Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 16:43
Reakce na nellielovett:

To místo z první fotky mám hodně ráda. V každé roční době.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 16:52
Reakce na domenica:

Tak zimní se mi líbí moc. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 17:27

Tak poslední čtyři zimní fotky mají naprosto dokonalou atmosféru. A i ty kytky jsou krásné, hlavně ten narcis.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:15
Reakce na Bledule:

Já jsem si říkala, že je mi to povědomé. 

Ta orchidej je krásná Nevím jak v ČR, ale tady je poslední dny tak hnusně (zima, pod mrakem, v horším případě leje, děsný vítr), asi sjem ten příchod jara zakřikla.... Taks e těším alespoň kytičkama na fotkách

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:16
Reakce na Catherinne:

Ranní 

Dobře detailní portrét - a krásně ostrý každý chloupek

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:17
Reakce na dzizisketa:

Vzorky z gryfů ze sokolovny v Českém Brodě - vypadá to na něco pěkného!

Tyhle fotky z mikroskopu mě baví

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:20
Reakce na Solathis:

Pro vase pobaveni, damy. Upravuju druhou fotku te "mile" modelky.

Spodni varianta, jak ji vidim v pocitaci ja, horni, jak vypada na manzelovym pocitaci. Udelala jsem teda jeste jednu variantu a snad to bude ok, i kdyz me Any (moje fotografka) upozornovala, ze mam furt flicek u podpazi

To teda krásně dokumentuje, jak odlišné můžou být barevné anstavení monitorů a proč se hodí kalibrovat ..... Mě třeba překvapilo, že se dá ve foťáku nastavit, do jakého barevného prostoru se fotí a že obvykle je automaticky nastaven ne klasický RGB ale sRGB, který je nějak standartizovaný. Při prohlížení na monitoru to nevadí, ale pro tisk je lepší ten rgb, pokud to chce mít člověk vytisknuté tak jak to vidí....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:22
Reakce na nellielovett:

Ty černobílé fotky jsou krásně retro To ty fotky nějak základně vyvoláš a pak naskenuješ do pc a následně upravuješ anebo jak to funguje? Já nějak netuším, jak to dneska s tím focením na film funguje

Nejvíc se mi líbí racci, první a poslední Jinak mě tuhle překvapilo, že ten světelný starý objectiv z prakticy je taky od Carla Zeisse, teda od jeho východoněmecké pobočky v Jeně. Nedávno jsem na streamu viděla příběh značky Carl Zeiss, tak tam mluvili i o tom, jak se po druhé světové válce rozštěpila na Zeisse na Západě a Zeiss Jena na východě, po sjednocení je to zase jen Carl Zeiss. Ona teda v Jeně byla firma od začátku a po válce si Amíci odvezli nějaké odborníky na západ a nově existovala značka Carl zeiss pro západní svět a Carl Zeiss Jena pro východ....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:34
Reakce na domenica:

Ta zimní je nádherná letní taky, ale zimní má super atmosféru (navíc sníh se v Praze jen tak nevidí )

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 21:35
Reakce na A666:

Taky je vhodne mit stejne nastaveni jako ve fotaku i v programu, ktery pouzivate na upravu, to taky docela dela svoje :) Kalibrace dulezita je, ale spatne se dela na noteboocich a oboji je ntb. Ale vzhledem k tomu, ze me ten maly pomalu opousti a na manzelove delat nemuzu, takze mi musi konecne zapojis stolak, na kterym ale strasne delat nechci. Ale ten monitor bych si pak zkalibrovat nechala, no. 

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 21:43

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 16:50
Reakce na A666:

Děkuji. Nechám vyvolat negativy, ty naskenuji do pc a vybrané upravím ve photoshopu. Fotku si často měřím light metrem, ale ne vždy se zadaří, tak pak je potřeba vyvážit černou a bílou, jinak se snažím nezasahovat do fotek. A také při skenování negativů se lehce naskenuje nějaké smítko, prach a tak je fajn, že to pak jde lehce odstranit.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 21:16

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 01:57
Reakce na Solathis:

Kársná fotka, jak bližší pohled na zarostlý zámek Šípkové Růženky z některé předešlé

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 08:16
Reakce na Solathis:

To je ta naondulovaná vrba? Hezký pohled.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 09:35
Reakce na Bledule:

Je :) mame jich tu vysazenych docela dost :) vlastne je ta fotka vyhuru nohama, co se tvari jako obloha, je ve skutecnosti hladina rybnika :)

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 10:56

Rychlovka ráno cestou do práce - kvetou!

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 11:06
Reakce na dzizisketa:

Tiež mám jeden úlovok...

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 14:30
Reakce na dzizisketa:

No to je nádhera! Z které je to zahrady? Že by Valdštejnská?

Wanda von Dunajew Taky krása!

A já pořád nemám čas na pořádnou procházku po Praze, navíc už všude zase nabíhají davy turistů...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. dubna 2017 16:12
Reakce na dzizisketa:

Moc hezká momentka.