Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 30. ledna 2023 08:12

Krehutka ....tady mě nic jiného nenapadá.

Trochu by mě zajímaly reakce, ale předpokládám, že ona osoba dostala pěknou čočku a nula nabídek na krytí. Tak hlavně, že budeme hárat

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 08:32

Krehutka jezismarja

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 11:54

bublifuk Já se bojím, že jsi trochu optimista. Spousta lidí jsou pitomci a skočí po tom už jenom kvůli tomu, aby si pejsek užil, a navíc s přesvědčením, že "kříženci jsou stejně zdravější".

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:13

bublifuk čočku sice dostala, ale dle mého ještě ve slušnosti. Samozřejmě nikdo (kromě ní) tomu nerozumí, a ti, co nemnožej bez PP jsou rasisti (sic!). Podobné nabídky se v těch skupinách čas od času objevují, většinou teda buď krytí feny/psa s PP nebo po rodičích s PP (údajně). Ono uchovnit ohaře je relativně náročné, kromě předepsaných výstav a zdravotních testů jsou nutné ještě zkoušky z výkonu, což je časově i finančně náročné, zvlášť pokud člověk není aktivní myslivec. Tahle paní byla ale ještě víc hardcore než obvyklé poptávky. Množit na vořechovi, který dle mého výmara potkal tak na obrázku na obalu granulí a uvádět lovecké geny jako žádoucí povahový rys, to už hraničí s debilitou a většinou se objevuje spíš někde na bazoši než v tematických skupinách.

A bohužel musím souhlasit seZina , pokud bude chtít, určitě někoho najde, klidně i papírového neuchovněného psa. Těch lidí, co věří, že pes by si měl aspoň jednou v životě užít /fenka by měla mít aspoň jednou štěňata kvůli zdraví, je hodně. Nadzvedává mě to hodně, ale bohužel s tím nejde nic dělat. A ještě ta drzost - pes s PP je fuj, ale klidně budu na práci lidí, co ten chov udržují, parazitovat. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 03:43

Krehutka Zina čočkou jsem mysla hlavně desítky komentářů na téma toto rozhodně ne. Aspoň tak si to představuju ve flatí skupině, ale ještě jsem si tam ničeho podobného nevšimla.

Za mě lepší ať si pes neužije vůbec než jednou. Ani nejsem zastáncem názoru, že by fena měla mít alespoň jednou štěňata.

Přijde mi, že těch psů je už opravdu hodně a jestli si paní třeba uvědomuje, že se narodí osm štěňat a pět nikdo nebude chtít a zůstanou jí doma. Navíc lovecké geny nemusí být vnímány jako plus.

Je fakt, že známý také dostal nabídku poskytnout psa na krytí (aby fenka měla aspooň jednou štěňata - oba rodiče by byli s PP ale neuchovnění) a uvažoval o tom.

Nedávno jsem potkala paní, které když jsem se zeptala co to má za psa, tak řekla: "Prodali mi to jako pražského krysaříka." 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 12:09

Dávám sem odkaz na sbirku na domov pro hendikepované pejsky. Dlouhodobě je sleduju a jejich péče je neskutečná. Teď se musí stěhovat. Mají hodně pejsků na vozíčku a hodně starších. Vše je tam vypsané, dá se podívat na jejich videa. 

Sbírka

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 12:29

Někdo štěňátko?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 12:45

Renusatko mě na těch videiích, co paní postuje, vždy fascinuje ta čistota. To nedosahuju doma ani s jedním psem (no, asi ani bez psa), natož s desítkami inkontinentních psů s hendikepem. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 13:17

Krehutka No přesně...nějaké vánoční video, kde všichni leželi ve svém pelíšku, všude čisto, pohoda, klid i když většina má plenky a jsou staří. A přitom žádné kotce nebo nějaká stodola, ale normální obývák. A i to, jak všichni vypadají čistě a opečovávaně. Prostě láska k práci i zvířatům.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 14:58

bram Ten by se hodil Jos k jejímu černýmu drobečkovi do páru :-))

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:06

Ani se mi nechce pstá, že stav v kleci je zase mínus jedna. Po Eftynce nám odešla Šipka. Nebyl jí ještě ani rok a půl, ale začaly jí selhávat ledviny, tak jsme to museli minulý týden ukočit ;-(. A aby nebylo blbýho málo, tak nám tím pádem zbyla v kleci Šedivka sama, což je pro potkana hodně blbá situace.

Přidávat zase mláďata nechci, protože bysme se tak dostali do nekonečný smyčky, tak jsem rozhodila sítě na FB, jestli někdo nemá starší samičku, že bysme ji přibrali. Tak nám kdyžtak  držte palce, ať to klapne.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:08

bublifuk Na flatech to není, ale oni flati zatím nejsou (a doufám nikdy nebudou) módní plemeno, tak tam člověk natrefí hlavně na ty výstavní poklusy a fotky s bažantama v hubě.

Jinak kdyby se to tam objevilo, tak by důkladný po*eb v komentářích určitě nastal, ale stejně si nedělám iluze o tom, že by paní dostala spoustu soukromých zpráv, převážně od majitelů neuchovněných jedinců.

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:53

Zina ale kus . Nas fundl ma uz asi 60 kilo, do toho kopov a ted na tyden i dva retrivri nasich.

Potkanka je mi lito

A i u NF a landseeru ve skupine se sem tam objevi nekdo, kdo chce nakryvat treba neuchovnenou fenu. My nechali fenku kopova vykastrovat a tak se mi ulevilo....

Online Sweet Potato
40395 příspěvků moje polička 01. února 2023 19:32

Zina Kdybys náhodou chtěla ty dvě naše potvůrky nevychované...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2023 20:07

Sweet Potato To jsou ale ještě mlaďoši, ne? Já hledám k Šedivce rok a půl a víc.

Online Sweet Potato
40395 příspěvků moje polička 01. února 2023 20:48

Zina Jsou, tak 3/4 roku.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2023 21:01

Sweet Potato To jo, to jsou ještě takový mladý draci. A v čem jsou nevychované, ta jedna pořád kouše?

Online Sweet Potato
40395 příspěvků moje polička 01. února 2023 21:43

Zina Dítě ochočování totálně zazdilo. Já taky neměla tolik času, kolik by potřebovaly. A upřímně, po pár prokousnutých prstech jsem to vzdala. Tak máme dvě nespolečenská zviřátka. Snad si vystačí.

A jsou strašné bordelářky! Kolem klece pořád svinčík. Přemýšlela jsem nahlas, že to ti původní dva nedělali. Dítě: ty už na to byli líní.

Jo, tamto byli prostě Amíci: pohodlní, tlustí, happy faces.

Tohle jsou dvě hádavé upištěné české tetiny.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2023 22:02

Sweet Potato Ony si vystačí, akorát blbý je, když jedna odejde výrazně dřív, nebo když je pak třeab do nich prát nějaký léky. Ale jak je vidno u nás, ani tři jako pojistka na tyhle situace nestačí.

Jinak si mslím, že je to tím, že tamto byli už staří myšáci a taky že to byli kluci. Potkaní samice jsou hodně dlouho aktivní, zatímco kluci rychle přejdou do línýho módu a stanou se z nich hrozní povaleči, kde jen jsem ot jenom viděla :D.

Online Sweet Potato
40395 příspěvků moje polička 01. února 2023 22:05

Zina Jo, na ty léky jsem už myslela, že by mohl být problém. No, na pořadu dne to naštěstí není.

Stačí to peklo s kocourkem.