Paestum Rose byla nádherná a za vlídnou cenu.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Tak o tom nepochybuj![]()
...Vanille Caviar BDK
má typově velmi blízko k vůním
1 Million Intense Paco Rabanne
1 Million Parfum Paco Rabanne,
přičemž 1 Million je ve všech ohledech lepší,
za mě tedy.
...když se Ti líbí Musk Oud
(což mě překvapuje)![]()
tak určitě zkus Pearl Oud - to je lahodná, delikátně orientální růže
alibi Ano, zkoušela jsem. Je to poctivě udělaná vůně, mnohem hutnější než její předchůdkyně. Rychlý bergamotový start a potom velkolepá přehlídka koření a ambry. Na ruce se dřeva s pryskyřicemi hezky prohřívají, na oblečení má neskutečnou výdrž.
děkuju za reakci. nakonec jsem zůstala při zemi a teď se slevou objednala klasiku (jsem už na dně flakonu).
Miru Pearl Oud znám, to už je pro mě moc arabské, hromada šafránu, zpocení velbloudi a tak
.
Mě vůbec překvapuje, že se mi vůbec něco od Kiliana líbí, tuhle značku považuji za předražený mainstream, trošku jako kabelky a hadry od Guess
.
alibi Když jsi s ní spokojená, tak není co řešit. A máš alespoň narozeninovou slevu
, já jsem ji také využila k doplnění zásob (06 Incense Rosé).
...tak to je zvláštní - na mně je Pearl Oud méně arabský zase. Lahodná, chvílemi až namedovělá růže a ten oudový základ je spíše tušený, a výdrž velmi krátkodechá...
![]()
Fleur ta sleva byla lákavá. gratuluju k nákupu
Mě vůbec překvapuje, že se mi vůbec něco od Kiliana líbí, tuhle značku považuji za předražený mainstream, trošku jako kabelky a hadry od Guess
.
Něco podobného jsem si myslela taky - leccos pěkné, ale cena přepálená. A pak jsem dostala vzorek Woman in Gold...a hned druhý den po opětovném vyzkoušení běžela do Douglasu zakoupit.
Zkrátka výjimka potvrzuje pravidlo
jerry No, to se někdy stává
.
Fleur tak zkouším verzi noir a jsem ráda, že jsem se neunáhlila. Mám ji na sobě asi hodinu a stále se topím v ostré kyselosti. Ale jsem zvědavá, kam se to posune.
alibi Mně se líbila, žádnou kyselost jsem necítila, jenže já zase v původní verzi cítím na své kůži trošku ropnou skvrnu (promiň!), takže asi nejsem vhodný referenční vzorek. Je dobře, že jsi zůstala u toho, co máš vyzkoušené.
Fleur na mě se momentálně klasika rozkládá velmi příjemně ambrově sladce s podkresem mulče z kůry, ale tuším, že vím, o čem píšeš, protože mi v ní dřív něco vadilo v chladu a myslela jsem, že je to jen vůně do léta. Noir momentálně opustila kyselost a objevila jsem v ní navíc něco větrového.
Zkusila jsem opakovaně, abych byla objektivní, původně jsem byla totiž spíš zklamaná a pak jsem přemýšlela proč a nepřišla jsem na to.
Růžová zahrada při stáčení medu. Hodně opojný parfém, med naštěstí nepřejde do živočišna, jen vytvoří takový ten dojem sytosti a štědrosti přírody. Je to celé pěkná pocta přírodě, na mně osobně nevylézá žádná syntetika a nic rušivého, pižmo v základu je takové čisťoučké, ale nevyznívá jako vyprané v Arielu.
Jen jsem asi z růžových parfémů už odrostla a mám je aktuálně v kategorii "uspokojí, nenadchne".
Nemůže za to Rose Star, ale moje preference si žádají aktuálně jiné tóny. Gris Dior je pro mě pořád ta nejlepší růže z Diorovy zahrádky ;-)
Ambre Obsession (Korloff) - sladkost neurčitého původu a suchá tráva. V dojezdu nějaké ledově svěží koření s náznakem květinového mýdla. Nemůžu se rozhodnout,, jestli je víc originální nebo víc divná...prostě od každého něco.
Mitzi Gris Dior je nádhera
.
Já mám růže pořád na prvním místě, vlastně už mi "zrůžověla" skoro celá polička a pořád mě fascinuje, jak různých podob mohou nabývat v kombinaci s jinými složkami.
...ano, růže ve vůních jsou krásné, když se to neodflakne.
Zajímalo by mě, jak by jsi vnímala vůní Black Rose Swedoft. Ta je pro mě jedinečná...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje