Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline janička24
267 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 10:42
Reakce na RoSa:

v pondělí 27. listopadu

taky netušim, kde k tomu přišel... možná to běhání po schodech?

Kýla se u takhle velkého psa jen ze schodů neudělá, ledaže by je bral po pěti. Ale bývá to z výskoku hodně do výšky, kdy už stojí předníma nahoře a zadní dotahuje s námahou nahoru. Dost to mívají i kočky. Výskoky na zídku, do vysokého kufru auta a tak. 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 10:53
Reakce na janička24:

aha, díky!

tak teď přesně vím, kdy se mu to stalo - výskok do auta: parkovala jsem v kopci na šikmo a bylo to pro něj hodně vysoko, zadníma nohama mi tehdy roztrhnul to gumové těsnění... asi mu budu muset na stáří pořídit nižší auto

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 11:02
Reakce na RoSa:

Dělá se i taková lávka. Ale náš rodinný ridgeback pak od určitého věku vylézal na sedačku a do auta hrozně pomalu a důstojně - z toho snad kýla hrozit nebude.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 11:28
Reakce na Zina:

Můj předchozí ridgeback Sára s nastupováním taky neměla až do svých 12 let problémy - jen jsem jí pak ke konci právě do tohodle vyššího auta trochu pomáhala nadzvednutím pozadí.

Ale tu "kýlovou" scénu mám úplně před očima: parkovala jsem po vrstevnici, v kopci se sklonem min 30°, a nechala jsem ho nastoupit zespoda. Navíc má teď na zadní sedačce ještě matraci z dětské postýlky, to taky přidává na vejšce... blbá, no...

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 11:39

To mi připomíná našeho boxera, ten jezdil v kufru kombíku, když se mu řeklo nastup, tak naskakoval, ale od určitýho věku tam dal přední nohy a pak čekal, až ho vezmu za zadek a umístím mu ho tam  no a co se týče prdění..prděl hlasitě a rád a čas od času se mu stalo, že se uprd fakt hodně a pak vždycky děsně překvapeně otočil čumák ke svýmu zadku, jako ‘tyyyjo, co to bylo, můj zadek mluví?’ 

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 11:41
Reakce na Ounz:

no a kamarádky buldoček ještě vrhal ty znechucený pohledy po lidech, jako fakt ve stylu "No fuj, vy ste prasata!" a znechuceně odcházel.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 11:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Haha no ten náš moušl byl takovej bezelstnej, ten prdění netajil a hlásil se ktomu

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 12:21
Reakce na janička24:

úžasná parta

jinx 

dnes šel nejmladší z naší party na kastraci, tak snad vše dobře dopadne

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 13:42
Reakce na RoSa:

Nám takhle na začátku nastupoval do auta Terk, kvůli svýmu hendikepu, pak naštěstí nasvalil natolik, aby dokázal vyskočit do auta i do postele.

A když píšte, že jste měla fenu a teď máte psa, vidíte nějaké rozdíly v povaze? Ridgebacků jsme měla v okolí docela dost a většinou s fenama to bylo o dost snazší, tak by mě zajímalo, jestli máte taky tuhle zkušenost.

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 14:02
Reakce na Zina:

A múžem sa vyjadriť ja k povahe RR?

Ja mám fenku a sestra psa. Moja je podla sestry milučká, nežná a ked videla ako v záhradke obišla kvety, tak ju skoro porazilo.

Jej pes je väčší, stále si mrmle popod nos, ked niečo nesmie, je treba trošku prísnejšie vedenie. Poslúcha uplne v pohode, ale celý trávnik je zničený kopaním jám, zlikvidoval živý plot(ocikávanie) a čo zasadí v jeho dosahu, to Eddie vykope. Hádam sa to časom zlomí. Jo a ešte Elza ti pozerá do očí (nos na nos a neoblizne! Eddie ta oblíže, len čo sa skloníš. Ale zlatý je a veľmi spoločenský a poslušný. 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 14:49
Reakce na Zina:

Tak Ronny je osvalenej dobře, jen zrovna konkrétně tenhle nástup do auta byl do kopce, z místa a bez rozběhu - moje chyba

K povaze RR: no, je to kus od kusu, asi jako u lidí...

Sára byla samorost, individualistka, netykavka - taková "odtažitá dáma"

Ronny je kamarádskej parťák, citlivka, hodně kontaktní (ke komukoliv), prostě takovej veselej chasník

Obě povahy jsou fajn, i když každej úplně jinej

(jo a tykej mi prosím)

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:06

Rufíček byl v sobotu na vejletě

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 15:21
Reakce na Janulik03:

No jasně, já vždycky zapomenu, že máte v rodině i kluka RR! :-) Elza mi vzhledem i tím, jak ji popisujete, připomíná jednu fenku ridgebacka ze sídliště, ta byla taky úplně zlatá. Navíc byla milá i na všechny ostatní psy a feny, u psů mi přijde, že jsou v tomhle ohledu víc prudiví.

RoSa Díky za odpověď, s tykáním se pokusím :-). S tím nasvalením jsem to nijak nemyslela na Ronyho, na RR je, nejen co se týká svalů, fakt radost pohledět, to byla jen taková nesouvisející vzpomínka. Náš rodinnej chasník byl taky hodně kamarádskej a dost kontaktkní, byl teda hodně navázanej na mamku, ale když byl doma, tak byl zlatej. Akorát s těma psama to bylo horší (domlouvala se s ostatníma ve vsi, kdy kdo kam půjde venčit, aby se nepotkali) a taky si s ním dost užili s lovením.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 19:12

Ach. s tím prděním.. Nikdo nemůže prdět víc, než prděla Darmilka. Topíme dole jako diví, krbovky sálají - a manžel všude otevřená okna a dělá průvan.. Několikrát za večer.  Ve finále se zabalil do deky a trávil večer při otevřeném okně. I v -10°C. A takhle vždy několik dní v týdnu. Zlaté léto.. 

Nejvíc prděla po konzervách.

A ještě jeden asistent..

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 20:24

Mamka má buldočka a to je prostě naprosto neuvěřitelný!  V minulosti měla tři buldočky a všichni tak strašně prděli,  že si člověk říkal, že ten pejsek asi hnije někde zevnitř :-D

Můj medvěd na tohle netrpí, protože při té jeho velikosti..... To bych tu asi už nebyla. 

Dneska probíhal bojkot veškeré mé práce venku. Jak vidí, že mám tuhle bundu, je mu jasný, že se jde ven. A čekat teda nebude..... 

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 20:28

Jurášek je krasavec fotogenický

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 20:47
Reakce na janička24:

Spojení jména Jurášek a téhle hory chlupů je fakt kouzelný 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 20:48
Reakce na janička24:

ta češulka! je teda fakt rozkošnej!

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 21:10
Reakce na moninika:

Spojení jména Jurášek a téhle hory chlupů je fakt kouzelný 

To jméno jsem si vybrala sama, byl to vrh J. Nechtěla jsem nic jako Jack a Jim. To mi přijde pro menší pejsky. Taky nic, co bych mohla zapomenout, jako Jettero, Jepetto....Jouda a Jacek by taky nebylo košér. Takže je to Jurašek 

Jurašek má zajímavý tzv. jouda posed, též posed "na debílka"

Nikdy jsem nevidela sedět psa se zadními takhle dopředu :-D

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 13. listopadu 2017 21:24
Reakce na janička24:

Ten tvůj pes je boží :-).