Dnes sme zachránili dvoch psikov dúfam. Viezli sme so synom kolegu domov,na ceste v tme pobehovali úbohé šteniatko.cestou spať sme zbadali dve.syn zastavil a zavolal na mestskú políciu.otocil a zobral do kufra jedno po dlhšom hľadaní aj druhé šteniatko.dosli aj policajti , poradili iba toľko aby sme ich prehodili cez plot do útulku. Plot vysoký 2 metre. Syn vyliezol na bránicu, ja som mu podala psikov a spustil ich dole. Ostatne sa na ne vrhli a poriadne pooblizovali. Som hrdá na svojho syna, keby sme boli v aute iba dvaja s manželom, pravdepodobne by sme psikov pokutovali ale išli ďalej. Edit. Samozrejme polutovali, nie pokutovali
Chlpáči a iné
Já si teda úplně nedokážu představit, že "zachráněná" štěňátka budu přehazovat přes plot útulku a ještě k tomu k psí smečce, u které nedokážu předvídat reakci. ![]()
Tak tohle mám úplně stejně. Docela mě ta představa vyděsila.
To fakt nešlo vzít si je na tu noc domů a odvézt je tam třeba ráno??
Tohle mohlo skončit pro ta štěňata i dost nepěkně
![]()
Máte pravdu - ráno múdrejšie večera. Ono to bolo zvlášť ohradené, v niektorých častiach boli dospelé vlčiaky inde rotvajler a pod. V tejto časti hneď pri vstupe bolo asi 10 drobnejších psikov, vtedy sme to nevyhodnotili ako riziko. Ešte k tomu prehadzovaniu - asi som sa vyjadrila neobratne, psíky boli pred vypustením z rúk max.50cm nad zemou a teda nepredstavujte si ich ako nejaké drobnucke šteniatka, ale neviem aká to bola rasa. Ešte takto ráno má napadli aj iné rizika ...
já vám teda k tomu radši nic psát nebudu, aby vás to příště neodradilo a nenechali jste třeba štěňata na silnici rozjezdit autama, ale jako naházet je do útulku přes plot, no...![]()
policajti si nechteli pridelavat praci.. my takhle nechavali psa mestakum, protoze v utulku ho odmitli prevzit, ale bylo s tim holt papirovani
mám teda s měšťákama podobnej zážitek, kdy tvrdili, ať zavolám do útulku a útulek tvrdil, že nemá povinnost vyjet a psa přijmout, když jim nedaj avizo měšťáci a tak několikrát dokola, ale myslím, že měšťáci maj povinnost tohle řešit
maji. ti "nasi" se nastesti nezdrahali ale my ho teda privedli primo na sluzebnu. zato v tom utulku me vytocili hodne, no jen se mi potvrdilo co jsem si o "podnikani" pani majitelky myslela z drivejska. je to teda uz davno, tehdy byl v brne siroko daleko jedinej
U nás to měšťáci docela řeší. Souseddy měly díru v plotě, takže jejich zlaťák chodil sám na procházky. Sama jsem jim ho tam jednou vedla a říkala jim, ať s tím něco dělají, ale k ničemu to moc nebylo. Pak na ně někdo z místních důchodců 2x zavolal měšťáky, ti ho odvezli, a za vyzvednutí musely zaplatit, tak už je díra zadělaná.
Já jsem teda moc nechápala, že to neřešily, on byl sice hodnej, ale jezdí tu normálně auta a sami jsme kvůli němu párkrát brzdili.
no já znám takhle lidi, co jim ten pes dvakrát utek (nechávali ho třeba navolno před obchodem, tak tam chvíli čekal a pak někam šel) a napotřetí už ho v tom útulku nechali...![]()
Mě zaujalo, že s manžou by se nepřehazovalo, zřejmě ras a doma kápo
ze se chlap nerozplyva nad stenateckama beru spis jako prednost:-) ohledne prehazovani to snad uz vubec![]()
Zeka jednala určitě v dobrém úmyslu, ale jestli jim udělala dobrou službu, těžko říct.
Tipuju, že sama psy nemá a moc o nich neví, protože jinak by ji napadlo, že dávat štěňata k neznámé smečce a nechat je tam osudu není nejlepší nápad. Já teda doufám, že to bylo nakonec ok, většina psů, i nesnášenlivých, bere hodně malá štěňata jinak, ale bylo by to chtělo řešit jinak, třeba jak tu padlo, vzít ja na noc k sobě.
Tak rozplývání a neřešení situace, kdy štěňata lítaj po silnici, tam může bejt pár rozumnějších reakcí, pro mě je zajímavý, že s manželem by se neřešilo, asi má velký slovo
Jenže ono bohužel i jednáním s nejlepším úmyslem můžete nadělat slušnou paseku, tak si myslím, že je dobrý být na to upozorněn, i kdyby jen pro budoucí možný případ, ne? A nemám pocit, že tu Zeku někdo nějak znemožňuje, jen jsou tu prostě přispěvatelé, co si ty následky umějí představit.
Tak jsem výrazně ušetřila - Otík veškerý pomůcky k lepšímu naskakování do postele vyhodnotil jako značku s absolutním zákazem vjezdu.
Nepokusil se ani přes proutěnej kufr, ani přes podnožku, ale ani vzít to jinou stranou!
Vidím, že budeme muset zapracovat nejen na fyzičce, ale i na rozumových schopnostech ![]()
Asi to bude chtít nácvik, ideálně s kusem párku :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje