ja viem, ze to bol len povzdych, ale povzdychnem si tiez: ono to vobec nie je o dedine. mne sa tiez nepaci, ako sa moji rodicia (pre predstavu: z mesta, VS vzdelani, v povolani, kde je predpoklad nejakej moralnej vyspelosti) zachovali k rodinnemu psovi, ktory skoncil u mna. zvykne mi byt luto, ze moje psiny nemaju to najlepsie krmivo a najdrahsi antiparazitny obojok na trhu a pod., viem si predstavit milion veci robit a zvladat lepsie, ale niekedy na to nemam ani cas a popravde, niekedy ani peniaze, lebo o dvoch psoch som vo svojej pozicii skutocne nikdy neuvazovala a momentalne mozem tu starostlivost delit, nie nasobit. ale myslim, ze sa so mnou maju celkom dobre, snazim sa robit maximum v ramci mojich moznosti. takze ono to je vzdy o ludoch.
Chlpáči a iné
Znam, konkretne jde o Kavalira, co ma bracha se zenou. Ale nevim, nakolik je to jen barfem.
Jimmy (tedy dotycny kavalir) ma dost nachylne zazivani sam o sebe (je to bezpapirak, kdo vi, jak se k nemu choval "chovatel". Navic jsem ziskala dojem, ze svagrova do toho hrozne hupsla rovnejma nohama, rovnou s prilohama a se vsim (mozna se pletu, ale ten dojem to na me proste delalo). No a pri prvnich vetsich problemech se zazivani utkli zpet ke granulim.
Jasne, ten prechid je slozitejsi z toho ohledu, ze psimu zazivani trva mesic az dva, nez se preorientuje. Dva mesice to mohlo trvat i u nas - bud mel prakticky prujem, nebo se mu naopak bobky az drolily, trvalo dlouhi, nez si vsechno sedlo, jak melo. Taky jsem z toho mela ze zacatku nervy, jenze ty jeho tanecky pred kazdym jidlem me presvedcily, ze to za to stoji, to vydrzet.
Ted uz ma odpadu mnohem min, nez driv, kadi tak dvakrat za tri dny v prumeru. Taky pribral a prijde mi zivejsi. Akorat my jedem uplne bez priloh a aktualne i bez kosti. Vapnik a fosfor doplnujem mineralama v prasku pro psy co mu do masa micham a ostatni v pamlscich od sams field, ale chci vymyslet neco praktictejsiho, on neni moc pamlskovej, tak se to dela hur.
tak já myslím, že je to správný, že se stará, a tu míru si každej musí najít sám, no
Já si to myslím taky, protože lhostejnosti je kolem moc...O záchranářských příbězích své dcery bych mohla sepsat knížku
.
Díky za další rozumný pohled.
Osobně a v blízkém okolí taky ne, když teda pominu ty potíže s přechodem, kdy to psi nechtějí, nebo naopak chtějí moc a musí se nejdřív naučit kousat. Tu jsme měli i se Cidem, že hrozně hltal a první týden dva jsem mu ty kosti musela držet, jinak to doslova vdechnul... a pak zase vydechnul
Ale říkala mi jedna paní, co měla taky vlkodavku, že asi po měsící a půl krmení měla fena nějaké střevní potíže a veterinář ji přesvědčil, ať aspoň vrátí zpět ke granulím. Neznám okolnosti, osobně mi přišlo, že do toho skočila trochu po hlavě i třeba s vnitřnostma, jak to líčila, ale kdo ví. My jsme začli v době, kdy k tomu moc informací v češtině nebylo, koupila jsem kuřecí hřbety a sem tam nějaký nohy a jeli jsme v tomhle módu spokojeně nějaký čas. Možná to mělo něco do sebe, než když teď lidi v dobrý vůli hned zařazujou slezinu, játra, divočinu, 10 druhů zeleniny atp.
Já bych na to třeba nepřeváděla už hodně starýho psa, kterej 12 let nějak funguje. Sice jim to prý taky prospěje, ale asi bych do toho nešla, kdyby do tý doby profitoval na něčem jiným.
Za provinění kočiček samozřejmě může majitel, kocourkovi nezajistil dostatečnou zábavu ![]()
V ltom se prave rozchazime obe s tou mou chovatelkou, ta tu smecku prevedla vcetne senioru a nemuze si to vynachvalit, je jim pry lip a jsou cilejsi, aktivnejsi... ja bych to ale taky nechala.
Jasně, psi na vsi se vždycky dožívali aspon dvaceti... jak by ne, byli to ti nejodolnější, ti ostatní totiž doslova pošli už jako štěňata.
no, pošli...spíš z nich udělali guláš nebo je utopili.
ok, takže ptáčka ten osel chytí, ovšem myš nikoli.
poté, co jedna vběhla na chodbu otevřenými dveřmi, jsem ho tam přinesla a on...si na tu myš sednul (!!!) protože nepochopil, že je to něco, co se chytá. chodil kolem ní a nakonec si zamyšleně na ni vážně sednul. nevím, možná nový typ útoku nebo tak. takže jsem ji musela chytit do zavařovačky ![]()
a vynést pryč, zabít bych ji smetákem, jak mě nabádali, nezvládla.
Asi ho nikdo neučil, jak se chytaj myši ![]()
Kdo že tu doporučoval pro jorkšírka supertruperodolneho medvídka Konga? Tak jsem zakoupila,. Po 5 minutách utržené uši,do 20 minut vypreparovana hlava. Medvídek už odpočívá v pokoji na dně popelnice. 
Máš akčního psa, se s tim smiř :D Žádnej ňouma!

Ale těch 20 minut si užila! Byla nadšením bez sebe. Tady na fotkách způsobně sedí a čeká,až dcera odstřihne uši, které už visely na kousku.
A tady na závěr se ho nechtěla vzdát
A proč jste jí ho nenechali? ještě pořád bylo co šrotovat!
teeda, nas medved jeste zije, ale je pravda, ze staffordkovi jsou taky teprve 3,5 mesice, v dospelosti by ani nemelo smysl medveda kupovat :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my