Hrůza a děs :-)

14. zaří 2014 21:50
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:48
Reakce na tina:

možná je to myšleno, když si chcete zajet na octoberfest (nebo jiný podobný fest). myslím, že takových lidí není úplně málo. když to ta firma prodává v zahraničí, tak to holt nabízí online i u nás, ale pochybuju, že by to někde měli v české kamenné prodejně.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 15:37
Reakce na tina:

Ale tu zástěru bych brala, na vaření.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 23. srpna 2017 20:56
Reakce na Jiná Realita:

kolegyne jede na october fest a zakoupila si za tim ucelem uplne paradni podle poslednich trendu. Jeji muz (ehm, Ital) taky :D

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 19:31

Dirndly se prodávaj (a nosej) běžně, odjakživa... Kdysi jsme dostali od nějaké vzdálené rakouské tetičky darem celý soupravičky, chudák si určitě myslela, jak nás uctila. Já jsem vyfásla ten dirndl a bratři originál lederhosen s padacím mostem, pletený bílý podkolenky included, k tomu všichni kloboučky "tyroláčky". 

Škoda jen, že rodiče trvali na tom, že to budeme nosit při příležitosti rodinný nedělní vycházky (takto záležitosti všeobecně nenáviděný, protože nás vždycky navlíkli do něčeho děsnýho), takže se dost divím, že nás tehdy (v sedmdesátých letech) všechny nezavřeli pro provokaci - vypadali jsme jak úderka Hitlerjugend  

Online Kokoska
34409 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 20:40
Reakce na barbucha:

Nedělní vycházky, brrrrr! Ještě teď se votřesu, když si na to vzpomenu.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 21:30
Reakce na Kokoska:

Moje řeč. Těch facek, co jsme schytali, když jsme se nechovali dostatečně distingovaně a reprezentativně (t.j. pokaždé) 

Naštěstí se nekonaly moc často, neb otec, který na nich trval, se doma vyskytoval bohudík sporadicky. U příležitosti svého odjezdu pak vždy udělil několik dobrých rad (příkazů), kterak z nevychovaných spratků vychovat řádné členy společnosti, což zpravidla zahrnovalo i půlroční zákaz televize. K níž nás matka úlevně odložila, jakmile za ním zapadly dveře 

Ale nedělní vycházky včetně návštěvy restaurace pro nás byly celý dětství hotovou noční můrou.

Online Kokoska
34409 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 23:06
Reakce na barbucha:

U nás to tak dramatické nebylo, chodili jsme většinou na vyhlídku k lesu, což pomalým krokem s rodiči a babičkou byl pěkněj vopruz. Se zastávkou na zahradě, kterou jsem nenáviděla (a ten vztah k pěstování čehokoli mi vydržel do dnes).

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 23:16
Reakce na Kokoska:

Zlatá zahrada, zlatá vyhlídka u lesa! My museli - slušně oděni! - cupitat v závěsu rodičů, držíce se spořádaně za ruce, pěkně přes Václavák do centra.  Běda, jak někdo vybočil z řady a zdržoval se zevlováním. Zevlování bylo povoleno jen na pokyn a na to, co bylo rodiči uznáno za vhodné. Zakopnutí a následný ušpinění oděvu bylo naprosto nepřípustné a vedlo k rozboru charakterových vlastností, jež dotyčného s jistotou dovedou na šibenici. Pro haranty prostě vycházka snů 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 08:37
Reakce na barbucha:

Skvele popsany historky.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:22
Reakce na barbucha:

Panebože!!!!

U nás boli nedelné návštevy na striedačku po rodinách a potom u nás. Vždy sa celá široká rodina v nedelu stretla u niekoho. My deti sme z toho bolo otrávení, kecy dospelých počúvať za stolom a ani nekecnúť. Našťastie to vždy skončilo po jedle, kedy nás decká vypusrtili von a už sme mohli robiť , čo sme chceli.

Akurátz u jednej z tetičiek sme museli byť dnu, lebo bývali v mestskom byte, ktorý sa mne zdal neskutočne malilinký. A poslušne sedieť na gauči a moc nehovoriť. 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 09:42
Reakce na Janulik03:

Ano, dítě má být vidět, nikoli slyšet... a mluv jen tehdy, jsi-li tázán.

To znám!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 11:26
Reakce na barbucha:

ehm... nebyla by fotecka do prislusneho retrovlakna? :D uderka hitlerjugend me navnadila :D

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 11:59
Reakce na razorblade:

Bohužel... nedávno jsem se dívala - právě kvůli retrovláknu - po nějakejch fotkách a na tyhle jsem si hned vzpomněla  ale zbylo mi jich vůbec strašně málo, nevím kam všechny naše fotky přišly

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 14:01

Vyliezlo to na mňa z FB. že : Blogerka Drew z blogu Drew's Beauty blogerka skombinovala na modelke Lenke počas predstavenia F&F kolekcie Jeseň/Zima 2017 tieto trendové kúsky. Akú farbu zvŕšku by ste k tomuto outfitu doplnili? 

Asi som už fakt za zenitom. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 14:03
Reakce na Janulik03:

Vyliezlo to na mňa z FB. že : Blogerka Drew z blogu Drew's Beauty blogerka skombinovala na modelke Lenke počas predstavenia F&F kolekcie Jeseň/Zima 2017 tieto trendové kúsky. Akú farbu zvŕšku by ste k tomuto outfitu doplnili? 

Asi som už fakt za zenitom. 

jezis, ja nejdriv myslela, ze ma ta pani venku cely prsa 

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 14:15
Reakce na Janulik03:

Nejlépe režnou barvu, jako má třeba pytel.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 14:20
Reakce na dzizisketa:

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 14:43
Reakce na Janulik03:

červenou, červeno oranžovou. I když si nejsem jistá, jakým plamenem hoří umělina

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 15:22
Reakce na razorblade:

No přesně, já myslela, že jí leze podrsenka..

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 28. srpna 2017 19:24
Reakce na Ounz:

A neleze? Já jsem teda jen na mobilu, k PC nemám dneska přístup, tak na tom malým obrázku prd Vidim