To nie, prípravy niesu takmer žiadne. Kúpila som len jednu misku a obojok no a ešte to jedlo. Sveter mu urobím z rukávu na mi kine zatiaľ. Hraciek je doma dosť. A nové voditko bude pre Amy, z toho starého ma pália ruky a zaslúži si niečo krajšie teda.
Chlpáči a iné
Ved jo, sú to ale krásne starosti, že?
To Vás len znervózňoval,a by ste kúpili drahšiu verziu. Ja barfujem tak viac menej od oka, tak aby pes nepriberal, ale ani nebol hladný - bežné barf dávkovanie nám prestalo vyhovovať (ale s Rikim veľa beháme, chodíme na túry atď, bežne v týždni je to niekoľko 10+ km prechádzok).
Viem, že z Barf shopov mi nezožerie ryby, z nejakého dôvodu nechce ani králika a zajačinu, tak si frčíme na kuracích chrbtoch z Lidlu (tie má vždy ráno), a na večeru dostáva rôzne druhy mäsa (divinu, bravčové, hovädzinu, kuracinu).
2x týždenne dávam vnútornosti, minimálne 2x mesačne neprané držky a zeleninu pridávam od oka.
Ak dávam viac dní po sebe chudé mäso, polievam to olejem alebo dám psovi lyžičku kokosového alebo masla navrch mäsa.
Občas pre spestrenie dávam na raňajky alebo večeru kefír/biely jogurt alebo tvaroh s jogurtom.
Ovocie už nedávam, pes nemá rád sladké, občas ak ja jem marhule, jablko albo niečo kyslejšie, tak si pýta, vtedy mu za povel dám ovocie ako odmenu.
Psovi zatiaľ nič nechýba, srsť má krásnu, lesklú, žrať mu chutí, aj keď čím je starší, tým viac vyberá.
Potom odporúčam (aj keď kým je šteňa malé, zje čokoľvek) zeleninu strúhať najemno a miešať do mäsa, môj má tendencie väčšie kúsky vyhŕňať alebo vypľúvať (neplatí pre brokolicu, tú hryzie ako kosť :D )
Inak kým bol Riki šteniatko, kupovala som viac mleté mäso + mleté kuracie skelety, ale tvrdé kosti (hovädzie atď) som mu dávala normálne vcelku, len teda hrýzol pod dozorom.
A ja som zistila, že susedovic Nely kočka, chodí mojim mrchám na granule. Večer som juprichytila a poštvala Elzu nech ju veženie. A tá moja truba si ju ani nevšimla. Strážca! Pche!
Tak musíme jedlo mrchám davat do zimnej záhrady.
Když máš venkovní kočky, tak VŠECHNY z širokého okolí :-) jinak to prostě nejde, tak to kočičí panbuch zařídil :-)
Ahha, tak prikupim. ![]()
Neboj, ony se ty vaše dojedí zas někde jinde.![]()
Moje malinké sedeli na lavici na terase, kým sa veľká Nely krmila . Také vyzerali bezradné. ![]()
Vcera v noci jsme si ji privezli. Inkoust se zatim oskliba, ale poctive spal se mnou na zemi ve spacaku (Zizi spala v ohradce a kdyz nas nikoho nevidela, plakala. Docela dost se ji libi venku, uz s nami obesla od zadniho vchodu az ke prednimu, zato evidentne neni stastna z noseni, zatim. Basti docela spokojene, tak snad to tak bude i pokracovat a Inkoust se brzo odrazi.
ono to zni hezky krmit kocky z celeho sireho okoli.. ale taky tam pak budes mit od vsech nas... a jasne, jeste ti budou sikanovat ty tvy krasavecky:-/
No to tak ešte. Elza sa musí viac snažiť, ked to nevybaví cez deň, nechám ju vonku za trest. Páni, to by bolo.
Ale nie, krmenie sa presunulo do zimnej záhrady, kde im ráno otvorím a onizjedia čo maju. Potom sú vonku, u otca, alebo ked som doma, tak na kolenách. Večer papať do zimnej a šup von. Teoria je jasná..............
To je teda nějaká kočičí sociopatka! Koťátka mají u misek přece vždycky přednost!![]()
On se Inkoust odrazí. U nás byl Terk ze Cida hned nadšenej a museli jsme před ním pidi Cida hlídat, jak byl z něj paf. Akorát že on si myslel, že je to návštěva, asi třetí den mu ale došlo, ež to není návštěva, co odjede a je ji třeba vytěžit, ale vetřelec, co zůstane. Celej ten den tu chodil jak zařezanej, úplně bez nálady, ale vydrželo mu to jen den. Teď si neumím představit, že by ho neměl, a taky si nejsem jistá, jestli bysme bez Cida Terka ještě měli. A to jsou to kluci, Inkoust tam bude mít holku :-).
jo málem bych zapomněla už jsem ti to chtěla napsat dřív - víš že kočka může zabřeznout už od tří měsíců?
paktofonika Kvalitní štěněcí a nekuřecí granule má třeba Barking Heads, N&D, Marp.. ![]()
Ty mi dávaš.
Dnes ti ide karta teda. Tak už to nebudú sny o duchoch ale o tehotnej mačke. Pomooooooc.
Toto malinké??????

nj. chudatko.;-)
Toto malinké??????

dokud nebudou bezpecne domaci![]()
Jo, takhle malinké! Fuska frčela k veterináři jen co jsem ji potkala jak mrouská a už bylo skoro pozdě.
Kdyz jshm si byla umyt vlasy, tak jsem je nacapala pri hre, takze to bude urcite v pohode :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje