Jedny instacove magnolie z dendrologicke v Pruhonicich

Jedny instacove magnolie z dendrologicke v Pruhonicich

Ta první je skvělá. Akorát bych možná ořízla ten pruh béžového domu vlevo
.
Moc hezká pražská zákoutí. Já bych u první fotky ten kus domu asi taky nechala jak je, páč právě, že je to to město. ![]()
Druhá fotka mi připomněla několikaleté období, kdy jsem bydlela přimo naproti vchodu do Palladia (když v té budově Palladium vestavěné ještě nebylo).
Jasně, že je to město. Ta fotka je krásná tak, jak je. To já jen, že jsem ten pruh zkusmo ořízla v počítači a přišlo mi, že se tím kromě těch magnólií zvýraznil den detail plotu s tím béžovým uprostřed a vyzněla najednou zase trochu jinak - pořád městsky.
Samozřejmě je to jinak úplně nepodstatný detail
.
Taková místa jako v Praze, uličky a zakoutí, taková snad nejsou nikde. A jaro se svou svěží zelení, rozkvetlé stromy a keře jí dávají ještě větší kouzlo. Moje nejoblíbenější roční období.
Já fotografie neupravuji vůbec, všechny mám v té podobě, ve které vznikly. Něco se mi líbí, tak vytáhnu svůj "přístroj"
a vyfotím. Několikrát, z různého místa a jak to vyjde, vidím většinou až v počítači. Do fotografování bych ráda pronikla více a jinak, ale mám trochu pocit, že by mě ta touha po dokonalé fotografii trochu svazovala, nevím.
Magnólie vznikly spontánně před lekcí jógy, kdy už jsme leželi na podložce a měli se oddávat meditačním cvičením. Ono mi to nikdy moc nejde
a tak jsem se otočila a za oknem uviděla tu rozkvetlou nádheru a jen mi problesklo hlavou, že až skončíme, bude tma. Vzala jsem mobil, vyběhla bosa ven a udělala několik fotografií. Magnólie tam byly celkem tři, tak jsem se trochu proběhla. Teprve pak jsem se vyklidnila a mohla cvičit
.

Je mi to jasné
. Však to taky nebyla vůbec žádná kritika, ale jenom pouhý nápad, jak zaměřit víc pozornost na ten kousek plotu, který se mi uprostřed těch magnólií moc líbí.
To tady ta druhá fotka s magnóliemi v detailu je dokonalá. S tou bych nedělala vůbec nic. Dokonce se ti tam vlezli i motýlci v okně
.
Však já to tak beru
, jen vysvětluji, jak to s tím fotografováním mám já. Je to něco, co mám vážně hodně ráda a dělám to často, ale spíše pro to zachycení okamžiku, nějakého obrazu a hlavně pro radost.
Jinak máš vážně postřeh, těch motýlů jsem si ani nevšimla
.
Rybník Labeška v průhonické oboře
Viděli jste čemeřice pod hrází?
Jarný podvečer v ovocnom sade... pár momentiek z mobilu

Já bohužel na zajímavé neparfémové kompozice v poslední době nemám štěstí. Magnólie u nás sice taky kvetou, bohužel vůbec ne na hezkém pozadí, nicméně dnes jsem objevila "za barákem" mladé stromky taky kvetou. Jsou to sice jenom momentky mobilem, navíc světlo bylo dost k ničemu, takže kvalita nic moc, ale tak snad to nebude vadit, když to sem mezi tu vší květenu vložím.

Ta poslední má nádherné světlo
A teda zírám, co máte za mobily, že fotí tak pěkně
(platí pro všechny cos em fotky z mobilu dávaly) - moje jsou obvykle nepublikovatelné ![]()
Taky něco vložím, fotky z víkendu, který byl teda co se týče počasí vyloženě aprílový :) Nejdřív dvě barevné z parku - miluju jak se na jaře všechno zelená a nakvétá
Mimochodem ty červené skvrny na hladině na druhé fotce jsou jasně červené rybičky co v rybníčku plavaly ![]()

A dvě černobílé......

Rybník Labeška v průhonické oboře
Ty mraky jsou úchvatné
plus ten odraz slunečních paprsků na vodě.....
Rybníček je super ![]()
Inak čo sa týka mobilov, tak ja mám Samsung Galaxy J5, ktorý stál pár šupov, ale sama som prekvapená, že fotí celkom dobre. Jasne, do nejakých experimentov sa s ním púšťať nedá, ale momentky cvakne obstojné.
Můstek s vrbou je krásnej ![]()
Samsungy mely vzdycky dobre fotaky, miluju je uz drahne let. V podstate je to to jedine, co mi kazi radost z ty moji ciny (mam Xiaomi) - ma mizerny fotak, fakt vyfoti tuzku. A zrcadlo sebou vsude tahat nechci a ani nemuzu.
Můstek s vrbou a druhá černobílá jsou nádherné.
mam to tak isto, krasu odfotit, nic nespracovavat, proste zachytit pekny svet taky ako je. v poslednej dobe sa mi ale nedari fotit, mavam take odobia, tak len cakam, kedy to prejde. takze len jedna z vikendu, bolo pekne a slnecno, to sa casto nevidi
ta druha s mostom a odrazom na hladine je krasna. posobi ako pinterestove fotky z japonskych parkov
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.