Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. března 2017 16:21
Reakce na Potrefenáhusa:

Diky! Ona je hlavne nevycerpatelna studnice kocicich ksichtiku, fakt s ni byva sranda 

Offline RoSa
9968 příspěvků moje polička 28. března 2017 16:46
Reakce na paktofonika:

Trochu ma zarmutilo a aj slza mi vyhŕkla, že si niekto myslí, že ju tam rvem nasilu a zatváram.

Nene, to jsem opravdu nechtěla!

Nic takového jsem si nemyslela ani nenapsala.

Jen na mě osobně to působí tak nějak depresivně... ale uznávám, že pejsek tam asi má útočiště, své soukromí. Možná bych přes to hodila deku, aby to pro něj bylo víc útulnější? Ronýsek má svůj pelíšek pod mým psacím stolem - potřebuje "střechu nad hlavou"

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 28. března 2017 17:04
Reakce na paktofonika:

tiez mam pre Zunku klietku, je nonstop otvorena, funguje pre nu ako jej bezpecne miesto, kam chodi spat, oddychovat, hrat sa; ked nieco ukradne, tak s tym bezi tam - je to psia buda, presne ako hovori moora. niekedy jej cez nu prehodim deku, nech ma tmu a sukromie. ona uz je naucena, ze ked klietku zatemnim, ide spat :-) - ako andulky, haha. zatvaram ju tam, ked jej davam kosti alebo mäso - nech ten bordel nemam vsade, decky vyberam, davam jej tam koberec na to urceny :-D a niekedy ju tam zatvaram, aj ked idem napr. na hodinu-dve von (stale mi pri tom puka srdce...) - klietka nam velmi pomohla pri zvladani separacnej uzkosti, pretoze Zunka v klietke proste spi a nelieta a nefnuka po celom dome... tiez velmi pomohla pri zvladani hyperaktivity - ani vtedy som ju tam nezatvarala, bolo to miesto, ktore bolo zatemnene, bez podnetov, povelov - mala tam klud a naucila sa oddychovat cez den. 

myslela som si, ze sa mi zmesti do auta, ale nakoniec som vybrala XL velkost, co je 1x1x0,6m, takze v nej moze robit aj kotrmelce, keby sa jej chcelo. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 28. března 2017 17:26

takze k tej klietke este asi tolko 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 28. března 2017 17:28

...a slnkoooo :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 28. března 2017 17:30
Reakce na Potrefenáhusa:

R&G su najlepsi kocko-psi par  a Bu&Su su najnobl kocici par 

Online 999
19486 příspěvků moje polička 28. března 2017 18:09

Když tu čtu o těch klecích, vzpomněla jsem si na kamarádku, která ji musela koupit na svého psa, který vážit asi 65 kg, do letadla. Po návratu domů ji chtěla rychle prodat, měla malý byt. V té době ale poznala svého přítele, který si s jejím psem vůbec nerozuměl. Je to cizinec a v jeho zemi mají tak obří psy jen bezdomovci . Vzájemně se snažili ignorovat, ale emoce bublaly. Pes chodil demonstrativně do klece, koukal na paničku s výrazem, nech tady toho vola a zase spolu někam poletíme . Nakonec to dopadlo vtipně, pán si jako vzdor pořídil kocoura, aby psa štval a z nich se stali největší kamarádi... Jeden pelech, jedna miska...

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:20
Reakce na 999:

To mě zaujalo, v které zemi mají bezdomovci obří psy? Většinou je, nejen v Česku, vídám s nějakými střeďáky, a přijde mi to logické, velký pes je náročnější na žrádlo, místo i manipulaci.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:29

Jinak jsem se tu zamyslela a nejsem si jistá, že bych se dokázala zamilovat do někoho, kdo by neměl rád mýho psa/psy. Doufám, že to nezní nějak moc nemocně, ale tak nějak s imyslím, že nějaká silnější averze (nemyslím trochu toho brblání stran společného fungocání v jedné domácnosti) směrem k čoklovi by vznikající cit k dotyčnému nejspíš uhasila hned v zárodku. Asi jediný, kdy si to umím představit, že bych byla delší domu mimo domov a teda i psa a venku se seznámila a přijela teda domů už citově plně angažovaná k dotyčnýmu, tak pak jo, ale jinak by mě to asi odradilo.

Online 999
19486 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:38
Reakce na Zina:

Prý ve Španělsku... A asi ne jenom bezdomovci, i alternativci... Kluci s dredama a volným životním stylem....

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:40
Reakce na 999:

Tak to zní jako typ "bezdomovce", co by se mi líbil, teda na pohled, ne domů. Včetně toho velkýho psiska teda :-D.

Online 999
19486 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:44
Reakce na Zina:

Seznámili se v restauraci, byla to láska na prvni pohled... Jenže pak přišel ten moment, seznámení s dalším členem rodiny... A musel to být šok pro kluka, který v životě nežil se psem a teď měl sdílet domácnost s maxi psem Fíkem, který mu tu vůbec neulehčoval, dával mu najevo, že je tam navíc . Ale všichni to nakonec ustáli, žijí spolu nakonec spokojeně už pár let...

Online 999
19486 příspěvků moje polička 28. března 2017 19:45
Reakce na Zina:

Jo, taky mám pro tyhle týpky slabost .

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. března 2017 20:15
Reakce na palahniukowa:

no ja bych to uplne netvrdila. Bu se dnes rano netrefila do zachudku   no a kdyz zerou, tak obe drobi stylem, ze gejzir granuli strika do vsech stran  ale jinak dekuji i za ne, ze do nich nekdo vklada takovou duveru

Offline Kokoska
34179 příspěvků moje polička 28. března 2017 21:35

Mně je jedno, u koho z vás budu bydlet. Jen prosím klec hezky vystlat polštářkama a dekama, já se tam zamknu a budu mít svatej pokoj! Zatím mám občas pocit, že mi už klícku leští Chocholoušek.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. března 2017 22:15

Já jsem o kleci coby bezpečném místě uvažovala u Terka, nakonec mi přišla jako dost velké monstrum, co by mi zabíralo půl pracovny, tak jsem ji zavrhla. Ani nebyla třeba teda.

Co jsem si ale všimla, že Cid je klidnější, když ho teď v dočasném bydlení nechám v menší předsíni (samo s pelechem a spol), než když je s Terkem v obýváku. On to odloučení zvládá trochu hůř a možná ho ten menší operační prostor uklidňuje podobně, jako by to dělala ta klec.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. března 2017 22:16
Reakce na 999:

To je dobře, že byl happy end, s kočičkou navíc :-).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 28. března 2017 22:30
Reakce na Zina:

ano, ja si tiez hovorim, ze cim mensia miestnost, v ktorej su, ked su sami doma, tym lepsie - lebo este nedavno mali pre seba dve poschodia a to je velmi narocne ustrazit :-) takze teraz ich zavriem v spalni a je to. a hej, ta klietka je strasne monstrum.

najvtipnejsie je, ze niekedy najdem dnu v zatemnenej klietke Blacka a NA klietke Zunu, ale zatial sa mi to nepodarilo odfotit! 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 29. března 2017 07:58

Ponožka!!!

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 29. března 2017 08:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Aspon malej kousek Husy, kdyz uz teda zmizi do prace