Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 18:25

Korsičanka 

...jo

A nebo ne, je důvod hledat, objevovat dál!

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. dubna 2025 09:12

ad Golden Oud Mizensir

..."tak už jsem doma", už vím, odkud tu vůni znám - 

Gucci Guilty Absolu.

No a co.? Ano, stejný parfumér...

Golden Oud působí jako hladší, měkčí, lahodnější, klouzavější, mazlivější, prostě je vymazlený.

Gucci Guilty Absolu sice působí relativně hruběji, ale 

drží nesrovnatelně lépe.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 11. dubna 2025 16:00

Tonka Hysteria D´Orsay

...nesladká ale hladká/"necitrusová" mandarinková kůra,

přidá se

hebký pepř, nebo, spíše jen takový chladivý vánek

(zde aromatické kuličky lze poznat, ale nejsou větrové a nejspíš v kombinaci s květy konvalinek vytvářejí dojem konejšivého, večerně chladného vzduchu),

a pak, postupně ještě

delikátní, lahodně dřevitý kosatec

prosypaný hvězdným prachem z vanilky.

Na mé kůži je přítomná vanilka celkem zásadní, protože

celou kompozici zaobluje,

dodává na mohérové měkkosti, něze,

příjemně jemné, akorát vycentrované nasládlosti a

vlastně jakési přístupnosti jinak poměrně odtažité eleganci celého díla.

Tonka Hysteria není vůbec hysterická,

jen se tak mimoděk třpytí, jakoby vám na těle, v měsíčním světle, tančily nano částice z meteoritů...

(...hysterická budu nejspíš já!. Protože -

PROČ to nemá, "doháje!", větší intenzitu...)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 12. dubna 2025 18:10

Kdo znáte vůni

MONSIEUR Frederic Malle - dala by se, prosím, k něčemu připodobnit.?

Pačuli mám ráda, jeho intenzivnost mi nevadí, ale nepůsobí příliš maskulině.?

Nebo dalo by se porovnat nějak s vůní Ligno Jeroboam - rozdíly.?.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 13. dubna 2025 20:06

Wūlóng Chá (Nishane Istanbul) - zelený čaj s citronem a jasmínem v duchu skvělých (a dávno již nevyráběných) čajových vůní od L´Occitane. A jako bonus takový hladký zeleně pižmový krém. Jednoduché a dokonalé.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 13:09

jerry Taky se mi líbí a ani jsem nezaznamenala nějaký zásadní rozdíl mezi novou a původní verzí.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 13:45

Fleur 

Souhlasím - zásadní rozdíl není. Ta novější varianta je spis  jen "vylepsena".

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 19:26

Wulong Cha X (Nishane Istanbul) - je to "vylepšený" Wulong Cha X - zelený čaj s jasmínem a štědrou porcí citrónu zůstává, pouze ztratil na původní intenzitě a na obsahu citrónu. V dojezdu se přidalo pár zelených fíkových listů. Celkově je ale původní Wulong Cha o level výš.

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 19:37

jerry neprisel ti X i kvetinovejsi? Jinak i za me je puvodni lepsi.

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 19:54

andry 

Vysloveně květinovější přímo ne, ale květena se možná mohla částečně maskovat i za zeleň.

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 14. dubna 2025 20:25

jerry ja tam prave docela mam tu magnolii a prijde mi proto vic damska nez puvodni.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. dubna 2025 06:29

Kdyby jste někdo měl možnost zkusit nějakou vůni z řady nových extraitů od

Borntostandout -

budu moc ráda za jakékoliv postřehy, dojmy

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. dubna 2025 19:40

Bois Imperial Essential Parfums

Elegantní...

...okamžitě mě napadlo toto slovo jako první,

ihned po nástřiku vůně na kůži.

Podle názvu jsem si představovala vůni dřevitou, podle flakonu sice ne temnou či těžkou, ale určitě s hlavními  a sytými tóny dřeva a ono je to jinak...

...dřevitý je až základ, a spíše tušený, jen jakási stabilita, podprahová kotva.

Celou kompozici vnímám jako mohérově hustou,

oble obláčkově jemně pižmovou,

velmi lahodně rozmlženou, akvarelově nazelenalou květinovku -

hebké konvalinky absolutně zbavené své případné jedovosti či přílišné průraznosti zásluhou naovocněle(meruňky, po určité době i nějaké pikantní blumky), delikátně čajové růže.

No, musím říci, že mně se více líbí začátek, rozjezd vůně - kdy na mě působí pastelovými tóny mint a hráškově zelené v kombinace se slonovou kostí konvalinkových květů

(tentokrát ne sterilní běloba, protože drobné kvítky voní měkce...),

je tam sluncem postupně se ohřívající vzduch, a pro mě překvapivě chutné, navanilkovělým pižmem vláčné zeleno.

Jenže po chvíli se vše usadí spíše do polohy květovo ovocné, pěkné, ovšem už takové obecnější.

