možná je to myšleno, když si chcete zajet na octoberfest (nebo jiný podobný fest). myslím, že takových lidí není úplně málo. když to ta firma prodává v zahraničí, tak to holt nabízí online i u nás, ale pochybuju, že by to někde měli v české kamenné prodejně.
Hrůza a děs :-)
Ale tu zástěru bych brala, na vaření.
kolegyne jede na october fest a zakoupila si za tim ucelem uplne paradni podle poslednich trendu. Jeji muz (ehm, Ital) taky :D
Dirndly se prodávaj (a nosej) běžně, odjakživa... Kdysi jsme dostali od nějaké vzdálené rakouské tetičky darem celý soupravičky, chudák si určitě myslela, jak nás uctila. Já jsem vyfásla ten dirndl a bratři originál lederhosen s padacím mostem, pletený bílý podkolenky included, k tomu všichni kloboučky "tyroláčky".
Škoda jen, že rodiče trvali na tom, že to budeme nosit při příležitosti rodinný nedělní vycházky (takto záležitosti všeobecně nenáviděný, protože nás vždycky navlíkli do něčeho děsnýho), takže se dost divím, že nás tehdy (v sedmdesátých letech) všechny nezavřeli pro provokaci - vypadali jsme jak úderka Hitlerjugend
Nedělní vycházky, brrrrr! Ještě teď se votřesu, když si na to vzpomenu.
Moje řeč. Těch facek, co jsme schytali, když jsme se nechovali dostatečně distingovaně a reprezentativně (t.j. pokaždé) ![]()
Naštěstí se nekonaly moc často, neb otec, který na nich trval, se doma vyskytoval bohudík sporadicky. U příležitosti svého odjezdu pak vždy udělil několik dobrých rad (příkazů), kterak z nevychovaných spratků vychovat řádné členy společnosti, což zpravidla zahrnovalo i půlroční zákaz televize. K níž nás matka úlevně odložila, jakmile za ním zapadly dveře ![]()
Ale nedělní vycházky včetně návštěvy restaurace pro nás byly celý dětství hotovou noční můrou.
U nás to tak dramatické nebylo, chodili jsme většinou na vyhlídku k lesu, což pomalým krokem s rodiči a babičkou byl pěkněj vopruz. Se zastávkou na zahradě, kterou jsem nenáviděla (a ten vztah k pěstování čehokoli mi vydržel do dnes).
Zlatá zahrada, zlatá vyhlídka u lesa! My museli - slušně oděni! - cupitat v závěsu rodičů, držíce se spořádaně za ruce, pěkně přes Václavák do centra. Běda, jak někdo vybočil z řady a zdržoval se zevlováním. Zevlování bylo povoleno jen na pokyn a na to, co bylo rodiči uznáno za vhodné. Zakopnutí a následný ušpinění oděvu bylo naprosto nepřípustné a vedlo k rozboru charakterových vlastností, jež dotyčného s jistotou dovedou na šibenici. Pro haranty prostě vycházka snů ![]()
Panebože!!!!![]()
U nás boli nedelné návštevy na striedačku po rodinách a potom u nás. Vždy sa celá široká rodina v nedelu stretla u niekoho. My deti sme z toho bolo otrávení, kecy dospelých počúvať za stolom a ani nekecnúť. Našťastie to vždy skončilo po jedle, kedy nás decká vypusrtili von a už sme mohli robiť , čo sme chceli.
Akurátz u jednej z tetičiek sme museli byť dnu, lebo bývali v mestskom byte, ktorý sa mne zdal neskutočne malilinký. A poslušne sedieť na gauči a moc nehovoriť.
Ano, dítě má být vidět, nikoli slyšet... a mluv jen tehdy, jsi-li tázán.
To znám!
ehm... nebyla by fotecka do prislusneho retrovlakna? :D uderka hitlerjugend me navnadila :D
Bohužel... nedávno jsem se dívala - právě kvůli retrovláknu - po nějakejch fotkách a na tyhle jsem si hned vzpomněla
ale zbylo mi jich vůbec strašně málo, nevím kam všechny naše fotky přišly ![]()
Vyliezlo to na mňa z FB. že : Blogerka Drew z blogu Drew's Beauty blogerka skombinovala na modelke Lenke počas predstavenia F&F kolekcie Jeseň/Zima 2017 tieto trendové kúsky. Akú farbu zvŕšku by ste k tomuto outfitu doplnili?

Asi som už fakt za zenitom.
Vyliezlo to na mňa z FB. že : Blogerka Drew z blogu Drew's Beauty blogerka skombinovala na modelke Lenke počas predstavenia F&F kolekcie Jeseň/Zima 2017 tieto trendové kúsky. Akú farbu zvŕšku by ste k tomuto outfitu doplnili?

Asi som už fakt za zenitom.
jezis, ja nejdriv myslela, ze ma ta pani venku cely prsa ![]()
Nejlépe režnou barvu, jako má třeba pytel.
![]()
červenou, červeno oranžovou. I když si nejsem jistá, jakým plamenem hoří umělina
No přesně, já myslela, že jí leze podrsenka..
A neleze? Já jsem teda jen na mobilu, k PC nemám dneska přístup, tak na tom malým obrázku prd Vidim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje