Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 23:30

barbucha domenica Chloe 

Děkuji moc, mě ten most pro změnu přišel jak z Monetových obrazů Fotka je opravdu jen velmi mírně doladěná (eliminace přepalů a hlavně ořez, původně byla na šířku)....... Jinak Japonsko to teda není, to je bohužel daleko

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 23:40
Reakce na Chloe:

cinkja 

Já k tomu měla ještě před půl rokem podobný přístup, ale pak jsem zjistila, že i upravovat se dá s citem a že se tím dá fotka jen lehce pošťouchnout...... Případně je to cesta jak zachránit totálně (anebo jen lehce) nepovedenou fotku. třeba ta druhá černobílá na předchozí straně byla původně barevná a slušně pdoexponovaná )ve snaze vyhnout se přepalům), když sjem se to snažila napravit v barevné variantě, tak barvy lezly divné, ale v ČB variantě se podpaly daly vyeliminovat a je z toho docela povedená fotka

Já se naučila fotit najednou do RAW i JPG.  Snažím se fotky fotit tak, aby nebylo třeba úprav (už jsem si navykla i mít histogram na displeji, mnohem víc fotím na komplet manuální režim, kde si komplet řídím expozici) - pak mi stačí JPG. Ale když se náhodou něco nepovede/dá se to ještě mírně doladit, tak se RAW hodí Akorát pak holt nacpu na svou 32 GB kartu stejné množství fotek jako táta fotící jen do JPG na 4 GB a brzy budu potřebovat externí HDD jen na fotky

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 23:41
Reakce na Solathis:

Svět je malý, právě jsem zjistila, že od vidění znám Tvého bratra (toho, co jsi mu fotila tak narychlo svatbu) i jeho ženu (tu i trochu blíž) Měli svoji svatbu taky nějak spešl laděnou? Já se s nimi potkala na kamarádově pirátské

BTW dostala sjem se přes to na Tvé FB stránky s fotkama a fakt pěkné

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 23:52
Reakce na Chloe:

Nádherné, čisté... pěkný svět. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 00:23
Reakce na A666:

Koukam, ze jsou proflakli :-D Nijak zvlastne ladenou ji nemeli, jen byla fajn uvolnena, hral se volejbal a prevlikali se pak do kiltu do dostali od nekoho svatebnim darem :) A u ty prstynkovy fotky mi bracha asistoval, uvolili se mi je pujcit asi na tri minuty (pak teda delal pokusy a bylo z toho asi pet :-D ), vubec je nechteli sundat z ruky :) A nutila jsrm ho chudala prekonavat strach z vysek kvuli tem siluetam :-D Tri metry od kraje byl! (Ze ja se valela v prachu a bordelu na hrane kopce bylo vedlejsi  )

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 01:03
Reakce na Solathis:

Koukam, ze jsou proflakli :-D Nijak zvlastne ladenou ji nemeli, jen byla fajn uvolnena, hral se volejbal a prevlikali se pak do kiltu do dostali od nekoho svatebnim darem :) A u ty prstynkovy fotky mi bracha asistoval, uvolili se mi je pujcit asi na tri minuty (pak teda delal pokusy a bylo z toho asi pet :-D ), vubec je nechteli sundat z ruky :) A nutila jsrm ho chudala prekonavat strach z vysek kvuli tem siluetam :-D Tri metry od kraje byl! (Ze ja se valela v prachu a bordelu na hrane kopce bylo vedlejsi  )

Holt to zrovna vyšlo tak, že máme společného přítele (teda vlastně dva ). Jeho sjem viděla fakt jen ejdnou, ale jeho ženu několikrát, i když dřív (tak 7 let to bude? ) a pak taky na svatbě kámoše že byla svatba uvolněná věřím a ty siluety jsou nádherné Jo a vtipný je,ž e se vdaná jmenuju jak jeho manželka za svobodna i dkyž teda příbuzné nejsme

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:28

Pohled na Berounku z Týřova, foto z pátku, jen mobilem.

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:30

Výhled z vrchu Nedvězí :-), moje oblíbené místo.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:34
Reakce na Vilemina:

jsme se málem potkali, my taky v pátek zvažovali Týřov, Krašov a spol, ale nakonec jsme skončili na druhý straně na Blaníku.

Nedvězí je boží!

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:45
Reakce na Potrefenáhusa:

My tu oblast kolem Berounky moc neznáme, tak jsme byli nadšení (včetně psa), že nás kamarádi protáhli. A projeli jsme se i přívozem od pamětní síně Oty Pavla, zakončili výlet obědem U rozvědčíka. Rozhodně tam ještě vyrazíme, moc se nám tam líbilo.

Nedvězí je srdcovka, 360°výhled na pulku Čech, když je vyfoukáno, tak to nemá chybu. Njlepší je období babího léta, když se začíná všechno vybarvovat, ale jaro taky stojí za to. A máme to vlastně kousek .-)

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:54
Reakce na Vilemina:

tahle odlehlá část Berounky a vůbec celý Křivoklátsko je nádherný!

A ty horní kokořínský vesnice jsou taky krásný.

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 11:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Ano :-) a vůbec celý Kokořínsko plus teď navrch Máchův kraj je nádherný.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 11:21
Reakce na Vilemina:

a to Středohoří za tím taky! 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 12:00
Reakce na Vilemina:

Kokořínsko je moje srdeční záležitost o té doby, co na jeho okraji máme chalupu. Nedvězí je nádherný, mimo jiné na úpatí vrchu má chalupu Pilarová. A díky Potrefená husa jsme si loni udělali výlet do Drábských světniček a moc se nám tam líbilo.

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 13:01
Reakce na crazydaisy:

Tak pohled na vstupní bránu do Kokořínska :-)

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 13:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Když jedu z Prahy po D8, tak  pohled na Středohoří od Odolky mi připomíná Mordor, obzvlášť pokud je nějaký efektní západ slunce. Foto nemám :-)

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 13:10
Reakce na Vilemina:

jo, sopky jsou fakt nejlepší!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 14:01
Reakce na Vilemina:

Výhled z vrchu Nedvězí :-), moje oblíbené místo.

nějak teď nemám čas, ale všechny vás sleduji ostřížím zrakem a máte moc pěkné fotky :-)

Nedvězí je nádherně dramatické

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 14:20
Reakce na Vilemina:

Pokud dobre vidim (na mobilu) Mseno, to je kousek od nas. Krasna fotka. Letecka nebo dronem?

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 14:24
Reakce na crazydaisy:

Ano, Mšeno :-). Letecká, foceno mnou, občas létáme z Roudnice s kamarádem.