Renusatko, na Pear + Olive som zvedavá už veky, tak ak si vzorku nechceš archivovať, rada kúpim/vymením.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Letem svetem... wendulka me navnadila na Jo Malone, Orris a Sandalwood. Moc pekna. Zkraje - jak zakon kosatcovek veli - trochu drsna a nahorkla, pozdeji diky santalu i lehce drevita a fialkou nadlehcena a zapudrovana, ale zaplatpambu neoslazena. Prijemnej, lehce se vznasejici kosatcovej oblacek. A docela dobre drzi!
Pokracovala jsem jeste s Earl Grey & Cucumber, ktera me na zacatku uplne nadchla - muj oblibenej caj, celkem verne vyvedenej, diky okurce vyslovene osvezujici a povzbuzujici. Nicmene nez jsem dojela domu, na papirku zbyla jen sedlina na dne salku, a to sedlina znacne lepiva, neb medove cukernata. Brrr.
Lepsi zkusenost jsem mela s Basil & Neroli. Svezi neroli, okoreneny (lepsi vyraz by byl "ozelenely") bazalkou a vetiverem. Prijemna smesice, kde kazdej zminenej prvek ze sebe vydava to nejlepsi a spolupracuje s ostatnima. Vysledkem je vune s vedouci ulohou neroli, sveze zelena a aromaticka.
A konecne jsem narazila na Etat Libre d´Orange - Like This. Dlouho jsem si ji prala vyzkouset, kvuli me oblibene Tilde Swinton...
No, Tilde celkem odpovida: je divna.
Nejsem si jista, jestli bych takhle chtela vonet... ani snad nejde rict "vonet", vhodnejsi by bylo asi pouzit vyraz "byt citit". Protoze spis nez parfem to pripomina zavan z kuchyne... kde se vari dynova polivka. Do ktery kucharka v nahlym hnuti mysli nastrouhala neco zazvoru.
Nic neprijemnyho, ale hrozi nebezpeci, ze se nositelka dostane do reci - ze si nepere saty, ve kterych vari.
Vzorek pošlu klidně dál, protože manžel na ni včera reagoval hodně špatně...až alergií a protože má výdrž výbornou a nedá se koupit, tak zkoušení mi stačilo.
Atelier PMP: Drecking bleiben
Zůstat špinavý, to je podle značky prý cílené zřeknutí se lidské povrchnosti v podání Marka Buxtona. Žádný na míru šitý kostýmek, žádná bílá košile, ani vysoké podpatky. A skutečně, tohle je nefalšovaná vůně doutnajícího táborového ohně, u kterého sedíte s přáteli na mýtině obklopené jehličnatými cedry, popíjejíc trpce osvěžující citrusově zázvorovou limonádu, ve starém vytahaném triku, teplákách a ve vašich zaprášených a už trochu sešlapaných kožených Martenskách. Ve vašich vlasech a na vaší kůži se přitom misí zemitě peprná vůně kouře, růží a mastného krému. Nejste svázáni žádnými pravidly. Jste absolutně uvolnění a oddáváte se meditaci. Dreckig bleiben je Markovou geniální odpovědí na Fuoco Infernale Egona Oelkerse
.

(http://www.monojan.de)
Vzorek pošlu klidně dál, protože manžel na ni včera reagoval hodně špatně...až alergií a protože má výdrž výbornou a nedá se koupit, tak zkoušení mi stačilo.
Super, vďaka, píšem správu!!!
... tak a ted musis zkusit Anti Anti /pokud uz jsi nezkousela/... ![]()
Pokračování, odpověď na dotaz ohledně Kerosene. Zatím bohužel nemám žádné zprávy, protože jsem se tam včera nedostala. Zasekla jsem se v Ingredients, kde jsem zovu zkoušela Moonlight (jo, tu "davovku"
), Profumum Roma a Clive Christian. Parfém Blamage mi byl na léto rozmluven. Další zásek už byl neparfémového charakteru, v COS.
... jj, zaseknout se v Ingredients - to znam...
... a co Moonlight in Heaven - obstal v dalsim testovani?
... parfemy Clive Christian se mi take libi, obzvl. 1872 for Women...
... od Profumum Roma mam parfem Ambra Aurea, je to jedna z mych srdecnich zalezitosti...
Moonlight se mi stále líbí (přestože je to "masovka" ![]()
) a mám doma i vzorek, takže se dnes ještě pokochám a rozhodnu se, zda-li bez něj (ne)mohu žít.
Od Clive Christian jsem dostala vzorek (po papírkovém testu) L Woman s doporučením, že je vhodný na léto.
Asi jsem byla milá, nebo z těch všech vůní tak zoufalá, že mi byly přidány vzorky od Profumum Roma Acqua Viva a Ichnusa (marně jsem přemýšlela, co ten název znamená a našla jsem pouze odkaz na populární pivo produkované na Sardinii
).
... Ichnusa je moc pekna zelena fikovka, ta by se Ti mohla libit...
/pokud se nepletu, tak Ichnusa byl v obdobi antiky nazev ostrova Sardinie, tak asi odtud vitr vane/
... tak a ted musis zkusit Anti Anti /pokud uz jsi nezkousela/... ![]()
Provedu dle rozkazu![]()
.
... promin... jsem dneska nejaka asertivni...![]()
ale Ty vis, jak jsem to myslela...![]()
Vždyť jo. To byl fór
.
Však už dobře vím, že na Tvoje tipy se můžu vždycky spolehnout
a je mi záhodno se jimi řídit.
Je to tak. Ichnusa pochází z antické řečtiny a byl to jeden z několika názvů ostrova, předcházejících tomu současnému. Značka sardského piva je to taky, byl to i název významného sardského kulturního časopisu a slovo má dalších mnoho využití... V případě Profumum Roma to vidím spíš k návratu ke kořenům, na ostrov a k jeho vůním. ![]()
Jailia (Profumi di Pantelleria) - po letech jsem si připomněla tuto krásnou variaci na čokoládové téma. Vůně jako stvořená pro teplé letní večery, kdy může působit až smyslně. Také pro barevný slunečný podzim, v němž bude o něco sušší než v létě a chladnému dni dodá jiskru a optimismus, nebo pro den zahalený do podzimních mlh, kdy svým sladkým srdcem ukonejší a zažene splín. Více ve zkušebníku.
Vzhledem k tomu, že se chystám pořídit Lei (Mazzolari), tak mi dnešní zkoušení přišlo vhod. Mezi oběma vůněmi vnímám pěknou paralelu, a díky tomu se na Lei ještě více těším.
... no mne se krome 1872 for women asi nejvic libi No. 1 /pro muze i pro zeny/, ale jeho vydrz je nic moc, coz je pri te cene ponekud nemile... A po rozvinuti se mi moc libi X for women, ale tak prvnich tricet minut je na mne az moc ananasove sladka... A z panskych se mi asi nejvic libi VIII Rococo Immortelle /na mne i na partnerovi/... ale kdybych si fakt musela od teto znacky vybrat jen jeden parfem, skoncim neomylne u 1872 for women... /ten se mi proste z ruznych duvodu "dostal pod kuzi"/
Právě jsem si objednala Discovery kit 20 vzorků Etat Libre d'Orange. Máš mě na svědomí
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje