Toť otázka. Buď je to micina bez PP, protože na co PP. PP je zbytečný, na výstavy chodit přece nebudeme. A tak taťka mohl být "běžný" micák odvedle. Sranda je, že v tomto případě se srst objevuje zhruba tak v jednom roce a někdy fakt dost
. A nebo genetický úkaz. To se teď stalo v chovné stanici mých kluků. Narodila se 3 koťata, 2 kluci jsou úplně normální a jedna holčička má takové jemné takřka persiánové kudrlinky. Ale na dálku to tedy vidět není. Jsem ji hladila a koukala na ní z pár cm a najednou mi došlo, ona má kudrlinky! Taky jsem koukala, že si ji chovka nechává, nabízí k prodeji pouze ty 2 kluky. Ale to se jim stalo za 8 let poprvé.
Chlpáči a iné
Ja by som sa Sphinxa chcela dotknúť. Predstavujem si ich kožu ultrajemnú a hebkú ![]()
A ještě dodám - bohužel a k smůle všech zrzavců, zrzavý Sphynx by byl světový unikát. Pouze bílá, krémová, černá, odstíny černé, mix černá/bílá/krémová barva.
Ještě jemnější, samet zkřížený s broskví.
on to teda nejspíš nebude sphynx, ale jiná orientální kočka, vypadá to nějak takhle:
A ať jenom nežvaním

vida, vzdálené přibuzenstvo.

jsou to teda taky dobrý zrůdičky ![]()
kamarád sphynxe má, v zimě mu dává oblečky a jednou za čas ho myje speciálním mýdlem
(jsem těma orientálníma zrzavýma kočkama trochu fascinovaná :-))

ještě třetí! ![]()

je tu :-)
oblíbená činnost

oblíbená činnost

Nojo, já taky. Původně jsem chtěla ty, ale pak jsem si šáhla na Sphynxe ![]()
ano, souhlasím. Jsou boží.
Před časem se mi dostalo ctu být jednomu sphynxovi představena. Na dotek je to opravdu fascinující, teplá svalnatá broskev. Vždycjy, když doma sbírám chomáče chlupů všech barev a délek, vzpomenu na něj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje