Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 19:58

my sme dnes boli nad mestom so Zuninou najlepsou psou kamoskou Aimee (madarska vyzla na fotke) a este s nami bola aj mala jazvecicka a som nadsena: privolanie/odvolanie dnes 100%!!! dokonca odvolanie od cudzej pani so psikom a to este v ramci svorky! som stastna. ale tahat sa s tou otravnou 20m stopovackou to je bozi trest, mozno to zacnem skusat bez nej.  

a vonku je uz relativne dlho vidno, konecne poctiva prechadzkova sezona! len ta dizertacka :-/

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:00
Reakce na Sweet Potato:

Jenže jak trhnout nadol u pidipsa? K netopýrce bych si musela lehnout

hlavne opatrne a jemne, lebo netopyrka zacne lietat :-) 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:07

mně ta diskuze o tahounech na vodítku přivodila jednu vzpomínkovou - jo, náš jonáš.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:17
Reakce na DrowRanger:

ked je navolno slusny, tak to je podla mna osobne perfektne - lebo ak mam istotu, ze nezdrhne a nevystartuje po inom psovi - radost vencit :-) ono je rozdiel v tom, ako sa sprava pes na voditku a pes bez voditka - na voditku je to napr. krvilacna bestia (to bol aj moj pripad), bez voditka poserutka. niektore psy su na cvicaku najvacsie zlaticka a za branami arealu poriadne potvory. u mna bol problem pri tahani a stretnuti s inymi psami (ked bola Zuna na voditku) aj to, ze ja som bola vystresovana (paneboze, zasa bude tahat/vyvadzat a cez to voditko som to na nu prenasala a jej sibalo zo mna. 

aj u nas bolo to s tym trhanim bolo kto z koho  ale vyhrala som ono preto je to to trhnutie nadol - myslim, ze pri nom sa psovi nesekne s kyslikom tak, ako pri potiahnuti klasickom (ale to su len moje domnienky...) a pes bez kyslika = problem.

tak drzim palce s haltinou! :-) pridite potom Rikiho pochvalit, ako mu to krasne a bez tahania ide ;-)

btw, (+Zina ) ono ked sa na jednu stranu rozbehne/potiahne 14kg a na druhu 16kg, je to tiez celkom masaker :-/ za najvacsiu blbost, ktoru som kedy pre psiny kupila, povazujem krasnu sedu rozdvojku na voditko 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:19
Reakce na moora:

krasny psik s este krajsim menom 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:30
Reakce na paktofonika:

jedno odbehnutie...? prosim ta ;-) nestresuj.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. března 2017 20:57

Mimochodem čím krmíte (ne na barf nemám čas), Fanouska jsme koupili na Royal Canin, okolime presvedcilo, ze jako nic moc, presel na Acanu, ta mu zas nejede, aspon ale netloustnul,  dala jsem mu jeste volbu Orijen a zda se, ze souhlasi, otazkou je na jak dlouho a jestli nezacne kynout. Nejake tipy?

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 21:05
Reakce na palahniukowa:

Tak ono to stačí. Já třeba nezapomenu, jak se dokázal zapřít jezevčík, když chtěl někde čuchat, skoro ho nešlo odlepit. Měl jen 10 kilo, ale hodně nízko těžiště a hlavně pevné odhodlání :-D. A připomnělas mi, že když se zadařilo a na jednu stranu mě táhnula vlkodavová na druhou fleťák, tak jsem si připadala jak při trhání koňmi.

Ale zase, pozor, tu rozdvojku nevyhazuj, my jsme se k ní nakonec se stejnou dvojkou dopracovali, takže věřím, že se vám to povede taky.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 21:13

A já čokla za sebou někdy i táhnu, heč! 

