Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. října 2025 10:07

Miru 

Paestum Rose byla nádherná a  za vlídnou cenu.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. října 2025 10:08

jerry 

...ano.

Předpokládám, že tato bude "vhodná/odpovídající" dnešní době...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. října 2025 10:09

Miru 

Tak o tom nepochybuj

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. října 2025 10:09

jerry 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:27

...Vanille Caviar BDK

má typově velmi blízko k vůním

1 Million Intense Paco Rabanne

1 Million Parfum Paco Rabanne,

přičemž 1 Million je ve všech ohledech lepší, 

za mě tedy.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:48

Fleur 

...když se Ti líbí Musk Oud

(což mě překvapuje)

tak určitě zkus Pearl Oud - to je lahodná, delikátně orientální růže

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 22. října 2025 13:57
Reakce na Fleur:

alibi Ano, zkoušela jsem. Je to poctivě udělaná vůně, mnohem hutnější než její předchůdkyně. Rychlý bergamotový start a potom velkolepá přehlídka koření a ambry. Na ruce se dřeva s pryskyřicemi hezky prohřívají, na oblečení má neskutečnou výdrž.

​děkuju za reakci. nakonec jsem zůstala při zemi a teď se slevou objednala klasiku (jsem už na dně flakonu).

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. října 2025 14:41

Miru Pearl Oud znám, to už je pro mě moc arabské, hromada šafránu, zpocení velbloudi a tak .

Mě vůbec překvapuje, že se mi vůbec něco od Kiliana líbí, tuhle značku považuji za předražený mainstream, trošku jako kabelky a hadry od Guess .

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. října 2025 14:43

alibi Když jsi s ní spokojená, tak není co řešit. A máš alespoň narozeninovou slevu , já jsem ji také využila k doplnění zásob (06 Incense Rosé).

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 22. října 2025 15:15

Fleur 

...tak to je zvláštní - na mně je Pearl Oud méně arabský zase. Lahodná, chvílemi až namedovělá růže a ten oudový základ je spíše tušený, a výdrž velmi krátkodechá...

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 22. října 2025 18:19

Fleur ta sleva byla lákavá. gratuluju k nákupu 

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. října 2025 20:40
Reakce na Fleur:

Mě vůbec překvapuje, že se mi vůbec něco od Kiliana líbí, tuhle značku považuji za předražený mainstream, trošku jako kabelky a hadry od Guess .

​Něco podobného jsem si myslela taky - leccos pěkné, ale cena přepálená. A pak jsem dostala vzorek Woman in Gold...a hned druhý den po opětovném vyzkoušení běžela do Douglasu zakoupit. 

Zkrátka výjimka potvrzuje pravidlo 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 22. října 2025 21:10

jerry No, to se někdy stává .

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 23. října 2025 19:24

Fleur tak zkouším verzi noir a jsem ráda, že jsem se neunáhlila. Mám ji na sobě asi hodinu a stále se topím v ostré kyselosti. Ale jsem zvědavá, kam se to posune.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 23. října 2025 19:52

alibi Mně se líbila, žádnou kyselost jsem necítila, jenže já zase v původní verzi cítím na své kůži trošku ropnou skvrnu (promiň!), takže asi nejsem vhodný referenční vzorek. Je dobře, že jsi zůstala u toho, co máš vyzkoušené.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 23. října 2025 22:22

Fleur na mě se momentálně klasika rozkládá velmi příjemně ambrově sladce s podkresem mulče z kůry, ale tuším, že vím, o čem píšeš, protože mi v ní dřív něco vadilo v chladu a myslela jsem, že je to jen vůně do léta. Noir momentálně opustila kyselost a objevila jsem v ní navíc něco větrového. 

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 24. října 2025 16:43

Rose Star od Diora

Zkusila jsem opakovaně, abych byla objektivní, původně jsem byla totiž spíš zklamaná a pak jsem přemýšlela proč a nepřišla jsem na to.

Růžová zahrada při stáčení medu. Hodně opojný parfém, med naštěstí nepřejde do živočišna, jen vytvoří takový ten dojem sytosti a štědrosti přírody. Je to celé pěkná pocta přírodě, na mně osobně nevylézá žádná syntetika a nic rušivého, pižmo v základu je takové čisťoučké, ale nevyznívá jako vyprané v Arielu.

Jen jsem asi z růžových parfémů už odrostla a mám je aktuálně v kategorii "uspokojí, nenadchne".

Nemůže za to Rose Star, ale moje preference si žádají aktuálně jiné tóny. Gris Dior je pro mě pořád ta nejlepší růže z Diorovy zahrádky ;-)

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 25. října 2025 18:15

Ambre Obsession (Korloff) - sladkost neurčitého původu a suchá tráva. V dojezdu nějaké ledově svěží koření s náznakem květinového mýdla. Nemůžu se rozhodnout,, jestli je víc originální nebo víc divná...prostě od každého něco.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 25. října 2025 19:28

Mitzi Gris Dior je nádhera .

Já mám růže pořád na prvním místě, vlastně už mi "zrůžověla" skoro celá polička a pořád mě fascinuje, jak různých podob mohou nabývat v kombinaci s jinými složkami.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 25. října 2025 19:37

Fleur 

...ano, růže ve vůních jsou krásné, když se to neodflakne.

Zajímalo by mě, jak by jsi vnímala vůní Black Rose Swedoft. Ta je pro mě jedinečná...