukovodu a masírovat nahoru, dolů dokud je tekutina vevnitř, "čvachtá" - cca minutu, aby se ten bordel dostaval kontinuálně ven. Za sebe bych doporučila Otodine kapky, nebo Aptus Orisolve Plus. Traumapet se mi neosvědčil, protože nerozpouští maz.

Kastrace je vždycky zdravotní benefit, výrazně snižuje riziko nádorů mléčné žlázy, vaječníků, děložního hrdla a zanětů dělohy. U kocourů zamezite riziku rakoviny varlat a nežádoucímu chování. Kastráti obého pohlaví taky žijí déle.

Znackovat můžou i samice, nezměnilo se u vás doma něco, nebo nechodí k vám na návštěvu i nějaké další zvíře?

Offline Tyana
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:56

Karja jinak teda, když znackuji doma samice/kastrati, tak je to buď ze stresu, separační úzkosti, rivality - označováni teritoria, špatný typ podestylky/málo zachodků v případě většího počtu zvířat, nebo zdravotního problému. To chce vysledovat, no.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:58

Tyana Děkuju moc za info, já si to přeberu a to už se toho musime definitivně zbavit. Jiná zvířata k nám na zahradu chodí a to dost, mně to nevadí, protože to dělá nastesti jen venku a jednou jsem ji teda přistihla i ve sklepě, přišlo mi to spis jako taková zvlastnost u kočky.

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 12:59

Tyana Dělá to venku, to bude hlavně skrz ty jiné kočky ktere k nám dost chodí. 

Offline Tyana
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 13:05

Karja za málo. To ona bude fakt znackovat teritorium kvůli těm cizím kočkám. Hodně štěstí, ušní svrab je odolná potvora. 

Offline Tyana
příspěvků moje polička 07. prosince 2022 15:51

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 20:39

Tyana ňuňu

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 21:55

rysamona lekavá nebyla, 3 Silvestry strávila ve městě uprostřed nehorázný palby a prospala to jak nemluvně (lovecký geny má obecně výborný), ale minulý týden šli nějací lidi s kočárem a práskali nějaký prý práskací kuličky, ten zvuk byl docela jemnej a ona se mi začala nějak sypat a bála se. A pak o víkendu, kdy začaly petardy, tak jsem jí několikrát našla v koupelně úplně vyklepanou. Takže máme zase co trénovat :) a jako už jsem pár bordíků, co se prý bojí třeba srnek, potkala, ale to my neznáme, za 3,5 roku jsem tak vytrénovaná, že už zvěř většinou jako první vidím pro jistotu já  

Marbuša jo, měl Bodieho, myslím, že to byl jeden z jeho posledních psů, ale já ho vystopovala v knížkách jen do místa, kdy ho sehnali a dojeli pro něj, ale nenašla jsem žádnou, kde by o něm něco psal. Kdybys náhodou věděla, pošli prosím

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 22:01

Ach jo. Náš kocour je fakt popelnice. On sežere vše, co najde. To vůbec neznáme, mohlo tady být všude vše možné a kočku to nikdy nezajímalo. Za poslední měsíc sežral kuřecí vývar, hlavně to mastnější z povrchu, takže měl děsný průjem. Potom kuličku alobalu, hlídali jsme kdy vyjde. A minulý týden vrchol všeho. Blitíčko u dveří...koukám, co to je a v tom kus pěnového, duhového míčku. Včera další část. Očividně mu to nesedlo, protože celý den kašlal a dávil se. Já už nevím, co všechno uklízet. To byla kočičí hračka, jen teda měla ještě peří. 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 22:02

Tyana koťátko rozkošné

Offline Tabea
8120 příspěvků moje polička 07. prosince 2022 23:16
Reakce na Marbuša:

Zu Neměl ho ten zvěrolékař Herriot? Je moc pěkná!

​já myslela, že měl beagla...

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 07:17

Tyana boží

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 07:51

Zu děkuji. On byl právě myslivec, pořídil si psa do lesa a nějak to nevyšlo. Pes nechtěl vůbec ven a nejraději se válel doma na posteli. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:26

Tyana Krásný koťátko