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 21:17
Reakce na Mutziputzi:

Já Orijen považuju za hodně dobrý krmení v rámci granulí, jen má výpadky na trhu, to kočičí teda neustále. Kynutí je spíš o velikosti porce a o pohybu, já na ty různý light atd. moc nevěřim. Barfem se dá myslim dneska krmit i s nedostatem času, stačí větší mrazák.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. března 2017 21:24
Reakce na Mutziputzi:

Ja krmím Timberwolf. Už druhé balenie a som veľmi spokojná. Bostoni sú známy tým že majú intenzívne a časté vetry. No spočiatku to tak bolo keď som ešte krmila N&D ale po Timberwolf nic. A aj keď tak rozhodne nemusíme opúšťať obývačku a vetrať dokorán. Sám výrobca doporučuje meniť príchute takže druhé balenie ma inú príchut ako prvé.  A stále jej chuti. Zvažovala som aj Orijen, ale keď prospieva tak načo kombinovať. Srsť ma peknú,  na tu dávam ešte lososovy olej takže neviem aký výrazný vplyv na to majú granule. Odpad je tiež v poriadku.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. března 2017 21:51
Reakce na Mutziputzi:

Potvrzuju, ze barfem stravim oproti granulim jednou za tyden asi hodinu - balickovanim. Jestli uz pak vyklepnu do misky pul balicku rano a pul vecer, nebo 40g granuli, mi prijde dost jedno. 

Jinak potvrzuju Orijen a pridavam Purizon, zato Taste of the Wild mlademu moc nejely.

Jinak hlasim, ze mame 1450g podle vahy na veterine. Tak ted uz stahnout spravne davku, aby si vahu jen drzel (a mozna shodil tech 50g)

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 21. března 2017 23:15
Reakce na Solathis:

To je super zpráva s tou váhou, mě to normálně potěšilo :-).

A Orijen asi testneme, až zas někam na dýl pojedeme, poslední dobou ho pořád někdo chválí.

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 21. března 2017 23:35
Reakce na Zina:

A jaká krásná kočička po tom naroste!!!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2017 06:32
Reakce na Zina:

Ja viem, že sa tu už párkrát spomínali knihy a publikácie na tému barf, ale ak by ste mala čas nemohla by ste sem dať tipy na konkrétne knihy? Hlavne niečo pre začiatočníkov. Ja barf nezavrhujem, priateľ sa toho obáva. Ja si skôr niesom istá dostupnosťou jednotilvých surovín u nás, ale tak to sa dá zohnať online. Na barf by som chcela prejsť až nám pribudne nový pes. Je to vhodné aj pre šteniatka? 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 22. března 2017 08:17
Reakce na paktofonika:

Za mě je super tahle od K. Novosádové. Je to tam fakt do detailu rozebraný, jsou tam vypočítány krmné dávky podle hmotnosti psa, aby se měl člověk od čeho odpíchnout, jsou tam příklady jídelníčků, rozepsané jídleníčky den po dni u štěňat od dvou, tří, čtyř měsíců i pro dospělé psy, dokonce i jídleníčky pro chovatele, kteří na BARFu chtějí odchovat štěňata.

Co se surovin týče, nic moc speciálního nepotřebujete, a třeba můj oblíbený obchod, kde objednávám maso, vozí i na Slovensko :-).

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. března 2017 08:26
Reakce na paktofonika:

Hlasim, ze moje chovatelka na barfu posledni dva roky odchovava i stenata, postupne na nej prevedla celou smecku. Akorat Inkovi jsou tri, tak jsme se odvazili az relativne nedavno. 

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 22. března 2017 10:41

Zaškrtím kocoura! Matka mi vyžehlila všechny ty mrňavé věci pro mimino a pěkně srovnala do krabice, a on je tlapkou šátralkou skrz takovou malou díru na boku vyšťoural a roztahal po pokoji!  Asi pomsta za vyndavání klíštěte...

Offline Potrefenáhusa
38683 příspěvků moje polička 22. března 2017 10:49
Reakce na Mohučanka:

tohle dělá Godzilla!!!!! Já mám jeden starej prádelník, kterej má místo úchytek nahoře u šuplíků otvory a největší godzillí zábava je do díry vsunout naslepo ručičku a šátrat, dokud ručička něco nenašmátrá, pak do toho zapíchnout dráp a snažit se to vytáhnout ven.....oblečení tam být vůbec nemůže!

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 22. března 2017 11:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak to ten Orijen ještě rozmyslím, mně stačí už ta převlečená bordera, nerada bych, aby mi Cid ještě poporostl :-D.