I tak má v sobě Bois Imperial neustále jistou vzdušnost, lehkost tanečního kroku, a onu snadno zvládnutelnou eleganci.

Myslím, že vůni bude svědčit čerstvý jarní vzduch, větrné povětří, pak bude jak ševelení hedvábného šátku kolem šíje...

(klidně i jako dárek naslepo)

EDIT: ...po necelých dvou hodinách na mně převládající spíše naovocnělá poloha vůně se změnila na typově podobnou Ganymede, kdy Bois Imperial by v porovnání s Ganymede byl jako parfemace pleťově vody. Resp. Bois Imperial je ve srovnání se zmiňovanou vůní o hodně jemnější, pro mnohé určitě snesitelnější, líbivější. No, pěkný Bois Imperial je. A drží

Hedvábná, ozonovitě pižmovo zeleně dřevitá vůně.

Deliktání ale jistá.

Po noci, na kůži, typově

lahodné provedení Alegro con Brio...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. dubna 2025 20:01

Faith for Fantasy Philly & Phill

Nagurmánštělé 

pižmo,

lahodné...

Ambra vyšlehaná do bezgravitační smetanové pěny s rozpuštěným karamelovým fondánem.

Vůně se drží těsně u těla.

Její intenzivnější a lépe držící varianta byla

Jimmy Choo Stars...

(no, podle obrázků k vůni jsem si představovala HODNĚ něco jiného... Toto vidím tak pro mladé slečny s gold rose "jablíčkem" v drobných ručkách)

Promo fotografie je nádherná!

Ale vůni absolutně neodpovídá, škoda

(no, třeba někdo jiný štěstí mít bude...)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 15. dubna 2025 21:09

Close to You Coquillete

...nádherné...

Černé

atmosférou.

Černé

kávou,

černé chutí kávy, a velmi tmavou vysokoprocentní čokoládou, kterou si do té kávy namáčím, schválně, protože jak je káva horká, čokoláda taje a já onu pomalu měknoucí hmotu s požitkem olizuji a opět, to ještě pevné máčím v tmavé tekutině...

...jen tak, mimoděk, blaženě přivírám oči a najednou si uvědomuji, že se vůně v nose jemně mění -

hutní, zvolna těžkne

(a těžkne přesně tak, jako když si milenec naléhá na svoji lásku...

...chcete onu tíhu, chcete cítit živé teplo, tep,

chcete být schováni v náruči tak, že jste chráněni před celým světem a současně

toužíte 

se

spolu 

vznášet

neznámo

kam...

a pak,

vystřelit se

až 

ke

hvězdám...),

k povzbuzujícímu nápoji se plíživě ale neochvějně přidává ještě větší tma...

...jako by jste tuberozu topili, dusili v černém lesknoucím se labdanu,

jenž ohřáté je právě silným kofeinovým nápojem s rozpouštějícími se pouze mírně nasládlými brown kostičkami.

Vůně působí opravdu velmi tmavě, temné odstíny hnědé a i barva černá.

Aby se tuberoza mohla nadechnout, aby zvládla zářit,

sekunduje jí pepř.

To on asfaltovou, pryskyřično dřevitou taveninu delikátně provzdušňuje a jemně nadzvedává,

pomáhá

elegantně lascivní květině, jež pak může neviditelnými průduchy naléhavě šeptat...

Krásná vůně.

...rozlije se na pokožce,

vpije se do ní jak čerstvá kérka a

drží,

nezmizí.

Objevuje se i jistá vlahá prašnost(namleté koření dávkované na lékárenských vahách).

Čerň celé kompozice má snahu téměř připáleně drhnout, ale vše voní neuvěřitelně krémově(hladce nahořklý ylang), že 

nelze.

Dekadentní distingovanost skrývající touhu po mazlení.

...vůně z Itálie. To mě napadlo první vteřinu po nástřiku. A jak neustále přičichávám k pokožce, jen se v tomto dojmu utvrzuji.

Close to You má v sobě Itálii,

černé hadry, černé brýle, emoce, zlato, historie, skvělé jídlo, to všechno tam je.

A samozřejmě vůně, mnoho vůní a mnoho asociací

(musela bych si připomenout, zkusit znovu, ale nevím, proč, naskočila mi vůně Laudano Nero. Možná barvou, náladou, tím, jak se mnou cvičila... A pak i styl vůní Aaron Terence Hughes)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 03:54

ModestMourek

...viděla jsem v databázi Tvoji recenzi, tak, natěšená, co jsi zkoušel, jsem jukla a

hned rozladění.

Ne, z Tvé minirecenze. Ale z toho, že opět - nejspíš moje úchylka - vidím to, co už jsem viděla.

Aneb - flakon inspirovaný flakonem od Chloé a i Maksim Perfume

Jinak - vůně má velmi hezké složení, velký potenciál!. 

