Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 28. března 2026 13:35

Vy mne teda dráždíte s Acne Studios Budu ji muset trochu důkladněji vyzkoušet, na jaro by se možná hodila.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 28. března 2026 13:55

33lejaby 

...jen zkus!.

Mám na cestě vzorek vůně, kterou dnes voníš,

Woman in Gold Kilian.

...jsem zvědavá, jestli ji budu vnímat stejně nebo jinak jako prvně

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 29. března 2026 22:03
Reakce na jerry:

Cuir Nu (Giorgio Armani) - jemný semiš s malinkým nádechem živočišna a v něm zabalené suché okvětní plátky růže, to vše poprášené pudrem ze sladké a hedvábně kouřové ambry. Jednoduché a nádherné.

V posledních dnech se k ní vracím, zkusila jsem ji v obchodě a pak jsem vybalila miniaturku, abych se ujistila, jestli ji potřebuju ;-)

Vždycky když narazím v lepším mainstreamu na známky skutečného parfemářství, naplňuje mě to radostí. Laťka není nasazena nízko. Dobrých parfémů vzniká stále dost. Jen se to mezi těmi stovkami méně povedených v dnešní době hůř hledá. Zárukou už není ani značka a někdy ani podpis parfuméra, je třeba toho vyzkoušet mnohem více, déle hledat, ale za odměnu člověk najde akord, který je nový a opravdu pěkný.

Cuir Nu patří přesně do kategorie: "Tohle ještě nemám a kdybych to dostala jako dárek, určitě bych to unosila."

Ale do tužebníku nakonec neputuje, protože příležitostí, kam bych ji chtěla nosit, mám poslední roky velmi málo. (Stejně jako nemám kam vytáhnout malé černé a perly)

Offline 33lejaby
658 příspěvků moje polička 30. března 2026 10:39

Zkoušel někdo už Oud Nacré od Armani?

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 30. března 2026 10:44
Offline Woody
příspěvků moje polička 30. března 2026 19:12

SKLVA Wood iris

Holka, i když jsi modrovláska s dušì pobořené katedrály, s kosatcovým parfémem nikdy nebudeš demodé. Uka, podej mi ten kuřátkově žlutý pomìjìvý květ a jsi si umýt ruce umazané od hlìny. Já se dám tady u zrcadla taky trochu do kupy... ta rtěnka ti moc slušì. Dìky! Musìš ochutnat tady ty éterické pralinky s likérovou ganache a taky tu s kandovaným pomerančem... ááá tuhle musìš ochutnat prej je v nì santalový krém. Mlsáme jak dvě gardedámy a rtěnka pořád držì.

Nemám rád tůji. Tady je zajìmavá, tušìm, že by mohla svou zelenou nasládlostì suplovat mrkvičku

Sedìm, čtu si, papìrek s vůnì na stole. Čtyři hodiny a pořád ho vnìmám.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 31. března 2026 12:37

Woman in Gold Kilian

...nasládlou vanilkou propudrovaný vlahý bergamotový prach(nyní veliká podoba s Honore Delight Ex Nihilo, Vanilla Powder Matiere Premiere, případně Moncler Femme)

((to snad není možné!, to je snad popletený vzorek.?. Absolutně žádná růže ani pačuli, jen vanilkové delikátní dřevito))

...po chvíli mi vůně začíná na pokožce delikátně krémovatět, ale pořád voní jako výše mnou zmíněná díla...

Intenzita velmi tělová.

Šeptající, nadýchaná, olejovitě krémová vanilka,

v níž se po určité době objeví téměř nepatrný chladivý tón

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 31. března 2026 12:46

Poudre d´Or Mizensir

je vůně -

třpytivá,

jasná,

lahodná, jiskřivě sytě pudrová s delikátními podtóny tropických květin

na téměř neviditelném hedvábně dřevitém základu.

(ano, ona jistá sálavost(zde pocitově zlatá)

z pokožky, jež má v sobě stejnou i vůně Tomo Her Annayake - to platí pořád)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 31. března 2026 12:58

Ganymede Marc Antoine Barrois EdP

...delikátně naovocnělý šafránový prach s antacitově se třpytící mineralitou.

Vláčné a měkké,

jiskrné,

téměř oslňující,

a paradoxně jakoby ze stínu tlumeně podprahově zářící...

(v podstatě téměř shodné dojmy jako před lety)

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 31. března 2026 13:09

Dia 40 Amouage Extrait

...luxusní, lahodně mohérově krémové, chuti plné a z pokožky sofistikovaně sálající mýdélko

s delikátně naovocněle květinovými podtóny.

Tato verze, oproti EdP je pro mě nesrovnatelně lepší,

vymakanější.

Uvědomuji si, že by se dala pitvat velmi dlouho, každou jednotlivou ingredienci by šlo rozebrat - její vývoj, spolupráci s ostatními složkami...

...ale na co.?.

Stačí přivřít oči a slastně nasávat vůni, ve které je vše, co může žena během celého dne i večera absolovovat...

(řekněme taková luxusnější a o některé ingredience barevnější příbuzná Chanel No 5 EdP)

Offline Woody
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 14:03

Amouage Search

Klasická zapálená cigareta, vlezlý odér hořìcìho papìru. Naturálnì citron bez smyslu a souladu. Vrcholem budiž fádnì nakyslé zakouřené dřevo. Do třì hodin je to fuč.

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 17:57

Miru Dia před 10(?) lety málem putovala do mého košíku a pak se mi osypala ruka, na které jsem ji testovala. Tak jsem zalitovala a nekoupila. Pak se ke mně dostala napodobenina a alergie nikde. Ale taky kouzlo nikde

Tuhle verzi teda musím vyzkoušet. Ne že bych měla málo mýdélkových krasavic, ale aspoň zkusit ji opravdu chci.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 18:04

Mitzi 

...jako klasická EdP se mi kdysi líbila moc.

Nyní už mě celkem nudí.

40tka je opravdu lepší, hezčí.

Ale když si pak vzpomenu na cenu, tak ji mít nemusím...

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 19:29

40 Knots (Xerjoff) - chladivé dřevité kadidlo, po rozvonění pudro - ambrově nasládlé s výrazným větrovým pižmem. Jednoduché a mimořádně povedené.