Navíc mi do mailu přišly slevové kody do Douglasu, platnost do dneška
Kdybych věděla, že ji mají v obchodě, jsem dnes na Chodově, došla bych očuchat.
Nové vůně mezi nikovkami/exkluzivkami - první zmínky
Zrovna včera mi přišel vzorek
. Recenzi ti ještě dohromady nedám, na to potřebuju aspoň dva nebo tři dny, protože ji teprve dnes poprvé lehce zkouším, ale je to klasická ambrovanilka. Teda víc vanilka než ambra
a nějaký to dřívko. Šlus. Je to pěkný až líbivý, čili v tomhle ohledu by se dala klidně i naslepo, ale když to co do propracovanosti srovnám třeba s Bois d´Iris, ač je to úplně jiná vůně, tak je to podle mě o ničem.
Jak říkám, sice se mi líbí a okolí by se určitě líbila taky, ale asi jak už mám těch ambrovek nazkoušených docela dost, tak tohle mi na první pokus nic moc nového neříká a ten černý flakon se k ní hodí asi tolik jako ten ke Coco Noir![]()
.
Díky
Zůstanu u Alambaru a ušetřím, hurá!
Myslím, že v obchodě ji nemají![]()
Tak to já bych do ní podle Tvého popisu asi šla ![]()

By Kilian's Paige Novick scented earrings in the fragrance of your choice...
toto ste poznamenali?
http://www.nstperfume.com/2015/12/29/tom-ford-soleil-blanc-new-fragrance/
Novinka značky Puredistance bude mít takhle krásný název:

Muguet Porcelaine jako jarní novinka v řadě Hermessence:

Tak tohle by mohlo být hodně dobré vzhledem k tomu, že už Black Gold se mi dost líbila
(až na tu exkluzivní cenu čistého parfému
) a jak znám vůně Gezy Schöna, u něj to s oudem ve složení nebude žádná divočina
http://www.parfumanie.cz/database/detail/rose-gold-ormonde-jayne

Zároveň nenápadný dotaz na guru, nechceš ji zase jako Black Gold zkusit vzít naslepo, že bych nemusela shánět vzorek![]()
?
Tak koukám, že Ambre Impérial nebyla pouhou ojedinělou výjimkou, ale že Collection Extraordinaire od Van Cleef & Arpels přešla na černé flakony už natrvalo - novinka Moonlight Patchouli. No vzhledem ke zkušenostem s ambrou neambrou v Ambre Imperial neočekávám žádnou temnou pačuliovku zvlášť, když má být pačuli jen v hlavě, ale zrovna v tomhle případě by to nebylo být na škodu a mohlo by i nositelnou pačuliovkou
.

hlava: pačuli, kakao, dřeva
srdce: bulharská růže, kosatec
základ: semiš, kůže, ovoce
A ještě k novince PUREDISTANCE SHEIDUNA - jak bylo právě oznámeno, parfumérkou, která za vůní stojí, je tentokrát (a pro Puredistance poprvé) CÉCILE ZAROKIAN. Jsem zvědavá a těším se.
(o novince: http://guerlinade.cz/2016/04/09/novinka-puredistance-sheiduna/)
Juliette Has a Gun rozšiří svojí Luxury Collection o další vůni s názvem Into the Void. Cena bude asi zase děsná, ale podle složení by nemusela být vůbec špatná
.

hlava: lékořice
srdce: černá orchidej, tonka
základ: papyrové dřevo, cedrové dřevo, pačuli, guajakové dřevo
http://www.parfumanie.cz/database/detail/into-the-void-juliette-has-a-gun
Jj, přesně to samé mě napadlo už, když uváděli na trh Moondance a Oil Fiction.
...je to spratek. Obšlehává vůně a už i flakony
Narážíš na Moondance
? Njn.
Ale ta Into the Void zatím podle složení nevypadá jako obšlehnutá, proto mě zaujala a poznačila jsem si ji, jestli se třeba konečně nepolepšil.
...teď jsem měla na mysli flakon...
Ale když koukám na složení - tak mě napadá Lolita Lempicka Minuit Noir 2010
a ještě něco, akorát si to nemohu vybavit...
(jestli něco od LM Parfums s Black Orchid Tom Ford, nevím.?..)
Ani nevím, kam tohle zařadit... patří do to exkluzivek? No, podle ceny asi jo. Nebo do vlákna o flakonech? Taky, jsou hezký... A možná do stížností? To určitě: každej začátečník jede dneska rovnou v nikovkách... proč se unavovat prověřením kvality v obyčejným mainstreamu, že jo ![]()
Zkrátka a dobře, při brouzdání po blbostech jsem objevila novou "značku". Poměrně zavedená (jak jinak, švédská
) tvůrkyně šperků se vrhla i na parfémy:
Efva Attling na trh uvedla zatím tři voňavky. Vyrobené u Robertetů v Grasse (konkrétního parfuméra neuvádí), a flakony ve spolupráci se známým Pierre Dinandem. Nakolik k obojímu sama přispěla svou autorskou invencí, je otázka... ale flakony jsou pěkný a složení nezní zle (vzorky zjevně neposkytují, pročež si to ukládám jako úkol pro příští výlet):
Amor Vincit Omnia
(hlava: sicilská mandarinka, bergamot, ylang, srdce: fialka, jasmín, orchidej, základ: vanilka, pižmo, santal)

Human
(složení: růžový pepř, ambra a pannacotta!)

Miss Butterfly
(složení: krvavý pomeranč, citron, frézie, ambra a zelený čaj)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje