Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online Miru
16748 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 03:21

Fleur 

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 08:36

Miru Cítím tam i trošku tón rozvařených kyselých jablek, opravdu se mi hodně líbí. 

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 22. dubna 2026 08:41

Fleur 

...to jsem moc ráda!..

Offline jerry
11214 příspěvků moje polička 24. dubna 2026 18:05

Pikovaya Dama (Xerjoff) - jemné lehounce svěže nasládlé zelené aldehydy se vypařily a udělaly prostor jemnému mýdélku s postupně zesilujícím zapudrovaným kosatcem (který ale nijak nedominuje). Luxusní vůně plná noblesy, přitom "tichá", bez potřeby na sebe upozorňovat....vůně pro opravdovou dámu. Téměr na začátku mi naskočila podobnost s Jubilation 25 Woman - a není divu, protože část uváděných složek je u obou vůní identická.

Offline jerry
11214 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 10:20

Let's make love on Christmas (Bergamoss) - čerstvě upečené perníčky promazané jemnou vrstvou jahodového džemu s postupně zesilující skořicovou ambrou s jemnou dávkou sladké kouřovosti. Po rozvonění navýšená dávka perníčkového koření, ale s utlumenou sladkostí. Od začátku postupně zesiluje hodně sladká mandarinková dužina. Velice povedená vůně s výbornou intenzitou i výdrží.

Offline slniecko admin
19549 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 13:18

Ella K - Myrrh K 

Gurmánska vôňa orientálnych cukroviniek preliatych notnou dávkou džusu z granátového jablka. Myrha to skôr celé umravňuje. než by nejako špeciálne vystupovala. Príjemná vôňa, plná, hutná, skôr sladkoovocná, ale stále viac na parfmovej, než na "jedlej" strane. Pre mňa asi nebude, ale urobená je pekne.

Matière Première - Metal Lavender 

Studené kovové pižmá evokujúce studenú oceľ s dávkou rovnako studenej negáfrovej a neveľmi kvetinovej levandule.  Veľmi zaujímavý prístup k levanduli, je skutočne úplne iná, než na čo je človek zvyknutý. A ako chladivá vôňa na leto mi príde úžasná.

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 26. dubna 2026 17:00

slniecko 

...ta levandule zní od Tebe moc dobře

Offline Woody
příspěvků moje polička 26. dubna 2026 19:24

V pátek jsem narychlo zkoušel d'Annam japonskou linii 

Moonlight samurai ... je jako stará malba a na nì hluboký pohled černých očì bojovnìka ohlìžejìcìho se za křehkou gejšou. Začìná lehce perlivým alkoholem, přidává se dřevěná fošna a tělesné intimno kožené a nasládle různodrobno květinové. Dřevo vysychá, tělesno pozvedne čerstvý vzduch a dál tiše šeptá Japonska duch.

Hinoki meditation ... variace na Hwyl ... méně bylin a kadidla, vìce jehličì. Welcome home my soul.

Držì tak 4 hodinky. 

Přìslušì do klanu Floraiku, Aesop, trošku CdG, trošinku Perfumer H, atd. Tralala

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 14:24

L´Eau Papier Diptyque

...krásné...

Vše je namleto na ultra hebký pudrový prášek, jenž vám, při jeho mnutí mezi prsty,

téměř vrže,

jak je jemný...

...není to vlhké, ale tak bezgravitační

(v tom nejlepším smyslu slova),

jakoby se všechny ingredience vzájemně mísily a vznášely v páře nad dřevěnou miskou

s horkou rýží, do níž, do oné páry,

se vnutilo i pár patrných molekul z nedaleké kvetoucí mimozy.

Delikátní vůně, velmi autentické a současně něžné vyjádření jednotlivých složek.

(typově vzdáleně nápěv vůně Amour Kenzo...)

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 14:54

Eau Duelle Diptyque Eau de Toilette

...kouzelné...

Hebítkatá,

delikátně lahodně navanilkovělá směs z ultra jemně drhnoucího bergamotu,

černočajových lístků, protahující svá ztuhlá minitělíčka v horké vodě s mlékem...

...a pak,

podprahově,

v husté lahodné tekutině jemně dýchá

tiše osvěžující jalovcová aromatičnost.