Vnímáš tam kvalitu.?(zpracování, ingrediencí...), vůně si nesedla "pouze" s Tvojí chemií nebo..?.

A nemá třeba něco společného s Daim Blond.?

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 04:27

Cocktail de Minuit Voskanian

Chuť lesních jahod,

ano, těch drobných, ze stínu měkké trávy, ona lahodná a nezaměnitelná chuť na podloží

z, opravdu, rajčatových listů

(vnímám jejich typický odér, hebce drhnoucí mikrochloupky, takové nezbedné nanodrápky, jež mě pocitově v nose i na kůži příjemně, nasládle zeleně poškrabkávají) -

a kombinace těchto dvou ingrediencí vytváří dojem vzdušné křupavosti

(přesně takové, jako když bych venku na zahradě přelomila čerstvý rajčatový list, jeho stvol).

Moment, kdy onen rajčatový list je velmi dobře čitelný,

po chvíli překryje další vrstva.

Nenápadně, nenásilně,

plynule vstoupí na scénu, do skupinky,

i gin(jalovec) a

vše se jím paradoxně ohladí, chladivě prohřeje - zrovna tak, jako když polknete drink/gin na ledu a teplem vám pohladí útroby...

Skutečně Cocktail - realistická vůně ginu, v němž se koupe pár lesních jahůdek na měkce mechově zeleném základu.

Osvěžující, optimistické,

nepitomé, hladké, teple chladivé,

elegantní, neusedlé, vlastně

sofistikovaně vtipné...

Snadno nositelné a přesto originální, osobité.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 08:54

BURMITE HONEY Prin

... jsem z rodu těch, kteří se občas zachvějí chladem i za prosluněného červencového odpoledne, ramena schoulí blíž k sobě a pažemi okolo svého těla vytvoří pomyslnou hráz, není to nepříjemným poryvem větru a není to pokradmu se blížícím soumrakem, je to zimou v nás, ta nikdy nezmizí, je navždy přítomná, neochrání nás před ní svetr s norským vzorem ani oheň tiše praskající v krbu, dokonce ani vytoužené obětí, ale máme svoje cesty 'how to get out', jak říká Selah Sue...

... na zimu mě vždycky schová Zuzana Navarová, taky Prokřehlá, protože život je ulice dlouhá sto mil, jednou je láska, stokrát omyl, pak vzpomínky, na věci, které se nikdy neměly stát, útěky do Údolí včel, k Arminovi, k medu a k plástvím, k troutu, ke včelím matkám s barevnými znameními na hřbítcích, k pylu a zlatému prachu, k vanilce v dřevěném šuplíčku prababiččiny kredence, k černému entropickému reziduu na dně lékovky opatřené hnědou etiketou s nápisem "propolis", jíž zatřepeš a uvnitř jejího průhledného těla začnou vířit maličké božské částice... 

Burmite Honey začíná tam, kde končí moje milovaná Ambra Aurea. Má její hloubku a opojnou, uklidňující hřejivost, v té se zde však navíc ukrývá sladká živočišnost, ta, kterou znají všichni včelaři, ta, které se nic nepodobá, nádherná, lehounce štiplavá, je v ní tetelivé chvění podobně jako v kvalitní whiskey, nic bez chvění totiž není pevné, je v ní cosi, co ani nechceš postihnout slovy, aby to nezevšednělo... 

//Název vůně je výrazem "burmite" spojen s kačjinským /či barmským/ jantarem, jenž lze najít pouze v Myanmaru v údolí Hukawng.//

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 09:16

euridike 

...melancholická, až smutná,

a až téměř bolestně

lahodná...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 16. dubna 2025 11:55

Cloak Musk Scent Trunk

...chladivá, ledová, až téměř kovová,

hladká svěžest,

naslanělá jak zmrzlá mořská voda v horách ve formě jinovatky vytvořené z vašeho dechu a ulpělé v mikrochloupcích pravé kožešiny kolem vašeho krku...

Ve vůni je i odér jehličnanových větviček, jejích jednotlivých bodlinek obaelných ledovou krustou, z pod níž ale dýchá teplo - 

jako by jste svým dechem zelené jehličky zahřívali, aby jim nebyla zima.

Krásné...

...po chvíli naslanělost téměř mizí/přestože je stále detekovatelná

(spíše už jen jakási mineralita, levitující odér naškrabaného kamenného prachu z horských masivů),

značně se upozadí a

na pokožce mi zůstává chladivá, dojmově až pálivě ledová a

současně vnitřně hřejivá vůně

vysokých lesních stromů, ztmavlých a zklidněných posledním ročním obdobím, ztišených průhlednou vrstvou momentální oblevy.

Tichá,

přesně tak, jako když vkročíte do hlubokého hvozdu.

Cloak Musk voní oble jasně,

plně, 

drží se u těla ale je...

- zimní vzduch a teplo těla -