Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online bublifuk
příspěvků moje polička 12. března 2023 19:15

Zina noo brácha má kocourka, doufala jsem v dávku roztomilosti v podobě společného pelíšku. Tak musí být pod dozorem, když se mají míjet...

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 12. března 2023 19:33

Vlm a Hwi je to potvorka, plne si vedomá svojej rýchlosti a obratnosti, takže ak sa dobre pripraví, zhodí na lopatky raz tak veľkého kocúra a ujde preč

Raz som však zostala naozaj v šoku, keď som prišla do obyvačky a nejako periférne som videla sedieť niečo v otvorenom strešnom okne, to je vo výške tak cca 3 a viac metrov, našťastie sa miesto behania po streche vybrala naspäť k nám, no nebolo mi všetko jedno, takže škrabadlo, ktoré jej umožnilo sa tam dostať, muselo ísť preč......žiadna mačka toto nikdy neurobila, no táto je naozaj cirkusantka

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 12. března 2023 20:00

Daridari jeden náš kocour se občas prochází po horních kuchyňských skříňkách a venku po plotě... Nebožka kočka Rozárka lezla v ložnici na skříně a nástavcem a v noci z ní skákala na postel.Ale ta akrobacie na dveřích je fakt dobrá 

Offline Jitka77
1934 příspěvků moje polička 13. března 2023 01:18

Kdysi jsme měli kočku, která se s oblibou pomaličku a důstojně procházela po bráně, kde horní okraj tvořila trubka o průměru maximálně deset centimetrů, a dlouze vysedávala na bočním sloupku svařeném ze stejné trubky. Byl to o to obdivuhodnější výkon, že své jméno Koule nezískala tato kočka jen tak náhodou. Velká akrobatka!

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:15

Máme potkanky útěkáře!
Před časem se naučily otvírat dvířka klece. Napřed je jen otvíraly a seděly dál vevnitř, dobrý...

Jenže pak zjistily, že to jde, vylézt ven. Samozřejmě to zjistily, zrovna když jsme byli v té Africe.Takže chudák hlídač si tu prožil dva dny nervů, než tu šikovnější našel a odchytil. Naštěstí byla v koupelně, takže žádné škody nenapáchala. 
Dvířka ve straně klece byla zašpérována pítkem, ta ve stropě zatížena kamenem.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:30

Útěkářky byly překřtěny na Thelma a Louisa a problém se zdál být vyřešen.

Do včerejšího večera...

Jdeme spát a netopýrka, místo aby se uložila u nás v posteli, zmizala v šatně. Hm, asi trucuje, žes jí sebral peřinu... Jenže se nevracela a divně se tam hemžila. Takže se tam muž vydal... A byla tam!

Zlatá netopýrka, bez ní bychom to zjistili kdo ví kdy! 
Muž s nasazením vlastního života paní Kájínkovou odlovil (kousla ho, mrcha!) a odnesl do klece. Ta ale byla zavřená!
Přitáhl otvírání dvířek tak fest, že už je asi nikdy neotevřu. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:20

Daridari Úplně chápu, dobře, že měla rozum. My máme záchod s okýnkem vedoucím do takového klasického činžákového světlíku, prostě úzká šachta, do které šměřují okna i ostatních záchodů a koupelen. Jednou jsem zapomněla to okýnko zavřít a kočka přeskočila z toho našeho okna na uzoučký parapet (zavřeného) okna sousedovy koupelny. Bydlíme ve druhém patře, kdyby spadla dolů, poláme si tlapy a už jí odtamtud asi nikdo nikdy nedostane. Málem mě odváželi s infarktem. Naštěstí stačilo zachrastit dobrotama a milá zlatá ochotně přeskočila zpět k nám. Od té doby to okno a dveře na záchod úzkostlivě zavírám, nejhorší ale je, že jí se to zjevně strašně líbilo, protože jakmile zahlídne, že se okno otevírá, je jak u vytržení.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:21

Sweet Potato takhle mi utíkali osmáci, dvířka jsem zajišťovala zatočeným drátkem. Nevím jak je to pravděpodobný u potkanů, ale zkontrolovala bych celistvost podlážky klece (pokud máš dole tu plastovou vaničku)

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:35

Klara Díky, i tu jsme hned zkontrolovali. Prostě odsunula buližník, otevřela a zase za sebou zavřela. Jen ten šutr zapomněla vrátit na místo. 
A stejně za to může muž! Když ji dítě přineslo, říkal jí Bivoj!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. března 2023 12:57

Sweet Potato Oni potkani jsou fakt šikovný, hlavně samice, samci jsou takoví lenoši. Většinu zavírání klecí se nakonec činorodý samice naučí otvírat a musí se to pak jistit třeba karabinkou. Mně navíc minulá parta prožrala plastový dno, který předtím přežilo asi 7 generací potkanů, musela jsem to provizorně zadrátovat a nechat udělat plechový.

Jinak ta činorodost se zvyšuje, když se nepouští ven z klece, a trochu pomáhá je zabavit jinak, dát jim tam hodně hamaků a dalšího vybavení a pokud možno to při každým čištění nějak přeorganizovat.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 14. března 2023 16:55

Zina A jako bonus Netopýrka celou noc kníkala a pobíhala kolem klece, protože doufala v nějakou další taškařici. 

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 14. března 2023 21:24

Sweet Potato přimlouvám se, berte dámy aspoň na dozorované výlety  po bytě - v kleci je to pro ně strašná nuda.  A třeba by se i s Netopýrkou skamarádily. Bigmyšové bývají zvědaví a zkoumaví, pamatuju sestřenčiny potkánky, jak mě vždycky přicupitali prozkoumat a lezli mi i do kapes

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 15. března 2023 17:27

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. března 2023 17:28
Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 15. března 2023 23:50

Ještě deset minut je mezinárodní den morčat!

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 16. března 2023 06:14

Sweet PotatoTak to jsem ráda, že jsem jim včera koupila granule. Dostala je k svátku.

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 16. března 2023 08:14
Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 16. března 2023 08:16

zima je 

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 16. března 2023 09:33

Potrefenáhusa Hřeje si pacinky?

Trnka je fakt anděl.

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:02

Potrefenáhusa Mimičiči je fakt krásná