Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19418 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:13
Reakce na Renusatko:

Renusatko, na Pear + Olive som zvedavá už veky, tak ak si vzorku nechceš archivovať, rada kúpim/vymením.

Offline barbucha blogger
35310 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:21

Letem svetem... wendulka  me navnadila na Jo Malone, Orris a Sandalwood. Moc pekna. Zkraje - jak zakon kosatcovek veli - trochu drsna a nahorkla, pozdeji diky santalu i lehce drevita a fialkou nadlehcena a zapudrovana, ale zaplatpambu neoslazena. Prijemnej, lehce se vznasejici kosatcovej oblacek. A docela dobre drzi!

Pokracovala jsem jeste s Earl Grey & Cucumber, ktera me na zacatku uplne nadchla - muj oblibenej caj, celkem verne vyvedenej, diky okurce vyslovene osvezujici a povzbuzujici. Nicmene nez jsem dojela domu, na papirku zbyla jen sedlina na dne salku, a to sedlina znacne lepiva, neb medove cukernata. Brrr.

Lepsi zkusenost jsem mela s Basil & Neroli. Svezi neroli, okoreneny (lepsi vyraz by byl "ozelenely") bazalkou a vetiverem. Prijemna smesice, kde kazdej zminenej prvek ze sebe vydava to nejlepsi a spolupracuje s ostatnima. Vysledkem je vune s vedouci ulohou neroli, sveze zelena a aromaticka. 

A konecne jsem narazila na Etat Libre d´Orange - Like This. Dlouho jsem si ji prala vyzkouset, kvuli me oblibene Tilde Swinton...

No, Tilde celkem odpovida: je divna Nejsem si jista, jestli bych takhle chtela vonet... ani snad nejde rict "vonet", vhodnejsi by bylo asi pouzit vyraz "byt citit". Protoze spis nez parfem to pripomina zavan z kuchyne... kde se vari dynova polivka. Do ktery kucharka v nahlym hnuti mysli nastrouhala neco zazvoru.

Nic neprijemnyho, ale hrozi nebezpeci, ze se nositelka dostane do reci - ze si nepere saty, ve kterych vari.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. června 2017 14:21
Reakce na slniecko:

Vzorek pošlu klidně dál, protože manžel na ni včera reagoval hodně špatně...až alergií a protože má výdrž výbornou a nedá se koupit, tak zkoušení mi stačilo. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. června 2017 21:04

Atelier PMP: Drecking bleiben

Zůstat špinavý, to je podle značky prý cílené zřeknutí se lidské povrchnosti v podání Marka Buxtona. Žádný na míru šitý kostýmek, žádná bílá košile, ani vysoké podpatky. A skutečně, tohle je nefalšovaná vůně doutnajícího táborového ohně, u kterého sedíte s přáteli na mýtině obklopené jehličnatými cedry, popíjejíc trpce osvěžující citrusově zázvorovou limonádu, ve starém vytahaném triku, teplákách a ve vašich zaprášených a už trochu sešlapaných kožených Martenskách. Ve vašich vlasech a na vaší kůži se přitom misí zemitě peprná vůně kouře, růží a mastného krému. Nejste svázáni žádnými pravidly. Jste absolutně uvolnění a oddáváte se meditaci. Dreckig bleiben je Markovou geniální odpovědí na Fuoco Infernale Egona Oelkerse.

(http://www.monojan.de)

Offline slniecko admin
19418 příspěvků moje polička 10. června 2017 22:11
Reakce na Renusatko:

Vzorek pošlu klidně dál, protože manžel na ni včera reagoval hodně špatně...až alergií a protože má výdrž výbornou a nedá se koupit, tak zkoušení mi stačilo. 

Super, vďaka, píšem správu!!!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. června 2017 09:25
Reakce na wendulka:

... tak a ted musis zkusit Anti Anti /pokud uz jsi nezkousela/... 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 11. června 2017 09:32
Reakce na euridike:

Pokračování, odpověď na dotaz ohledně Kerosene. Zatím bohužel nemám žádné zprávy, protože jsem se tam včera nedostala. Zasekla jsem se v Ingredients, kde jsem zovu zkoušela Moonlight (jo, tu "davovku" ), Profumum Roma a Clive Christian. Parfém Blamage mi byl na léto rozmluven. Další zásek už byl neparfémového charakteru, v COS. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. června 2017 09:48
Reakce na whiskas:

... jj, zaseknout se v Ingredients - to znam... 

