Jsem totalni neznalec, k cemu je dobra cmuchaci decka? O co byl ochuzen nas pejsek?
Chlpáči a iné
Kokoska zjednodušeně se do čmuchacího koberečku/dečky rozsypou odměny a pes je vyhledá a sežere.
Benefity to má různé - zklidnění a dekomprese psa, zabavení, u složitějších deček součást hersenwerku ("hlavolamů)... Já to ráda používám i jako ukončovací rituál tréninku (tzv. signál o konci lekce - trénink tak trochu vyšumí do ztracena a pes už by mi neměl nabízet žádné chování, protože za to nepřijde odměna)
Krehutka to je sikovny.
Krehutka Střídáme dvě dečky a hlavolam, aby měla změnu:-) Včera jsme tu dečku vzali do auta, když jsme jeli na výlet, protože Minnie se zatím moc nelíbí jízda autem. Tak aby se aspoň po nástupu do auta vyklidnila, případně si auto spojila s tím, že tam bude dobrůtka. No, nevím, jestli je to výchovný a stejně to vyžrala za chvilku! Bývalí páníčci s ní asi moc autem nejezdili, tak my to trénujeme jednou týdně. Nepoznám, jestli se jí to nelíbí/bojí se/je jí špatně. Ale nikdy nezvrací.
Na zabavení psa používám morkovou kost
Poppy u toho vydrží několik hodin, naposled jsem se už obávala, že u toho vypustí duši, fakt celý odpoledne na tom strávila.
Týna vám přeje krásného ValenTýna :)

Když mi bylo tak kolem 10 let, měla teta psa, shi-tsu. Tenkrát se asi běžně nekastrovalo, navíc ho chtěla mít původně chovného, takže měl plnou výbavu. A ten pes měl speciální polštářek, který skoro každý večer (dle mých vzpomínek), ehm, odjížděl slušně řečeno. U žádného jiného psa jsem to pak už neviděla. Je to běžné chování? Neumím si tedy představit takto blbnout nějaké větší plemeno
.
Na to jsem si vzpomněla, když tu máte tu psí dečku![]()
JankaM Řekla bych, že je to běžnější, než by člověk čekal, akorát se tím lidi většinou nechlubí. Důvody, proč o tom většiniu čte člověk u mrňavých psů, jsou imo dva. Jeden je, že oni snadněji najdou objekt, co jim na tyhle aktivity vyhovuje (polštářek nebo plyšáka), a druhej, že si je častěji pořizujou lidi, co toho nechtějí se psem moc dělat a nezajistí jim pořádný vybití energie.
JankaM k těm větším plemenům - vynořila se mi dávno zasunutá vzpomínka, jak mou nohu v kraťasech ojíždí pes mojí pionýrské vedoucí. Byl to boxer - cvičenej, cepovanej, mazlivej. Ale v tu chvíli si nemohl pomoct...
Zu Ó, Týna je moc pěkná holka!
JankaM Já myslím, že jsem na nějakým velkkoobchodě viděla takové věci pro psy a fenky, když to na ně přijde. Myslím, že tam byla i umělá vagína. Dneska se sežene všechno ![]()
Áďa 
My mame doma maroda, ma vytahany volatko, tak dostal limec a do 48h se z nej vykousal...tak ted premyslime co dal, jestli pujde na operaci, nebo co bude:(

711990
držím palce
711990 jej to je ale roztomilý opeřenec, copak je zač? A ať se brzy dá do pořádku ![]()
711990 jak se mu to stalo? Ochably svaly nejaky?
SunEclipse to je papousicek sedokridly, Darwin:)
moora jsou to ochably svaly, ale pricinu prave uplne nevim, vsimla sem si toho dost pozde, mel to podle me urcite pres mesic, mame teorii, ze obcas zral rozcupovany papirovy uterky a ty mu tam zustavaly. Zanet nemel, krome toho velkyho volete se neprojevoval nijak nemocne ani letargicky, normalne jedl i pil...ale odsali mu z nej 10ml, po 3 tydnech se naplnilo zas, tak jsme zkusilo tohle, aby mel trosku tlak na ty svaly a zas se to neroztahovalo, ale to nesl teda hodne tezko a nakonec se osvobodil no:D
711990 oni si dosahnou skoro vsude, no :( i kdyz nektery ti oskubanci svetr z ponozky treba snesou
moora z ponozky to chteli puvodne taky udelat, ale zadna neni tak mini :D tohle byl nejakej patent co prave vyrabi ten veterinar na miru tem skubajicim, ale zjevne to nepomohlo! Co myslis ta operace, ma to u takovyho mrnouse smysl, to riskovat?
711990 hele, to vubec neumim odhadnout. Co to obnasi, ta operace? Jen nejaky zmenseni ala bandaz zaludku? Bylo by to trvaly reseni? Jak moc ho to obtezuje, jestli neni lepsi obcas nechat odsat?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.