Rolling in Love Kilian
veliká podoba, resp. jemnější verze vůně
Madeleine Masque Fragranze Milano

Rolling in Love Kilian
veliká podoba, resp. jemnější verze vůně
Madeleine Masque Fragranze Milano

Sur Tes Levres E.Q., D´Orsay
...poměrně pronikavá, leč hodně příjemně, vůně hned v úvodu -
pronikavá jasným pepřem s výrazným pudrovým laděním
(jasmín s růží, přestože růži neuvádí, podle mě tam je)
Kompozice mi něco nesmírně připomíná, něco ze starší doby
(? "90tky" na ženách 60+ s akcentem luxusního draze vonícího laku na vlasy v tom nejlepším smyslu slova).
Jenže po chvíli se onen velmi příjemný, přitažlivý a výrazný úvod jaksi rozmlží, rozplizne do ztracena ve smyslu vyznění ingrediencí - průrazné zůstanou, ne nepříjemné, ale jaksi obecné a
připomínající x věcí, které už znáte
(ať už od Ropiona nebo i od značky D´Orsay/resp. je znatelná příbuznost s vůní Flower Lust,
pak možná něco od Houbigant)
Z prvotního nadšení přešlo téměř k otravnosti.
Škoda
(stejný vývoj mého "vztahu" k vůni jsem měla i právě s výše zmiňovanou Flower Lust - nadšení se změnilo v otravnost)

Jusqu´a toi. P.S., D´Orsay
...velmi dobré!.
Něco mi to připomíná - na absolutně první dojem Paestum Rose Eau d´Italie s menším množstvím růže ve prospěch cypřiše.
Fleur zajímal by mě Tvůj názor na tuto vůni.!
...a pak se objeví podprahové, nadýchané, ultra delikátně krémově mazlavé, teplavo chladivé aldehydy, takový tiše pružný bezgravitační polštářek čistoty.
Och, to je příjemné překvapení!.
Po chvíli růže jako taková ještě více mizí, ale růžový dojem zůstává - to nejspíš kombinace pelargonie, magnolie, růžového oxidu a pepře vytvářejí tento dojem,
a dojem, pocit téměř vinný...
Sofistikovaná cypřišová růže, téměř nesladká, elegantní, jemně odtažitá, s khaki vetiverovým laděním.
Povedené!
(možná někomu naskočí, CO vůně připomíná, přesněji. Protože vůní s růžemi je nesmírné množství, tak mě to hned nenapadá...)
((a - parfumér je také tvůrce vůně Concrete Comme des Garcons, tak možná i proto se mi Jusqu´líbí, možná ten růžový oxid...))
(((po cca 45min vůně velmi intimní, velmi blízko, nebo spíše už jen pouze na pokožce)))
Maison Francis Kurkdjian
APOM - pořád ji mám jako velmi blízkou k L´Heure Bleue Guerlain, ale APOM je jakoby mazlivější/měkčí
GRAND SOIR - blízko k vůním Shalimar, Cuir Beluga Guerlain