... a co Moonlight in Heaven - obstal v dalsim testovani?

... parfemy Clive Christian se mi take libi, obzvl. 1872 for Women... 

... od Profumum Roma mam parfem Ambra Aurea, je to jedna z mych srdecnich zalezitosti...

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:05
Reakce na euridike:

Moonlight se mi stále líbí (přestože je to "masovka" ) a mám doma i vzorek, takže se dnes ještě pokochám a rozhodnu se, zda-li bez něj (ne)mohu žít. 

Od Clive Christian jsem dostala vzorek (po papírkovém testu) L Woman s doporučením, že je vhodný na léto.

Asi jsem byla milá, nebo z těch všech vůní tak zoufalá, že mi byly přidány vzorky od Profumum Roma Acqua Viva a Ichnusa (marně jsem přemýšlela, co ten název znamená a našla jsem pouze odkaz na populární pivo produkované na Sardinii ).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:17
Reakce na whiskas:

... Ichnusa je moc pekna zelena fikovka, ta by se Ti mohla libit... /pokud se nepletu, tak Ichnusa byl v obdobi antiky nazev ostrova Sardinie, tak asi odtud vitr vane/

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:24
Reakce na euridike:

... tak a ted musis zkusit Anti Anti /pokud uz jsi nezkousela/... 

Provedu dle rozkazu.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:29
Reakce na wendulka:

... promin... jsem dneska nejaka asertivni... ale Ty vis, jak jsem to myslela...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:40
Reakce na euridike:

Vždyť jo. To byl fór.

Však už dobře vím, že na Tvoje tipy se můžu vždycky spolehnouta je mi záhodno se jimi řídit.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. června 2017 11:24
Reakce na euridike:

Je to tak. Ichnusa pochází z antické řečtiny a byl to jeden z několika názvů ostrova, předcházejících tomu současnému. Značka sardského piva je to taky, byl to i název významného sardského kulturního časopisu a slovo má dalších mnoho využití...  V případě Profumum Roma to vidím spíš k návratu ke kořenům, na ostrov a k jeho vůním. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 11. června 2017 12:29
Reakce na euridike:

domenica  Děkuji vám, parfémové víly . A Ichnusa voní opravdu krásně, báječná, svěží vůně do dnešního parna - právě ji nechávám rozvonět. Pivo z ní, naštěstí, necítím. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 11. června 2017 15:03

Jailia (Profumi di Pantelleria) - po letech jsem si připomněla tuto krásnou variaci na čokoládové téma.  Vůně jako stvořená pro teplé letní večery, kdy může působit až smyslně. Také pro barevný slunečný podzim, v němž bude o něco sušší než v létě a chladnému dni dodá jiskru a optimismus, nebo pro den zahalený do podzimních mlh, kdy svým sladkým srdcem ukonejší a zažene splín. Více ve zkušebníku.

Vzhledem k tomu, že se chystám pořídit Lei (Mazzolari), tak mi dnešní zkoušení přišlo vhod. Mezi oběma vůněmi vnímám pěknou paralelu, a díky tomu se na Lei ještě více těším.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. června 2017 19:21
Reakce na Cervanek:

... no mne se krome 1872 for women asi nejvic libi No. 1 /pro muze i pro zeny/, ale jeho vydrz je nic moc, coz je pri te cene ponekud nemile... A po rozvinuti se mi moc libi X for women, ale tak prvnich tricet minut je na mne az moc ananasove sladka... A z panskych se mi asi nejvic libi VIII Rococo Immortelle /na mne i na partnerovi/... ale kdybych si fakt musela od teto znacky vybrat jen jeden parfem, skoncim neomylne u 1872 for women... /ten se mi proste z ruznych duvodu "dostal pod kuzi"/ 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. června 2017 20:59
Reakce na euridike:

Právě jsem si objednala Discovery kit 20 vzorků Etat Libre d'Orange. Máš mě na svědomí .