No tak to verim ze Terk nieje jediný kto by už chcel byť doma v klude, že? ![]()
A co postroj, osvedčil sa? U nás áno

No tak to verim ze Terk nieje jediný kto by už chcel byť doma v klude, že? ![]()
A co postroj, osvedčil sa? U nás áno

Niektorí ľudia sú na facku. V čakárni u vet. pani kričala na sestričku že nech jej dá psa lebo sa ponáhľa po deti do školy. Sestrička jej povedala, že pes ešte po zákroku spí a že jej psíka dať nemôže. Tak sa tam rozkrikovala, že čo to sú za maniere že jej nechcú dať psa. ![]()
![]()
Koukám, že Amy je spokojená :-). Postroj se osvědčil, Cid pořád ještě dost tahá, to by bylo jen na obojku docela blbý. Většinu času byl zalaněnej, buď že jsme respektovali patřičný cedule a ty byly docela často, nebo že jsem se bála, aby někam nesletěl, umí být dost nevypočitatelnej. Jednou nám přesto trochu zahučel, a to že sjel po takovým malým sněhovým úbočí. Muž teda tvrdí, že to bylo v pohodě, ale ve mně by se v tu chvíli krve nedořezal. Každopádně se postroj hodil, že ho za něj snáz vytáhnul. Párkrát jsme ho i vykoupali, pře jsme ho zapomněli ze Cida sundat.
Jinak se mi líbil přístup rakouských provozovatelů nejrůznějších služeb, pes skoro všude smí (samozřejmě krom jeskyní, muzeí a podobných míst, kam by ho snad rozumného člověka ani nenapadlo tahat), jen je třeba ho mít pochopitelně na vodítku a někde chtějí i náhubek. Třeba když jsme jeli lanovkou, tak Cid dostal k psí vstupence i balíček psích sušenek a pro lidi, kteří s sebou náhubek neměli, ho měli v prodeji u pokladny. To mi přišlo takový vstřícný. Přitom tam moc psů nebylo, Cid byl docela atrakce a dost asijských turistů si ho nadšeně fotilo a padaly i dotazy od dětí, co je to za zvíře :-).
Terk samozřejmě není jediný, kdo už je dost uharcovaný, ale je z nás nejvěší veterán tak má jediný právo si stěžovat :-).
Zas jeden povedenej přímej přenos ze štěněcího boxu - čtyři malý akity, celej den bych se na ně vydržela koukat, přestože teda většinou chrápou!! ![]()
asi už jste to psala, ale kolik mu je? Docela by mě zajímalo, jak dlouho budeme mít ještě všechno ohlodávané.
PS- Je nádherný!
No teď je mu 11 měsíců. Přijde mně, že to jsou takové fáze, kdy něco dělá a pak zase ne a nebo vymyslí něco jiného. Teď nic neničí, ale zase ani náhodou nepustí aport, který dřív vydal na povel. Cloumá s ním i puberta a zkouší....Taky je to tím, jak se mu věnuju, když jsem s ním dostatečně, unavím ho, tak je v pohodě. Ale když méně, vymýšlí kraviny a přítel s ním ty aktivity prostě nedělá. Zastávám názor, že každý takový nešvar je potřeba řešit, odnaučit, trestat a tak. Jinak z toho jsou zlozvyky, které se těžko odstrańují a obtěžují život jak nám, tak miláčkům... Třeba útěkářství, somrování u jídla, vyštěkávání, tahání na vodítku... Uplně pěním, když mi mámy pes stojí předníma nohama na stole a kouká do jídla. Nechci bejt hnusná, ale normálně bych ho sejmula, že by se zastavil na silnici.
To je medvěd! ![]()
rufíček
![]()
A jak řešíte to somrování u jídla? Já ho nechci trestat, ale vadí mi to. Přitom nikdy nic nedostal.
rufatko tam ma celou zoo, vidim. Je strasne sladky ![]()
A jak řešíte to somrování u jídla? Já ho nechci trestat, ale vadí mi to. Přitom nikdy nic nedostal.
No on Juráš nikdy moc dlouho nevydrží somrovat, takže ho nejdřív ignoruju, on kouká a pak odejde. Když mi to přijde dlouho, tak mu řeknu místo, popřípadě ho na místo klidně odvedu. Důsledně i vícekrát.
Někdy spí pod stolem nebo vedle mě, to mi nevadí, nesmí prostě koukat.
Ono to koukání přeroste rychle v knučení, následně štěkání.
Mám kamarádku, té pudl vyštěkává během každého jídla. A mámy pes jak nedostane, též štěká jak blázen.
Možná to vyzní blbě, ale já jsem pro rychle a věcně. Zařvat a facan. Juráš na to dobře reaguje. Třeba žrát jídlo kočkám se odnaučil hned a kolem misek chodí obloukem.
Když pak slyšíš prosby typu Betynko prosím Tě neštěkej.....
Ono taky záleží na jednotlivci i plemeni. Já mám takovýho těžkopadnýho vidláka se zdravým sebevědomím, ale jemnou duší, hehe...
Ale máma má neurotickou fenu, ze které si dělá pomalu malomocný dítě a nesmí vyskočit na gauč, má tam schůdky. Kamarádka totéž. No problém bývá prostě na horní části vodítka.....
No,jestli ji od toho stolu dává,kdyz zebra,tak pak jsou všechny rady zbytecny.jinak mame teda asi spis měkčí jedince,ale staci proste bez výjimek nedávat nic
No,jestli ji od toho stolu dává,kdyz zebra,tak pak jsou všechny rady zbytecny.jinak mame teda asi spis měkčí jedince,ale staci proste bez výjimek nedávat nic
No jasný, dává a od mala. Akorát se ten problém vystupňoval v obtěžování celý rodiny štěkáním.
Podle mě k tomu mají sklony spíš menší pejsci, co jsou doma. Z mého okolí to tak vidím.
Amy má úsměv od ucha k uchu. ![]()
Vždy ma dostane ten vyplazený jazyk. ![]()
Krásny medveď. Môžu sa vlatne medvede doma chovať? Čo na to ochranári? Bacha, aby na to neprišli.
To je tak krásne a chlpaté čudo. Uplný mojkáčik.
Elza sa snaží pozerať iba na mojho muža ked jeme. Ale stačí jej pohľad na mňa a už odchádza, ale s takým tým pubertáckym odfúknutím. Vzdychne, pozrie smutným pohľadom po mužovi a ide . Až je to smiešne. Proste moj chlap neodolá tak smutným očiam. Grrrr. ![]()
Mně přijde, že se to naučí rychle. A taky dobře rozlišujou. K nám chodí každý týden hrát kamarádi DnD, u čehož se i občerstvujeme, a je přesně vidět, kdo psy krmí a kdo je ignoruje. Kdo nedává, má klid, kdo dává, je pořád hypnitozovanej a oslintanej. Teď teda máme dobrý složení a všichni spoluhráči si dali říct, takže žádný žebrání se nekoná.
Co je zajímavý, že to krmení nijak neovlivňuje náklonnost, nejoblíbenější je kamarád, co jim nedal nikdy nic a celkově má z psů respekt, takže se s nimi ani nijak zvlášť nemuchluje.
Ak by nemala uši smeje sa dookola ![]()
Aj mňa, je vtipné ze ho ma vyplazeny smerom hore ![]()
koupelna session

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.