...opravdu kouzelné,

kouzelně lahodné.

(typově Oud Maison Francis Kurkdjian EdP)

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 29. dubna 2026 17:26

...velmi výstižný obrázek pro vůni

Eau Duelle Diptyque EdT

Offline woman27
544 příspěvků moje polička 01. května 2026 13:02

Rose Chérie (Guerlain)

Ach, miláčku, děkuji. Tak krásné růže od tebe. Průhledná, zářivá, sluncem zalitá růže, dokonale růžová jako budoár roztomilé dámy. Dáma ještě dlí v hedvábných peřinách jemně růžové barvy. Radostně kulí oči na svého miláčka, špulí červeně nalíčené rtíky a ujídá sladce růžové makronky.
Krásná vůně, která v sobě nese jemný závan zářivého prachu, který umetá cestu svěží růži se sametovými okvětními lístky a omamnou vůní. Lehce vzadu se drží něžná fialka, ale rozhodně neztrácí svou pozici. V ručce má fialové bonbóny. Příliš mnoho sladkosti? Ale kdeže, přesně v ten správný okamžik se objeví navinulá vůně – ať už jsou to maliny, liči nebo snad třešně - je to nádherná linka v této vůni, která na miligram přesně vyvažuje sladkost růže. Děje se tady toho celkem hodně. Postupem dne se přidá růže vylisovaná mezi stránkami knihy. A když se den chýlí ke konci, stává se růže tlumenější a jemnější, a fialka vstupuje do závěrečného defilé. Důkladně si nanese na rty růž, v zákulisí slupne makronku a vstoupí na jeviště jako partnerka růže.
Je to hezká vůně. Že není nijak objevná? A to vadí? Chceme přece vonět pěkně. A to miláček růže je – elegantní, krásná vůně růží, fialek, polibků, otisků rtěnky, vůně radosti. Je jako milostná dopis plný něhy a slůvek lásky.

Offline slniecko admin
19549 příspěvků moje polička 06. května 2026 11:23

Chcela by som sa ospravedlniť, že nejakým nedopatrením sa stalo, že sa zmazala nová Rose de Mai od Fragonard (2026). Je tam nahodená nanovo, ak ste k nej mali poznámky, alebo recenzie, budeme veľmi radi, ak ich tam zadáte nanovo.

Ešte raz sa ospravedlňujem.

Edit: nič sa nestratilo, len som spanikárila.

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 06. května 2026 16:23

Metal Lavender Matiére Premiére

...dobrá,

je dobrá!

...ovšem, pouze pár chvil.

Úvod je několika vteřinový náraz horkého vzduchu ze železných, někde téměř rezivějících, silnostěnných trubek,

v nichž je extrémně natěsno hutný opar odéru z levandule,

pak, opět pár vteřin,

lahodná, opravdu nádherná levenadulová vůně -

akorát hebká, pouze vymazleně nasládlá sluncem, akorát intenzivní, uklidňující,

lahodná...

...jenže základ -

levandulové minimum na rozostřeném, ale hlavně teple synteticky kovovém podloží.

Něco jako by ze šafránu, kovu a levandule utavili blyštivou parádu...

(doporučuji přistupovat k vůni spíše více jako k futuristickému dílku než k vůni levandule či vůni s levandulí. Je to měkce  industriální odér chladnoucích chromových trubek se zbylými molekulami levandule)

((když pominu velmi rychlý úvod, jde v podstatě o vůni lineární))

(((po cca půl hodině/dopsání dalšího textu - základ velmi podobný vůni Crystal Saffron)))

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 06. května 2026 16:51

...jak jsem avizovala dříve, velmi mi připomíná svým složením Baccarat Rouge, kdy zde není uváděn jasmín, leč tuberoza.

Tak schválně -

Luisant Haze Thomas de Monaco

(z Baccaratu nic)

Vůně jde velmi, velmi rychle!,

jakoby všechny ingredience chtěly mít první slovo -

Ostrá, ano, ostrá lesní jahoda -

zásluhou kardamonu a pepře jiskřivá, jasná, výrazná, téměř průtahová,

pak vdechnutý, ultra jemný šedavý aromatický prach  a v momentě

vaše tvář nad teplým kovovým lavorem s cukrovou vatou,

jež se na okrajích okrouhlé nádoby zpéká do miniaturních tvrdě karamelových krajek...

