aha, no sakra.. já ho vidím samozřejmě na telefonu normálně:-(
Fotím, fotíš, fotíme
Halóóó, fotí tady někdo??? ![]()
Dnešní téma bylo :na vodě
Já jsem teď měla děsný frmol (takže jsem ani nezvládala na Parfumanii pořádně chodit, ale všechny fotky jsou fakt krásné, zejména ty Tvoje z Arboreta), ale konečně je dizartce odevzdaná a tak sjem to oslavila víkendovým fotokurzem v Českosaském Švýcarsku, postupně přidám fotky ![]()
Ty Tvoje fotky na vodě jsou luxus a tato je naprosto úžasná
To je tím makro objektivem?
Tak nějaké ty fotky
Měla jsem na kurzu (byl od Olympusu) půjčenou Olympus OM-D E-M1 s profi objektivy a bylo to fakt super, hodně jsem se namlsala - udržet 5s z ruky se mi s tím mým asi jen tak nepovede
A to nemluvím o skvělé funkci Hi-Res, která fotí fotky do vysokého rozlišení a mimojiné krásně maže vodu... Ne, vážně tu nedělám reklamu, jen jsem vážně nadšená ![]()
Takže zatím nějaké fotky z prvního dne, focení vody v údolí Kamenice na delší časy.
P.S. Samozřejmě je to zmenšeno kvůli webu.....

Tak to se těším... a na co byl kurz zaměřený?
Děkuji a ano, je to tím makrem. Ten objektiv je naprosto dokonalý. Ale nejen na makro... Vyfotila jsem tím i tohoto fešáka

skvělá!
Tak nějaké ty fotky
Měla jsem na kurzu (byl od Olympusu) půjčenou Olympus OM-D E-M1 s profi objektivy a bylo to fakt super, hodně jsem se namlsala - udržet 5s z ruky se mi s tím mým asi jen tak nepovede
A to nemluvím o skvělé funkci Hi-Res, která fotí fotky do vysokého rozlišení a mimojiné krásně maže vodu... Ne, vážně tu nedělám reklamu, jen jsem vážně nadšená ![]()
Takže zatím nějaké fotky z prvního dne, focení vody v údolí Kamenice na delší časy.
P.S. Samozřejmě je to zmenšeno kvůli webu.....

Přiznávám, že tady mi ta mázlá voda trochu vadí (na té druhé fotce ne).
Tak to se těším... a na co byl kurz zaměřený?
Děkuji a ano, je to tím makrem. Ten objektiv je naprosto dokonalý. Ale nejen na makro... Vyfotila jsem tím i tohoto fešáka
Na krajinářskou fotografii - prvníd en byla voda, druhý den výlet na Pravčickou bránu :) Zatím nemám fotky nijak upravené, ale fakt to stálo za to ![]()
Jinak už jsem taky slyšela, že leckterý makro objektiv je super i na portréty
Krásný fešák ![]()
skvělá!
Díky, asi moje nejpovedenější
A přitom cvaklá až skoro nakonec (proto je tak domodra, bylo už po západu, ale mě se ta barva líbí
). Jinak u toho Tvého listu se mi hrozně líbí detaily jeho okrajů na vodě, to je fakt nádherné.
To tak bývá, poslední fotka narychlo a je třeba nejlepší :-)
No , já se těším, až dnes stáhnu fotky do PC v plném rozlišení, docela mě láká ten list nechat udělat ve velkém formátu na zeď, ale uvidím ,jaký bude šum, přece jen úplně jasno nebylo, tak jsem musela trochu zvýšit ISO
To tak bývá, poslední fotka narychlo a je třeba nejlepší :-)
No , já se těším, až dnes stáhnu fotky do PC v plném rozlišení, docela mě láká ten list nechat udělat ve velkém formátu na zeď, ale uvidím ,jaký bude šum, přece jen úplně jasno nebylo, tak jsem musela trochu zvýšit ISO
Mě taky láká si tu co se Ti líbila nechat vytisknout
ISO bylo 200, tohle bylo zrovna ze stativu ![]()
Přiznávám, že tady mi ta mázlá voda trochu vadí (na té druhé fotce ne).
Rozumím, ono je to hodně i o osobním vkusu. Mám tu fotku i v jiné verzi, kde není ta klidnější voda nad tím, Mě se třeba ten kontrast líbí ale je to hodně individuální (což bylo vidět i na kurzu). tady je ten jiný záběr:
Tady ještě úplně první fotka mírně upravená

A tímhle pro dnešek končím ať to tu nezahltím ![]()

A teď ještě k pár fotkám, co se tu urodily když jsme tu nebyla ![]()
Kokoska Ten les je vážně nádherný (ze strany 170), ty podzimní barvy a světlo
, krásná kompozice.
KoraKora údolí se žlutě zabarvenými stromy (strana 171) se mi taky moc líbí ![]()
Wanda von Dunajew Tvé černobílé fotky prostě zbožňuju ![]()
Víc stránek už asi nedokážu obsáhnout, bylo by to nadlouho. každopádně fotky z Norska a Aljašky naprosto super, ta příroda mě dostává ![]()
A tímhle pro dnešek končím ať to tu nezahltím ![]()

I pro ostatní...jednou jsem slyšela, že by se voda správně měla fotit, když teče proti vám...ne od vás.
Má to mít nějakou souvislost s "energií", že ji voda přináší a ne odnáší.. A když se na tuto fotku kouknu, je pravda, že pocitově mně je daleko míň příjemná, než ty nad ní, kde voda teče k fotografovi.
To jen tak poznámka na okraj :-)
teď jsem zjistila, že jsem také zapomněla pochválit ty černobílé fotky, ale hlavně!!!! mně se strašně líbíla ta červená sedačka z tramvaje..nebo co to bylo. Ta byla super!
S vodou súhlasím, s tou energiou ma to nikdy nenapadlo, ale naozaj na mňa pôsobí lepšie fotka, kde voda tečie proti. A inštinktívne to tak uplatňujem.
Inak za pochvaly ďakujem, ešte niečo prihodím ![]()
I pro ostatní...jednou jsem slyšela, že by se voda správně měla fotit, když teče proti vám...ne od vás.
Má to mít nějakou souvislost s "energií", že ji voda přináší a ne odnáší.. A když se na tuto fotku kouknu, je pravda, že pocitově mně je daleko míň příjemná, než ty nad ní, kde voda teče k fotografovi.
To jen tak poznámka na okraj :-)
Jo, věřím tomu. Je fakt, že z téhle fotky mám pocit, že mě ta voda strhává s sebou
Každopádně tohle místo se bohužel jinak fotit nedá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje