Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:43
Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 09. července 2024 16:37

alibi Píšeš o ní krásně jako vždy, že by se jeden opravdu zamiloval. K tomu je však třeba většího vzorku, z malého nestříkacího mě neoslovila.

Mně se taky zalíbila Acne Studios, proto jsem si zamluvila 10 ml odstřik, a bude-li se mi líbit i nadále, možná bych se pustila do rozporcování. Nevím, proč má na parfumo tak špatné hodnocení, asi čekali od mistra nějakou bombu Ale uvidím po hlubším prozkoumání:)

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 09. července 2024 17:57

Korsičanka díky. Já právě ten malý stříkací vzorek L'Eau Papier pořád "ochutnávala" , až jsem nakonec objednala 50ku. Je to taková klidná nevýrazná vůně, takže možná nic pro tebe, ale mi teď vyhovuje. Hodnocení na Acne Studios jsem nečetla, ale mně se zdá ta vůně moc pěkná 

13417 příspěvků moje polička 09. července 2024 18:29

alibi Mně právě taky a docela i drží

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 10. července 2024 07:12

Korsičanka Drží opravdu skvěle a jde i do prostoru. Ale mě vždycky rychle omrzí. Nejraději bych tuto vůni potkávala na někom jiném, jak se přibližuje, vzdaluje...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 10. července 2024 07:15
Reakce na Korsičanka:

Mně se taky zalíbila Acne Studios, proto jsem si zamluvila 10 ml odstřik, a bude-li se mi líbit i nadále, možná bych se pustila do rozporcování. Nevím, proč má na parfumo tak špatné hodnocení, asi čekali od mistra nějakou bombu Ale uvidím po hlubším prozkoumání:)

​Myslím, že parfémově náročnější jedinci ji vnímají téměř jako mainstreamovou. Ta vůně je poctivě udělaná, dobře se nosí i drží, ale je vyzněním není nijak převratná, to si přiznejme.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 10. července 2024 09:03

Fleur 

...je to předřažena nuda. A ani nedrží, hned mizi

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 10. července 2024 15:22

Miru já ji na sobě cítím tak dlouho, až mi začíná lézt na nervy. Ale to dnešní horko by asi nedala, to nedrží snad nic.

13417 příspěvků moje polička 10. července 2024 20:31

Fleur Tady na Krété je též horko a vítr, že nedrží ani Areej Le Doré:(, což jsou jinak silné vůně

Ještě k pojetí Acne Studios jako mainstreamu: mám od opravdu niche parfuméra Angelose Balamise jednu z posledních vůní - Krinos - a ta mi připomíná nějakou moji oblíbenkyni z doby těsně porevoluční. To nic jiného než mainstream u nás neexistovalo. Ale optej se mě, kterou

Takže kdo ví, nebude-li takový trend

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. července 2024 05:26

Fleur 

...výborný držák je Patchouli Magnetik

Ten se vpije do kůže a sedí a nehne se.

Pak byl i Hibiscus Mahajád.

Drží velmi dobře i Radical Rose a Ganymede. Sice v horku nedělají obláček, ale pod vlasy sedí pěkně a hodně dlouho...

PS: ...byla jsem na návštěvě u sestry a když přišel domů její syn, tak prý, že napřed cítí v prvním patře moji vůni a pak, blíž k bytu, řízky, co se smažily(na moji počest) a u vchodu do bytu pak obě tyhle vůně dohromady...

...takže já, řízky a Ganymede

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 11. července 2024 06:50

Miru Tak to je taky hezký kompliment na vůni

Vidíš, tady máš jenom důkaz toho, jak odlišně na nás pracují :

Ganymede jsem zvažovala jako horkého kandidáta na koupi, protože jsem potřebovala utratit darovanou poukázku do Ingredients. A při posledním zkoušení v horku se ta vůně na mně tak nepříjemně rozložila, že jsem ji nepořídila.

A Radical Rose snesu jenom tělové mléko, které používám jako podklad pro ostatní vůně s růžemi. 

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. července 2024 07:40

Fleur 

...jo, měla jsem radost, děkuji...

Jinak -

Ganymede pro mě není vůně jako třeba Chanel No5 nebo Teint de Neige, vůně, kdy nevím, co chci/co na sebe, nebo chci vonět jen "čistě" - prostě si v nich/s nimi vnitřně jaksi lahodím...,

ale je to vune, která je jak můj majordomus, kterému stačí říct, že ať mě zbaví těch "otravů"/nepříjemných telefonátů, atp, a on/Ganymede/ to udělá..., a ještě k tomu sofistikovaně...

(prostě ta vůně mi nevadí, je líbivá, chválena, přestože je originální, ale muj vnitřek to není...)

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 11. července 2024 10:13

Miru To je působivé přirovnání

Hned jsem se musela navonět ze vzorku, dnešní pokles teplot vůni na mé pokožce prospěl.

Ganymede

Kabelka z béžového semiše. Nasládle voní po mandarince a meruňkách, od nichž si vypůjčila šimravě zdrsněný povrch, po kouscích dřeva s korálky pryskyřice i po prknech mola prosoleného mořskými vlnami, po teplém písku, po bronzově opálené kůži se stopou opalovacího krému a luxusní rtěnce, která je jediným prázdninovým povoleným líčidlem. Ale moře a oranžové západy slunce jsou už jen vzpomínkou, opálení bledne a kabelku raději neotevírat. Stejně je prázdná.

Akigalawood s pižmově dřevitou vůní celé kompozici dominuje a pohlcuje ostatní složky, jako kdyby se vpíjely do semiše. Unisexová vůně, která na někom rozvine minerální tóny, na jiném zase teplá dřeva podkreslená meruňkově ovocnými tóny.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. července 2024 10:34

Fleur 

...

No, musím dodat, že ta vůně by se dala recenzovat několikrát, resp. také dost často reaguje na měsíční cyklus, má různé polohy, v jistých obdobích se rozvoní různě, jinak, odlišně, než jindy/vyskočí, jsou jiné hlavní ingredience...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 11. července 2024 10:55

Miru V mém případě už jde jenom o reakce na počasí. A samozřejmě bych si mohla pořídit vůni s tím, že ji v horkých a dusných dnech prostě nosit nebudu, jenže můj problém je v tom, že jakmile ji jednou v nějaké nelichotivé poloze při zkoušení ucítím, už na to prostě nedokážu zapomenout.

Ganymede mi trošku připomíná řadu "des Merveilles", asi tím minerálním a dřevitě pryskyřičnatým tónem. alibi v recenzi zmiňuje Galop; ano, s tím má společný ten ovocně kožený tón, kvůli kterému se mi Galop tak líbil.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. července 2024 11:25

Fleur 

...ad Galop/Ganymede

- mají společnou vonokvětku, šafrán a tón kůže -

mně tyhle dvě vůně spojuje spíše dojem chladivosti, jakoby vzduch měl chuť právě olíznutého  chromu, jakoby vzduch chutnal nocí a chladivou dlažbou pod nohami...

...a tuhle chladivost má, podle mě, na svědomí kombinace ovoce a šafránu.

Jinak - od Hermes je Galop z jeho mainstreamu jedna z minima vůní pro mě nositelných. 

Protože ostatní jsou buď tragických intenzit a výdrží a nebo je to takový spleskanec, že bych to měla/nosit to/jako jízdu na centrifůze(= 24h na zvracení bez možnosti úlevy...).

Vyjímku tvoří jejich exclusivní řada, ta má vůně krásné, že jim i jejich častou intimnost promíjím

Offline Woody
příspěvků moje polička 11. července 2024 16:50

Al Haramain Amber oud ...ovocně jiskřivý svěže skořicový krotce medicinálnì oud...přìjemný a povzbudivý lehce povznášejìcì doprovod v horkém dni. 

Purpose od Amouage zmìnìm též, je takový ganymédoidnì

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 20. července 2024 10:44

euridike 

...nádherně poetická, náladu vystihující recenze na Indecent Cherry 

(je hustá, má výdrž.?, a nebo je jak molekuly vzduchu mezi jednotlivými vlákny mohéru.?..)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. července 2024 11:21

Miru 

Pro mě je tahle vůně konzistencí taková "griotková", není hutná, hustá, vláčná, hmatatelná, ale je v ní něco navíc, není to jen "voda", to "něco navíc" je jakási sladkost, hřejivost, ta jí dává texturu, vůně jako celek mi evokuje hromadu cukrové vaty, do níž se vsakuje tekutina, která místy vatu pohltí a vstřebá, jinde zůstanou ostrůvky nedotknuté nadýchanosti. Teď mě napadá, že Indecent Cherry by mohla být pokračováním Lost Cherry TF, vůně, do níž by mohla Lost Cherry dozrát, dospět...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 22. července 2024 15:35

...ještě jednou, v horku - 

Tubereuse Astrale Maison Crivelli

...tuberoza

jindy poživačně živočišná, nyní

tlumená, podrahově dusně lepkavá,

delikátně zdrsněná hedvábím utkaným z prachu kmínových polí a z prachu udusaných cest, prohřátá horkým vzduchem tetelícím se v poledním žáru nad obzorem,

uléhající na lůžko z prosychajících pačuliových listů, jež téměř kožnatí a

pak

její tiše naléhavá prosba o vláhu

stoupá k chladivým nočním oblakům...