Zina noo brácha má kocourka, doufala jsem v dávku roztomilosti v podobě společného pelíšku. Tak musí být pod dozorem, když se mají míjet...
Chlpáči a iné
Vlm a Hwi je to potvorka, plne si vedomá svojej rýchlosti a obratnosti, takže ak sa dobre pripraví, zhodí na lopatky raz tak veľkého kocúra a ujde preč![]()
Raz som však zostala naozaj v šoku, keď som prišla do obyvačky a nejako periférne som videla sedieť niečo v otvorenom strešnom okne, to je vo výške tak cca 3 a viac metrov, našťastie sa miesto behania po streche vybrala naspäť k nám, no nebolo mi všetko jedno, takže škrabadlo, ktoré jej umožnilo sa tam dostať, muselo ísť preč......žiadna mačka toto nikdy neurobila, no táto je naozaj cirkusantka![]()
Daridari jeden náš kocour se občas prochází po horních kuchyňských skříňkách a venku po plotě... Nebožka kočka Rozárka lezla v ložnici na skříně a nástavcem a v noci z ní skákala na postel.Ale ta akrobacie na dveřích je fakt dobrá
Kdysi jsme měli kočku, která se s oblibou pomaličku a důstojně procházela po bráně, kde horní okraj tvořila trubka o průměru maximálně deset centimetrů, a dlouze vysedávala na bočním sloupku svařeném ze stejné trubky. Byl to o to obdivuhodnější výkon, že své jméno Koule nezískala tato kočka jen tak náhodou. Velká akrobatka!
Máme potkanky útěkáře! ![]()
Před časem se naučily otvírat dvířka klece. Napřed je jen otvíraly a seděly dál vevnitř, dobrý...
Jenže pak zjistily, že to jde, vylézt ven. Samozřejmě to zjistily, zrovna když jsme byli v té Africe.Takže chudák hlídač si tu prožil dva dny nervů, než tu šikovnější našel a odchytil. Naštěstí byla v koupelně, takže žádné škody nenapáchala.
Dvířka ve straně klece byla zašpérována pítkem, ta ve stropě zatížena kamenem.
Útěkářky byly překřtěny na Thelma a Louisa a problém se zdál být vyřešen.
Do včerejšího večera...
Jdeme spát a netopýrka, místo aby se uložila u nás v posteli, zmizala v šatně. Hm, asi trucuje, žes jí sebral peřinu... Jenže se nevracela a divně se tam hemžila. Takže se tam muž vydal... A byla tam!
Zlatá netopýrka, bez ní bychom to zjistili kdo ví kdy!
Muž s nasazením vlastního života paní Kájínkovou odlovil (kousla ho, mrcha!) a odnesl do klece. Ta ale byla zavřená! ![]()
Přitáhl otvírání dvířek tak fest, že už je asi nikdy neotevřu.
Daridari Úplně chápu, dobře, že měla rozum. My máme záchod s okýnkem vedoucím do takového klasického činžákového světlíku, prostě úzká šachta, do které šměřují okna i ostatních záchodů a koupelen. Jednou jsem zapomněla to okýnko zavřít a kočka přeskočila z toho našeho okna na uzoučký parapet (zavřeného) okna sousedovy koupelny. Bydlíme ve druhém patře, kdyby spadla dolů, poláme si tlapy a už jí odtamtud asi nikdo nikdy nedostane. Málem mě odváželi s infarktem. Naštěstí stačilo zachrastit dobrotama a milá zlatá ochotně přeskočila zpět k nám. Od té doby to okno a dveře na záchod úzkostlivě zavírám, nejhorší ale je, že jí se to zjevně strašně líbilo, protože jakmile zahlídne, že se okno otevírá, je jak u vytržení.
Sweet Potato takhle mi utíkali osmáci, dvířka jsem zajišťovala zatočeným drátkem. Nevím jak je to pravděpodobný u potkanů, ale zkontrolovala bych celistvost podlážky klece (pokud máš dole tu plastovou vaničku)
Klara Díky, i tu jsme hned zkontrolovali. Prostě odsunula buližník, otevřela a zase za sebou zavřela. Jen ten šutr zapomněla vrátit na místo.
A stejně za to může muž! Když ji dítě přineslo, říkal jí Bivoj! ![]()
Sweet Potato Oni potkani jsou fakt šikovný, hlavně samice, samci jsou takoví lenoši. Většinu zavírání klecí se nakonec činorodý samice naučí otvírat a musí se to pak jistit třeba karabinkou. Mně navíc minulá parta prožrala plastový dno, který předtím přežilo asi 7 generací potkanů, musela jsem to provizorně zadrátovat a nechat udělat plechový.
Jinak ta činorodost se zvyšuje, když se nepouští ven z klece, a trochu pomáhá je zabavit jinak, dát jim tam hodně hamaků a dalšího vybavení a pokud možno to při každým čištění nějak přeorganizovat.
Zina A jako bonus Netopýrka celou noc kníkala a pobíhala kolem klece, protože doufala v nějakou další taškařici.
Sweet Potato přimlouvám se, berte dámy aspoň na dozorované výlety po bytě - v kleci je to pro ně strašná nuda. A třeba by se i s Netopýrkou skamarádily. Bigmyšové bývají zvědaví a zkoumaví, pamatuju sestřenčiny potkánky, jak mě vždycky přicupitali prozkoumat a lezli mi i do kapes ![]()
![]()

Ještě deset minut je mezinárodní den morčat!
Sweet PotatoTak to jsem ráda, že jsem jim včera koupila granule. Dostala je k svátku.
zima je

Potrefenáhusa Hřeje si pacinky?
Trnka je fakt anděl.
Potrefenáhusa Mimičiči je fakt krásná
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.