Jednou mi, Velká učitelko, řekneš, jak zvládáš vyzkoušet tolik vůní... ![]()
LOST CHERRY Tom Ford
Se soumrakem se vracíme domů.
Já s pohledem sklopeným k prašné cestě, bezmyšlenkovitě se koušu do rtu, ty - jako vždy - s hlavou v oblacích, na bílém tričku, v krajině srdce, prokvétají tři rudé skvrnky, ne nepodobné stopám po střelných zraněních.
Spolu a přece každý sám. I když ještě před chvílí...
Ty, já, ticho & hluk a vřava toho okamžiku.
A nebe bylo najednou strašně hluboko.
Tu třešňovou šťávu z tvého trička už nevyperu ani marseillským mýdlem.
Možná se jen málo snažím.
Díváš se na mě, pihy na tvých lícních kostech se topí v růžových mracích rozpaků, cola v lahvi, kterou držíš za hrdlo a lehce s ní pohupuješ mezi prsty, začíná pěnit.
A další hra o jablko může započít...
//Takhle jsem to viděla, cítila v roce 2019. A teď...?//
/... every heartbreak makes it hard to keep the faith.../
... slunce se dere skrz korunu škumpy orobincové a rozpouští kontury jejích měděně nachových listů, vítr mě bere pod krkem, vítr, ten vítr, v něm vůně staré lásky, která nerezaví, kandované třešňové kostičky zapudrované čistým třtinovým cukrem C&H, milovala jsem je bezvýhradně a kupovala je v La Huerta Candy na Grand Central Market, chutnaly mi jen tak, zavřít oči a jednu hodit do pusy jako Tyra v reklamě na Smack My Fat Lash, ale znala jsem jednoho, co si v Dollar Tree koupil dózu s patentním uzávěrem, naplnil ji těmi třešňovými kousky, zalil griotkou Massenez z třešní odrůdy Morello a... To už je zase jiný příběh...
...první část příběhu -
tam je cítit ale TAKOVÉ prázdno...,
a jakoby jsi se dívala úplně na cizího člověka, a
téměř s podivem..?.
A Tvé svěšené ruce tak moc tíhou klesající
ke kotníkům...,
a někde hodně v dálce, ale přece jen tušená,
volnost...
?
Nevím, takhle to vnímám...
ad L´Heure Doree
...nepochybuji o tom, že když je poctivá oudová vůně(ve smyslu - udělaná tak, jak se má), tak
je parádní!.
Právě mě nesmírně baví, když vůně pracuje s teplem/chemií těla a i s teplotou počasí...
Věřím, že i jen z toho zkoušení jsi měla radost![]()
![]()
Miru Mně tahle značka nějak nesedí. To, co se mi líbí, je tak intimní a slabé, že bych za to ty peníze nedala ani omylem. To, co by se mi podle složení mělo líbit, mi připadá splácané až obtěžující. Docela se mi líbila lipová Vouloir être ailleurs, ale to by nesměla mít výdrž a intenzitu letní sprchy.
Měla jsem na mysli D´Orsay...
... v té první části je zakreslen spíš pocit rozpaků, otázka: 'Co teď... A co potom?' V druhé už určité smíření, s odstupem času, kdy už vím, jaká byla odpověď na předchozí, nahlas nevyřčenou, otázku.
K tomu, co jsi napsala... Slovo nenasytnost mi připomnělo moje oblíbené zvukomalebné slovo lačnost /a stejnojmenný román Elfriede Jelinek/ a parafrázi na slova Heddy Gabler, která říkala: "Odvaha, tu tak mít... To by snad člověk dokázal i žít." A já si říkám, že mít v sobě ještě tu někdejší lačnost, po vjemech, prožitcích, vůních, byl by život snazší...
...ahaa...
A k té druhé části -
já o tom ještě přemýšlela a uvažovala, že to doplním, upřesním, ale pak jsem to nechala být.
No, když jsi to naťukla, tak
upřesním to -
ne nenasytnost. Ale
vášeň!.
...absolutní vášeň pro vůně
(přestane existovat čas, jídlo, nebolí mě skrčená záda u pc, dříve jsem i něco sem tam připálila na plotně...).
Jak mám vzorky, jsem schopna zkoušet tak dlouho, než to všechno neočichám. Ale už jsem se jistým způsobem "umravnila" a vyzkouším jen něco a něco si nechám na další den. A ten třetí den už zase nemám nic![]()
Ano, život je snadný, když má člověk v sobě vášeň. Vášeň aspoň pro něco(zpravidla koníček, zájem), nebo pro cokoliv, a nebo - pro všechno..!. Jako fakt všechno se dá vychutnat - klid, pohoda, i práce, protože po práci, vím, bude volno, a ve volnu mohu dělat věci, co mám ráda, to všechno jsou menší či větší vášně.
A když má člověk jednu velkou, tak si pak v zájmu toho, aby ji mohl co nejdříve provozovat, automaticky zorganizuje den, život tak, aby se k ní dostal co nejdříve. Žádné prokrastinace, bezúčelné zinkání se(nezaměňovat se záměrným nuděním se, vychutnáváním si nicnedělání či nicnemusení).
Život se dá žít na vlně vášně. Dá.
Vyřešit problémy a jedeš na té vlně...
(je to moje nastavení. Záleží na každém, co si vybere, jak si svůj život bude žít, jak se bude mít...)
![]()
EDIT: ...to prázdno tam stejně je...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.