...yes,

zachytitelná chuť jemně namléčnělého karamelového podloží pro jahody z úvodu,

jenže nyní drobné plody měknou, vláční a

co to je za tón,

odkud se bere houstnutí a měnící se zabarvení celé kompozice?

To tuberoza -

lesní červené dobrotky rozmačkejte, nechte chvíli na slunci a ono z nich,

nebo spíše skrze šťavnatou hmotu,

vytahuje vůni tuberozového květenství,

pomalu, nenápadně, ale

jistě...

Sofistikovaná verze mixu vůní -

nějaká verze My Way Giorgio Armani a Dolce Gabbana Pour Femme 2012

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 06. května 2026 17:24

Carmen Trudon

...okamžitý dojem - pánská, kvalitní pánská vůně,

vůně pro správného chlapa, gentlemana -

protože úvod Carmen je neoddiskutovatelně maskulinní. Sofistikovaný, ale

fakt = Muž.

Po chvíli vůně začíná měknout, mírně sládnout, celkově krotnout, a

nyní si ji umím představit i na ženě

(ale nic pro éterické víly, křehké květinky, no, klidně pro knihomolky, manažerky, obchodnice, drsnější sportovkyně, dámy v taláru či v galeriích třeba, prostě pro ty, jež ví, co chtějí...)

Delikátně kouřovopryskyřičná vůně s nagurmánštělými podtóny vpíjející se do mechu s podprahovým dechem vonícím po kvalitním tabáku...

Online Miru
16748 příspěvků moje polička 06. května 2026 17:28

Straight to Heaven Kilian

...nevěřím svému nosu, musela jsem opakovaně několikrát a vždy na jíná místa stříknout, ale jediné, co cítím, je

ovoněná voda.?.!.

Po minutě se objeví slabunkaté, jemňunkaté ňuňu light rumíkaté cosi,

ultra řídké, ultra ploché, vyčpělé.

No, je fakt, že vůni jsem poprvé zkoušela  2011...

Offline woman27
544 příspěvků moje polička 07. května 2026 14:36

Metal Lavender EdP (Matiére Premiére)

Při hledání „něco jako Jersey“ jsem cítila nutnost vyzkoušet metalickou levanduli. Aromatický oblak levandule, aách „Ty jsi má levandulová“.

Jenže… Jsem z Ostravska a máme tady různá kovová monstra. Vůně přesně zapadá sem k nám, kdepak poetická Francie. Mezi různě propletenými trubkami v kraji „razovitym“ vyrůstají trsy levandule, ve které ulpívá prach toho „našeho“ vzduchu a o kovové tóny nemáme nouzi. Zachraňují to jiskřivé aldehydy a mocná levandule vůkol. Drsná, svěží a chladivá jako gin s tonikem a kostkami ledu s kvítky levandule.

Zvláštní abstraktní vůně, s pachutí kovu na jazyku, štědrou dávku levandule a bohužel i lopatou ambroxanu, který tuto vůni znehodnocuje.  A to nemám nic proti ambroxanu. Je to  nepatřičné a zbytečné, evoduje designovou vůni. Bez něj by to byla skvělá chladivá vůně na léto pro mého přítele. Výdrž pochopitelně skvělá.

Offline woman27
544 příspěvků moje polička 07. května 2026 18:23

Metal Lavender edit.

Po pěti hodinách ještě cítím vůni levandule v chladném krémovém objetí. Je úžasně uklidňující a ambroxan se odporoučel. Zůstala jen chladivá krémová vůně (něco jako když máma dávala krémy do ledničky), levandulový sorbet. Jo, líbí se mi.

Offline jerry
11214 příspěvků moje polička 08. května 2026 18:58

Le Perce-Vent (Serge Lutens) - ledově svěží syntetika a la lehce květinové aldehydy na namrzlé plechové skluzavce, na kterou po rozvonění někdo hodil starý hadr na podlahu nasáklý levným saponátem. V dojezdu pak prohřátá nasládlá pižmovka s jemně bylinným nádechem.