Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline zeka
7 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 21:58

Dnes sme zachránili dvoch psikov dúfam. Viezli sme so synom kolegu domov,na ceste v tme pobehovali úbohé šteniatko.cestou spať sme zbadali dve.syn zastavil a zavolal na mestskú políciu.otocil a zobral do kufra jedno po dlhšom hľadaní aj druhé šteniatko.dosli aj policajti , poradili iba toľko aby sme ich prehodili cez plot do útulku. Plot vysoký 2 metre. Syn vyliezol na bránicu, ja som mu podala psikov a spustil ich dole. Ostatne sa na ne vrhli a poriadne pooblizovali. Som hrdá na svojho syna, keby sme boli v aute iba dvaja s manželom, pravdepodobne by sme psikov pokutovali ale išli ďalej.  Edit. Samozrejme polutovali, nie pokutovali

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 23:01
Reakce na zeka:

Já si teda úplně nedokážu představit, že "zachráněná" štěňátka budu přehazovat přes plot útulku a ještě k tomu k psí smečce, u které nedokážu předvídat reakci. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 23:09
Reakce na Krehutka:

Tak tohle mám úplně stejně. Docela mě ta představa vyděsila.

To fakt nešlo vzít si je na tu noc domů a odvézt je tam třeba ráno??

Tohle mohlo skončit pro ta štěňata i dost nepěkně  

Offline zeka
7 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 08:51

Máte pravdu - ráno múdrejšie večera. Ono to bolo zvlášť ohradené, v niektorých častiach boli dospelé vlčiaky inde rotvajler a pod. V tejto časti hneď pri vstupe bolo asi 10 drobnejších psikov, vtedy sme to nevyhodnotili ako riziko. Ešte k tomu prehadzovaniu - asi som sa vyjadrila neobratne, psíky boli pred vypustením z rúk max.50cm nad zemou a teda nepredstavujte si ich ako nejaké drobnucke šteniatka, ale neviem aká to bola rasa. Ešte takto ráno má napadli aj iné rizika ...

Offline Potrefenáhusa
38526 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 09:38
Reakce na zeka:

já vám teda k tomu radši nic psát nebudu, aby vás to příště neodradilo a nenechali jste třeba štěňata na silnici rozjezdit autama, ale jako naházet je do útulku přes plot, no...

Online viktorka_od splavu
49102 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 09:40
Reakce na Potrefenáhusa:

policajti si nechteli pridelavat praci.. my takhle nechavali psa mestakum, protoze v utulku ho odmitli prevzit, ale bylo s tim holt papirovani

Offline Potrefenáhusa
38526 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 09:43

mám teda s měšťákama podobnej zážitek, kdy tvrdili, ať zavolám do útulku a útulek tvrdil, že nemá povinnost vyjet a psa přijmout, když jim nedaj avizo měšťáci a tak několikrát dokola, ale myslím, že měšťáci maj povinnost tohle řešit

49102 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 09:47
Reakce na Potrefenáhusa:

maji. ti "nasi" se nastesti nezdrahali ale my ho teda privedli primo na sluzebnu. zato v tom utulku me vytocili hodne, no jen se mi potvrdilo co jsem si o "podnikani" pani majitelky myslela z drivejska. je to teda uz davno, tehdy byl v brne siroko daleko jedinej

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:13

U nás to měšťáci docela řeší. Souseddy měly díru v plotě, takže jejich zlaťák chodil sám na procházky. Sama jsem jim ho tam jednou vedla a říkala jim, ať s tím něco dělají, ale k ničemu to moc nebylo. Pak na ně někdo z místních důchodců 2x zavolal měšťáky, ti ho odvezli, a za vyzvednutí musely zaplatit, tak už je díra zadělaná.

Já jsem teda moc nechápala, že to neřešily, on byl sice hodnej, ale jezdí tu normálně auta a sami jsme kvůli němu párkrát brzdili.

Offline Potrefenáhusa
38526 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:25
Reakce na Zina:

no já znám takhle lidi, co jim ten pes dvakrát utek (nechávali ho třeba navolno před obchodem, tak tam chvíli čekal a pak někam šel) a napotřetí už ho v tom útulku nechali...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:43

Mě zaujalo, že s manžou by se nepřehazovalo, zřejmě ras a doma kápo

49102 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:53
Reakce na Mutziputzi:

ze se chlap nerozplyva nad stenateckama beru spis jako prednost:-) ohledne prehazovani to snad uz vubec

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:53
Reakce na macko.pu:

Zeka jednala určitě v dobrém úmyslu, ale jestli jim udělala dobrou službu, těžko říct.
Tipuju, že sama psy nemá a moc o nich neví, protože jinak by ji napadlo, že dávat štěňata k neznámé smečce a nechat je tam osudu není nejlepší nápad. Já teda doufám, že to bylo nakonec ok, většina psů, i nesnášenlivých, bere hodně malá štěňata jinak, ale bylo by to chtělo řešit jinak, třeba jak tu padlo, vzít ja na noc k sobě.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 10:56

Tak rozplývání a neřešení situace, kdy štěňata lítaj po silnici, tam může bejt pár rozumnějších reakcí, pro mě je zajímavý, že s manželem by se neřešilo, asi má velký slovo

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 11:05
Reakce na macko.pu:

Jenže ono bohužel i jednáním s nejlepším úmyslem můžete nadělat slušnou paseku, tak si myslím, že je dobrý být na to upozorněn, i kdyby jen pro budoucí možný případ, ne? A nemám pocit, že tu Zeku někdo nějak znemožňuje, jen jsou tu prostě přispěvatelé, co si ty následky umějí představit.

Offline barbucha blogger
35452 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:39

Tak jsem výrazně ušetřila - Otík veškerý pomůcky k lepšímu naskakování do postele vyhodnotil jako značku s absolutním  zákazem vjezdu.

Nepokusil se ani přes proutěnej kufr, ani přes podnožku, ale ani vzít to jinou stranou!

Vidím, že budeme muset zapracovat nejen na fyzičce, ale i na rozumových schopnostech

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 12:42
Reakce na barbucha:

Asi to bude chtít nácvik, ideálně s kusem párku  :-D.